26 C
Willemstad
• maandag 26 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden: Nonsensverhaal van Wilsoe

HomeMediaIngezonden: Nonsensverhaal van Wilsoe
Brief
Ingezonden

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN
Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal inhouden worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we drs. Marije Berkhouwer aan het woord

In reactie op het bericht op pagina 8 van het Antilliaans Dagblad van 5 mei 2014 ‘Wilsoe: Zwart boos op Wiels’, kan ik u als volgt berichten: hetgeen de heer Elmer Wilsoe stelt, namelijk dat ik als voormalig voorlichter doorseinde wat er in het Curaçaohuis gebeurde aan de AD-correspondent in Nederland, de heer René Zwart, kan per direct naar het land der fabelen worden verwezen.

AD:  05/05/2014 Pag. 8
AD: 05/05/2014 Pag. 8

 

In de bijna negen jaar dat ik als Hoofd Communicatie en Voorlichting werkte, heb ik slechts tweemaal de persvoorlichter vervangen.


Dit was een periode tussen de heer Norman Serphos en mevrouw Jill Lieuw-Sjong (zes maanden) en in de periode dat de heer Jassir de Windt was gestopt (december 2012) tot en met 10 september 2013, de dag van mijn op non-actiefstelling.


In de twee periodes dat ik mijn persvoorlichter verving, heb ik de pers altijd op professionele wijze te woord gestaan, diverse persconferenties georganiseerd, en de media altijd gelijk behandeld.


Informatie werd vrijgegeven na intern overleg, niets werd op eigen houtje gedaan.

Alle leden van de pers waren welkom om te bellen, te mailen, of langs te komen; zij werden door de persvoorlichter te woord gestaan.
De vaste correspondenten, zoals René Zwart van het Antilliaans Dagblad, Otti Thomas van Amigoe en Suzanne Koelega van The Daily Herald, stonden bij ons bekend als serieuze, integere journalisten.

In sommige situaties was de persvoorlichter tevens de woordvoerder, andere Gevolmachtigde ministers (GevMins) waren hun eigen woordvoerder.
In de periodes dat er een persvoorlichter aanwezig was op mijn afdeling, bemoeide ik me nooit met de pers, en verwees ik standaard door naar mijn persfunctionaris, aangezien de taken van onze afdeling helder verdeeld waren.
In geen geval werd er aan journalisten informatie doorgeseind, zoals de heer Wilsoe durft te beweren.


Indien hij deze zware valse beschuldigingen aan mijn adres uit, dan moet hij met bewijzen komen. Zo niet, dan moet hij zijn mond houden.

Corruptie en onafhankelijke pers zijn niet elkaars beste vrienden. Waar eerst een open, vriendelijke sfeer bestond tussen onze organisatie en de pers, veranderde deze na juni 2013 meer in een soort van propaganda, met een nogal vijandige, ruziemakende sfeer naar de media toe.
Men nam niet meer de moeite om een mediatraining te nemen, pers werd niet meer gelijk behandeld, er was geen beleid en het werd een amateuristisch en geheimzinnig gedoe, waardoor men zich op een hellend vlak begaf.

Als professional deed het pijn aan mijn hart om dit mee te moeten maken. Transparantie en good governance was mijn motto, maar dit kon helaas niet meer worden nageleefd.
Persberichten werden rigoureus ingekort, er werd zo weinig mogelijk informatie gegeven.

Hetgeen ik mij van de heer Wilsoe herinner, is dat hij een aantal jaar geleden meekwam met de toenmalig premier Gerrit Schotte.

De heer Wilsoe, in zijn hoedanigheid als minister van Justitie, zat bij ons in de Cola Debrotzaal, en hij bereidde een vergadering voor, samen met de premier. Op mijn herhaaldelijke verzoek of hij rechtop wilde gaan zitten (hij zat zwaar onderuitgezakt), omdat ik anders geen fatsoenlijke foto van het gezelschap kon maken, antwoordde hij stellig: ‘Ik zit altijd zo’.

En dat typeert de heer Wilsoe. Hij denkt er het zijne van, laat zich door niemand iets vertellen, en lanceert nu een nonsensverhaal over een voormalig zogenaamde ‘voorlichter’. Hij weet niet eens dat ik Hoofd Communicatie en Voorlichting was; de man neemt de moeite niet om zich in iemand anders te verdiepen.

‘He is too wrapped up in himself to notice’, zeggen de Amerikanen dan.

Tja, en met die Amerikanen heeft hij ook nog een appeltje te schillen, als wij ons zijn ridicule brief aan Hillary Clinton herinneren. Jammer dat het AD deze man nog een soort van quasi serieus neemt en zijn uitspraken publiceert. Zij zijn de moeite van het publiceren echt niet waard.

Drs. Marije E. Berkhouwer,
Nederland<%

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Een uiterst onbeschaafde domme kracht, die er tijdens zijn “ministerschap” niets maar dan ook niets van terecht bracht.
    De man is een voorbeeldfunctie voor schande.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties