34 C
Willemstad
• donderdag 28 september 2023

NOS | Rechter: Trump pleegde fraude door vermogen bedrijven enorm aan te dikken

Donald Trump heeft jarenlang fraude gepleegd door de waarde van zijn bedrijven te overdrijven. Dat heeft een rechter in de staat New York bepaald in een civiele...

Democracy now! | Wednesday, September 27, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Inhouden belasting op pensioen niet meer van kracht

De Belastingdienst houdt geen belasting meer in op het pensioen van gepensioneerden. Volgens het ministerie van Financiën inde de Ontvanger tot nu toe de belastingschuld via het...

DolfijnFM | Caribische gulden mogelijk pas vanaf 2025 in gebruik

De nieuwe lanceringsdatum van de Caribische gulden is uitgesteld naar 31 maart 2025. De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten heeft dit besloten, na overleg met...

DolfijnFM | Man aangehouden voor mishandeling

Een 59-jarige man is zaterdagmiddag op Bonaire aangehouden, omdat hij een andere man met een betonblok tegen het hoofd had geslagen. De mannen hadden volgens de politie...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden: Onderwijs is de oplossing voor armoede

HomeNieuwsIngezonden: Onderwijs is de oplossing voor armoede
Lezers Schrijven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: [email protected]

Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.
De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discrimeneerende taal inhouden worden door ons niet gepubliseerd.

Vandaag laten we ” Arthur Donker ” aan het woord…………..
Ik stond tot aan mijn kuiten in de sneeuw en viel bijna achterover toen mijn kleindochter van 9 jaar mij vroeg of ik haar met haar Powerpoint Presentation wilde helpen want ze wist niet hoe ze fotos moest importeren in dat programma en had binnenkort een spreekbeurt.

Toen viel dat bekende kwartje bij mij, want nou wist ik waarom een groot gedeelte van onze beursalen tijdens het eerste studiejaar al afhaken en terug gaan.

Het gaat er niet alleen om dat ze de Nederlandse taal niet kunnen lezen, schrijven of spreken maar vanwege het feit dat ze opeens van de slimste in de klas (daarom hebben ze een beurs gekregen ) naar de domste van de klas zijn gepromoveerd omdat ze zo ver achter zijn qua sociale vaardigheden, algemene ontwikkelling en lesmateriaal, dat ze dat verschil onmogelijk kunnen inhalen en dan iedereen en alles de schuld geven voor hun falen en hun schande verbloemen door het discriminatie te noemen.

Ons schoolsysteem is zo verouderd dat wij elk jaar weer een legertje de markt op sturen met een nepdiploma wat niks waard is waarvan we van tevoren weten dat ze voor de rest van hun leven rond een minimumloon zullen gaan verdienen.

Onze mensen weten dat ook daarom hebben we elk jaar weer een overschot aan verantwoordelijke ouders die hun kinderen bij de Nederlandstalige scholen willen inschrijven omdat ze weten dat dat beter aansluit aan hun toekomstige studie in Nederland, die geen vertrouwen hebben in de Patriotische scholen die vasthouden aan het Papiaments, wetende dat het hun fataal zal zijn in de toekomst.

Een vis begint te rotten bij de kop en dat hebben we gemerkt aan de fiasco van onze Colombiaanse ex minister van Onderwijs met zijn gratis school voor iedereen, wetende dat er geen geld voor was, waar we allemaal de gevolgen van weten.

Als het team niet goed speelt ga je de spelers niet ontslaan maar de trainer, in dit geval de minister van onderwijs.

Als je bij ons een kind van 9 vraagt wat een Powerpoint Presentation is kijkt ze jou aan alsof ze water ziet branden.

Mijn kleindochter zit op een normale school, niks speciaal, leert nou schaken, rijdt paard, zit op Taekwondo, zit in een waterpoloteam en krijgt binnenkort op school een curus blindtypen.

Kijk morgen maar bij u op kantoor hoeveel mensen daar kunnen blindtypen.

Ze kunnen niet eens een normale toetsenbord van een telefoon bedienen door die nagels van vele centimeters en moeten noodgedwongen een potlood gebruiken om de nummers in te toetsen omdat ze hun (dure) nagelcreaties met glitter en steentjes tot hele kerstbomen aan toe niet willen beschadigen. Maar dat geeft allemaal niet als ze maar mooi zijn voor de buitenwereld.

Maar ja zo blijven we maar klooien op deze klip en houden onze mensen dom want dan kunnen we ze van alles voorliegen want stel je voor dat ze slimmer zouden zijn dan bijvoorbeeld een premier of een minister van Financien of een minister Economische Zaken zeg!

Ik dank God op mijn blote knieen dat ik geen kinderen meer op school heb.

Je kan geen professionele resultaten verwachten als je met amateurs bezig bent en de enige slachtoffers zijn de kinderen en hun toekomst!

Toen mijn dochter hier naar school ging hebben we er altijd voor gezorgd dat zij goed onderwijs kreeg op Nederlandstalige scholen en het resultaat zien we nou in onze kleindochter.

Mag ik nou trots en dankbaar zijn, want dit maakt alle offers die wij vroeger gemaakt heben weer goed!

Ik blijf lachen op deze klip want ze zien het nog steeds niet!

 

Arthur Donker

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties