26 C
Willemstad
• zondag 17 oktober 2021 08:57

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Mangusa voordeligst voor inkopen vasten

Mangusa Hyper had 45 van de 147 onderzochte producten voor een voordelige prijs

Willemstad – Mangusa Hypermarket heeft de voordeligste prijzen en het uitgebreidste assortiment voor producten die in de vastenperiode worden gekocht.

Dat blijkt uit een onderzoek van Fundashon pa Konsumidó. De consumentenbond heeft in totaal de prijs van 147 producten zoals ingeblikte vis, verse vissoorten en paaseieren bij 22 winkels onderzocht.

Mangusa Hyper had 45 van de 147 onderzochte producten voor een voordelige prijs. In de categorie Meest voordelig eindigde Mangusa Rio Canario op de tweede plek met 38 producten terwijl Centrum Mahaai als derde eindigde met 21 producten tegen een voordelige prijs.

- Advertentie -

In de categorie beste assortiment had Mangusa 106 van de 147 onderzochte producten, Centrum Mahaai eindigde met 102 producten op de tweede plaats, Esperamos Supermarket eindigde als derde met een totaal aan 96 producten.
Tijdens het onderzoek heeft de bond ook grote prijsverschillen voor vis geconstateerd. Een kilo bokking kost bij Mangusa Hyper en Mangusa Rio Canario 20,90, bij Li’s en Queens bedraagt de prijs 34,95, een prijsverschil van 14,05 gulden.

De bond zag ook grote prijsverschillen voor zalmfilets. Mangusa Hyper en Mangusa Rio Canario verkopen een kilo zalmfilet voor 32,95 terwijl Esperamos Supermarket daar 49,95 voor rekent, een prijsverschil van 17,00 gulden. Ook de prijzen van karkó verschillen veel per supermarkt. Bij Centrum Mahaai en Centrum Piskadera betaalt de consument 43,61 voor 1 kilo karkó, Arco Iris rekent 61,50 ervoor, dit is een prijsverschil van 17,89 gulden.

De bond heeft alleen de prijzen en het assortiment onderzocht. Consumenten moeten zelf letten op de kwaliteit van producten en geen genoegen nemen met producten van mindere kwaliteit.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

9 reacties

 1. Excuus, John Bash, dacht dat u het orakel John Baselmans was.

  Maar als u de bejaarde krantenverkoopster van Mangusa een vriendelijke dame vindt, hoop ik dat uw vrouw nooit mijn schoonzus wordt.

 2. John Bash, ik groet de heks achter de krantenbalie van Mangusa vriendelijk en plaats beleefd mijn bestelling, maar en kan nooit een vriendelijk woordje van haar af.

  Maar blijkbaar hebben ze bij jou in de mondi van Bandabou andere normen.

 3. Ik heb niets te klagen over personeel van de supermarkt, en ook niet over het personeel van de koffiebar waar ik dagelijks kom.

  Het personeel van de foodcourt van Mangusa is een schande voor de hypermarket. Waarschijnlijk is dat de reden dat je daar ook geen hond ziet.

 4. Als je normaal doet tegen personeel, krijg je ook service terug.
  En die oudere dame van de krantenbalie is 1 van leukste en vriendelijkste medewerksters. Eerst een beetje stug, maar zodra ze je kent, altijd groeten enzz.
  Dus kijk eerst naar jezelf

 5. Ik vind de service wel mee vallen als ik vraag waar een product staat krijg ik netjes antwoord, vaak lopen ze ff mee om het product aan te wijzen, maar zoals we weten is Johan (had een andere fake naam ) en Trui azijnzeikers 1e klas, maakt niet uit waar het over gaat, over tot de orde van de dag

 6. Het gaat inderdaad om de prijzen, Opmerker, echter als je voor zeer lage salarissen personeel aantrekt kun je je prijzen laag houden.

  Dat dat je dan k*t personeel en k*t service krijgt bij Mangusa (Foodcourt en krantenbalie) is daarvan wel het gevolg.

  Als die oude dame bij de krantenbalie 1 keer lacht verrekt ze al haar gezichtsspieren.

 7. Het gaat bij deze prijsvergelijking niet om het personeel maar om de prijzen.
  Zolang Fundashon pa Konsumidó een prijsvergelijking doet zonder merk en kwaliteit te noemen heeft dit totaal geen nut. Het lijkt erop dat deze organisatie af en toe een pastechi krijgt om deze zaak er voordelig uit te laten komen.
  Pure onzin!!!
  Als je echt een vergelijking wil doen dan noem je het merk van het product en de inhoud daarvan. Om zomaar te stellen dat kwaliteit of gewicht niet in ogenschouw genomen wordt mis je de kern van de zaak. M.a.w. als je rotzooi verkoop kan je altijd de goedkoopste zijn.
  Fundashon….zet het publiek niet op het verkeerde been.

 8. Mooi… heel mooie winkel ook, van binnen en buiten, Mangusa.

  Daarom zo jammer dat de dame achter de balie bij de tabakverkoop een bejaard chagrijn van het ergste soort is, waar nog geen lachje af kan. Heb medelijden met haar man. Bejaardenparticipatie ok, maar pas dan wel enige selectie toe.

  En dan het personeel in de food court, de een nog onvriendelijker dan de ander, geen enkel besef van service verlenen en vaak ook lijdend aan een ernstige vorm van obesitas. Werkelijk geen enkele aandacht voor de klant.

  Echt, Mangusa, het personeel van zowel het wok restaurant, het kryoyo restaurant en New York fastfood zijn een schande voor jullie bedrijf.

  Maar op dit eiland waar lager dan middelmaat de norm is komt Mangusa en haar personeel er mee weg.

  Doet mij weer denken aan wijlen Peter Passeniers, die manager werd van een bekend restaurant in Otrobanda en op zijn eerste werkdag al het lokale personeel eruit gooide.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | 2.000 deelnemers uit 34 landen bij KLM Curaçao Marathon

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De organisatie van de KLM Curaçao Marathon verwacht op zaterdag 27 en zondag 28 november 2.000 deelnemers vanuit 34 landen. Zestig procent van hen...

PBC | De top 8 mooiste stranden van Curaçao

Persbureau Curacao Curaçao is een heerlijk vakantie-eiland in de Caribische Zee. Het staat bekend om zijn prachtige baaien, dito zandstranden en kraakheldere zee. Ga je op vakantie naar...

NOS | Drukte op Schiphol, meer herfstvakanties geboekt dan voor corona

Waar het coronavirus tot voor kort een dikke streep zette door vakantieplannen, wordt er deze herfstvakantie weer volop gereisd. Reisorganisaties spreken van een 'inhaaleffect': "Het vertrouwen van...

Parool | Duits tijdschrift veegt vloer aan met Nederlands drugsbeleid

Bob van Huet Nederland is door een buitensporig drugsbeleid tot een maffiaparadijs verworden, vindt Der Spiegel. Het Duitse weekblad wijdt een opmerkelijke coverstory aan het buurland. Nadat eerder de...

PBC | Daling zet door, dodental loopt op

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Twee personen die besmet waren met het coronavirus zijn afgelopen dag in een verzorgingstehuis overleden. Het aantal coronadoden komt daarmee op 171 te staan. Het...

ParadiseFM | CURACAO Magazine al sinds vorig jaar mei gestopt

Het tijdschrift CURACAO dat in Nederland werd uitgegeven is niet door de huidige gevolmachtigde minister Carlsson Manuel stopgezet, maar door diens voorganger Anthony Begina. Zo schrijft oud-journalist...
- Advertentie -