Ingezonden | Nieuwsuur

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Winnie L. Tanasale aan het woord.

Het programma Nieuwsuur bekeken waarin onze ministerpresident Eugene Rhuggenaath te gast was. Beelden werden getoond van Curaçao en mensen werden geïnterviewd. De issue is het verzoek van de CAS-eilanden (Curaçao, Aruba en Sint Maarten) om financiële hulp vanuit Nederland, vanwege compleet instorten van de economieën van onze eilanden en de voorwaarden die door Nederland gesteld worden. Natuurlijk moeten er voorwaarden gesteld worden, maar niet op deze manier, riekend naar machtsmisbruik van Nederlandse zijde.

Nieuwsuur is enorm gedaald in mijn achting. Ik kan mij niet onttrekken aan de indruk dat in dit programma sprake is van eenzijdig gekleurde informatie. Ik neem aan dat er meer mensen op Curaçao geïnterviewd zijn, maar de leiding kiest ervoor om bijna uitsluitend mensen aan het woord te laten die de Curaçaose regering en de Curaçaoënaars afspiegelen als een complete corrupte boevenbende. Shame on you Nieuwsuur.

Dit is absoluut geen representatief beeld van het Curaçao waar ik nu al meer dan 40 jaar woon en werk. Het boevenbende-imago dat Nieuwsuur de kijkers in Nederland voorschotelt met betrekking tot Curaçao, klopt absoluut niet met de huidige realiteit. Integendeel. We hebben juist nu bewezen dat we corruptie willen aanpakken, getuige het feit dat corruptelingen via rechtspraak in de gevangenis belanden.

We hebben nu een fatsoenlijke regering die er alles aan doet om Curaçao weer gezond te maken. Letterlijk en figuurlijk. Mensen, please, please focus op onze positieve punten, focus op wat er bereikt is. Laten we met z’n allen denken wat we willen in het belang van Curaçao. Eenheid maakt macht; eenheid in verscheidenheid. Deze regering heeft onvoorziene omstandigheden op haar bordje gekregen: Covid-19; Venezolaanse vluchtelingen, perikelen rond de Venezolaanse regering; stilstand van de Isla, om maar enkele zaken te noemen.

Ik, en ik denk met mij vele Curaçaoënaars, kiezen ervoor om Curaçao weer gezond te maken. Niet achteromkijken naar de fouten uit het verleden, maar juist leren van het verleden en langzaam maar zeker de weg van herstel bewandelen. Ik zeg bewust langzaam maar zeker. Dit is een tropisch eiland, waar de verzengende hitte tussen 12 en 4 uur ‘s middags leidt tot lome, enigszins trage activiteiten. In Nederland wordt veelal een tropenrooster gedraaid bij temperaturen boven de 30 graden.

Het gaat misschien naar Nederlandse begrippen hier allemaal te traag, gezien de korte tijd die Nederland ons gunt om orde op zaken te stellen, maar we komen er wel. Wij zijn wat temperatuur betreft het een en ander gewend. Natuurlijk maken we fouten. Wie niet? Waar gewerkt wordt vallen spaanders.

Laten we (allen die Curaçao een warm hart toedragen) ons niet blindstaren op het verleden, maar werken aan en focussen op een gezond, welvarend Curaçao.

Winnie L. Tanasale,
Curaçao

Naschrift KKC

13 Reacties op “Ingezonden | Nieuwsuur

 1. Schotte zit in de gevangenis en dat is alles. De rest van de boevenbende zit in Forti.

 2. “focus op wat er bereikt is.”
  Zouden we kunnen doen, maar als we dan naar het positieve gaan focussen, gaan we zoeken en zien we zo weinig als we de focus verliezen, en dat is niet zo moeilijk, en we zijn wat er objectief gedaan is, deze regeringsperiode. Zien we dat het niet veel goeds was.
  Dan zien we dat wantoestanden bleven, grote graaiers beschermd worden en er geen aanstalten is gemaakt om de economie, arbeidsmarkt, en belastingen efficiënter te maken.
  Al met al is het focussen op wat er bereikt is geen optie. Als je wilt focussen op het positieve is het gemakkelijkste om, je ogen en oren te sluiten, je hielen teken elkaar te klikken en te zeggen “there is no place like home”

 3. Als traagheid een reden is dan is het eiland verloren in de alsmaar snellere wereld!
  Dat werkzaamheden in de buitenlucht wat trager verlopen is volkomen te begrijpen. Maar mensen en (it-) apparatuur werken heus niet langzamer in air-conditioned ruimten. Indien processen desondanks trager verlopen ligt dat niet aan de weersomstandigheden maar aan de mensen, de organisatie, de (on-)wil en/of verouderde apparatuur.

 4. Curacao revisited

  “Dit is een tropisch eiland, waar de verzengende hitte tussen 12 en 4 uur ‘s middags leidt tot lome, enigszins trage activiteiten. ”
  als het aankomt op corruptie, nepotisme en vriendjes politiek blijken politici en onze elite graag de extra mile te gaan

 5. Fred Schiedam

  Traag en loom vanwege de 30graden buitentemperatuur? Bij mijn weten zitten Ministers, Statenleden en ambtenaren onder de airconditioning op hun kantoren!
  Misleidende argumenten dus, mw. Tanasale.

 6. John Bash

  Mevrouw Tanasale, over 30 jaar is het allemaal goed gekomen.

 7. Ja hoor, het gaat hier allemaal wat trager, na tientalen jaren zelfbestuur en een decennia poging om land te zijn is het nog steeds niet gelukt. Hoe traag wil je het hebben?? Kan het nog trager? Ik denk dat de schrijfster van het ingezonden stuk, hoe goed bedoeld ook, zich op een prettig niveau in onze samenleving kan bewegen, traagheid is daar niet zo belangrijk.

 8. Ja hoor, prima regering, de onderste lagen van de maatschappij korten en zelf nog twee jaar lang belachelijke bedragen binnenhalen.

  Hoort de auteur soms ook tot deze tweede groep?

 9. We hebben nu een fatsoenlijke regering?!!!!

  Ruggenaath die zijn buurman Edward Heerenveen (30 miljoen!) en buurvrouw mafiameid/golddigger Stella van Rijn schaamteloos bevoordeelt!

  Sushi Suzy Romer die heel haar familie zich vol laat vreten uit de staatskas!

  Laat een klokkenluider bij SVB en Bureau Post de salarisstrookjes van juli van Philip Martis en Franklin Fraud Sluis eens tonen. En laat de klokkenluider bij Bureau Post ook eens de personeelsfiles tonen van alle luie elders uitgekotste luie klaplopers die daar op de payroll zijn gezet, in hoge salarisschalen zonder vacatures en zonder sollicitatieprocedures. Misschien kan Aal-vin Daal , als hij er tijd voor heeft aangezien hij zelf bij 5 (!) overheidseniteiten op de payroll staat, het zelf vertellen?

  Laat via de wet Openbaar Bestuur eens bekendmaken wat Senora Snoepreis Alcala Walle de belastingbetaler de afgelopen jaren heft gekost met de bezoeken aan haar kinderen in Nederland, dansfeestjes in Medellin, kunst exposities in Barbados en shoppen in New York. Ze is weer terug in de Staten, terwijl er een onderzoek naar haar integriteit loopt. Heel fatsoenlijk ja.

  Een regering die als eerste hulpverzoek bij het uitbreken van de Coronacrisis Nederland om 30 miljoen voor consultants vraagt. Fatsoenlijk!

  Sushi Suzy en Aal-vin Daal die dachten stiekem samen een wetsvoorstel te maken om aansprakelijkheid van de ministers te beperken, op prachtige maar eenvoudige wijze ontdekt door Dick Drayer.

  Echt, we hebben nu een fatsoenlijke regering?

 10. ericlapas

  Het is de vraag naar welke uitzending van nieuwsuur, Winnie L. Tanasale gekeken heeft want niemand die geïntervieuwd werd had het over corruptie.

  Blijkbaar willen mensen die het goed hebben als Winnie L. Tanasale, dat alles bij het oude blijft, een kleine groep die zich van openbare middelen verrijkt en een grote groep die alles op alles moet zetten om te overleven.

  Wellicht als Nederland deze maatregelen eerder had genomen, had het ons 2 a 300 miljoen van het nieuwe ziekenhuis bespaard en hadden we het geld in de gezondheidszorg of betere onderwijs voor onze kinderen kunnen steken.

  Wij hoeven niet te raden dat de kinderen van Winnie Tanasale op privé school zitten dus fatsoenlijk onderwijs voor arme kinderen zal haar aan haar reet roesten.

 11. Joep Meloen

  Deze regering doet er alles aan ?
  Ik zou daar graag voorbeelden van horen, want voor zover ik het kan beoordelen doet deze regering helemaal NIETS.
  Er zijn iedere dag leuke persconferenties, met vooral veel mooie woorden, maar ondertussen lijdt de bevolking honger, hebben de mensen geen geld, maar hebben we wel te maken met een club mensen die weigeren om hun salaris substantieel te verlagen. Nu doet men voorkomen alsof ze een immens offer hebben gebracht, maar wanneer je in deze tijd nog steeds 18.000 bruto mee naar huis neemt dan zit er toch ergens een steekje los.

  En dan zal ik maar niet beginnen over het totale gebrek aan leiderschap. Ik zal ook mijn mond maar houden over de oproep van de voormalige min van econ zaken, die wel dolgraag op die positie wilde zitten, maar totaal geen idee had waarmee ze bezig was. Het werd zelfs zo erg dat ze een oproep deed richting de bevolking: ‘iedereen die een idee heeft hoe we deze crisis op moeten lossen die mag het zeggen’.

  Ik zal ook mijn mond maar houden over de 33 miljoen die bij Insel verdween. Ik zal ook mijn mond maar houden over……………tja, ik kan beter de positieve zaken van dit kabinet opnoemen, want dat zijn…………
  Geen idee, kan ze niet bedenken, dus ben uitgepraat.

 12. CAS eilanden? laga nan keda CAS anto. Winnie. is het volk gezond, tevreden, wel en goed gegeten, schuldloos, tevreden? Heerst er onder het volk geen armoede? Winnie, ga jij met al de regeringsleden zandkorrels tellen op het strand, en stuur het getelde aantal naar Rutte. Misschien, jawel, misschien stuurt hij een paar duizend eurootjes uit eigen zak voor jullie. Doe iets nuttigs. Is het warm daar? Ga de muggen tellen meid.

 13. Curacao revisited

  Waarom is Steven Martina niet veroordeeld? Waarom zijn Vanessa Gijsbertha en Chanel Thijssen aangesteld ? Waarom wordt tijdens een van de grootste economische crises een verpleegster aangesteld als minister van economische zaken? Waarom worden de mega salarissen van “toppers” niet aangepakt?
  De huidige regering is wellicht minder corrupt dan die van pik, maar nog steeds extreem corrupt (insel air, giro, ennia, Cbcs, hno)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *