Ingezonden | Milieuprojecten Refineria Isla (2)

Ingezonden-brief

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Henk Pasman aan het woord

GELEZEN HET ingezonden stuk van de heer Gregorio R. Donata. De eerste zin daarin: Er zijn nog steeds velen die denken dat: (i) er weinig, of eerder niets, is geïnvesteerd in milieuprojecten op het terrein van Refineria Isla en/of (ii) Refineria Isla uitsluitend draait om winsten te maken. Het wordt nu wel tijd om dit misverstand snel en voorgoed uit de wereld te helpen. Vervolgens legt hij uit dat er miljoenen zijn geïnvesteerd de afgelopen jaren in het verbeteren van de luchtkwaliteit. Mijn stelling is echter dat er inderdaad miljoenen zijn geïnvesteerd om het productieproces op gang te kunnen houden en als bijkomstigheid daarvan heeft dat ook invloed op de luchtkwaliteit. Waar gaat het echter om: de luchtkwaliteit binnen de gestelde norm te krijgen waardoor de kwaliteit van leven onder deze rook acceptabel is. Nu hoef je geen expert te zijn om elke dag opnieuw zonder meetresultaten te constateren dat aan de norm niet voldaan wordt, elke dag opnieuw! Ter illustratie zie de foto’s genomen op woensdag 6 april om 9 uur in de ochtend, waarbij er een donkere regenwolk boven de schoorstenen hing. Hierdoor kan je vanwege het natuurlijke contrast op foto goed laten zien wat je elke dag met je blote oog kan zien. De foto’s zijn dan ook niet gefotoshopped maar puur zoals gefotografeerd. Meneer Donata, de slechte luchtkwaliteit is dus nog steeds niet uit de wereld geholpen, ondanks alle door u genoemde miljoenen, en daar gaat het om. Als je al met investeringsgetallen wil komen doe dat dan inclusief alle getallen van onkosten tot aan omzetten, winsten en afdrachten aan belastinggelden. Hoeveel procent is de door u genoemde 500 miljoen van de omzet? I rest my case.

HENK PASMAN

Curaçao

2 Reacties op “Ingezonden | Milieuprojecten Refineria Isla (2)

  1. Joscelin Trouwborst

    Raak

  2. Inderdaad, evenals de heer Pasman dat doet ziet ook een kind dat de geïnvesteerde miljoenen met de vermindering van uitstoot weinig te maken hebben. Woon je toevallig in een steeds meer geelgroen wordend huis (inclusief delen van het interieur) dan is het helemaal wel duidelijk dat er juist miljoenen te weinig zijn besteed aan voorkoming van uitstoot. Sommige mensen willen het niet zien, daar zit het probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *