Ingezonden | Manifestatie

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we J. Schellekens aan het woord.

Met verbazing nam ik kennis van de manifestatie bij Goisco, georganiseerd door Julius Koko. Niet zozeer de reden van de manifestatie, maar wel de locatie. Bij Goisco is immers geen bedorven vlees aangetroffen, wel een hoeveelheid vlees die niet geschikt is voor consumptie, zoals de controleurs hebben gemeld.

Overigens valt het mij op dat de media zich vooral richten op Goisco. Andere supermarkten blijven in de media grotendeels buiten beeld voor wat betreft grote foto’s met zogenaamd bedorven vlees.

Bij Esperamos konden klanten vorige week zien hoe personeel druk bezig was om de schappen leeg te halen vóór ze eventueel zouden worden gecontroleerd.

Meneer Koko, u moet uw protesten in eerste instantie richten op de supermarkten waar wel bedorven vlees en vis is aangetroffen en waar ook een groot aantal illegalen is aan- getrofi’en. U bent een volksmenner en zet de bevolking op het verkeerde been door ook nog een minuut stilte in acht te nemen voor de mensen die zijn overleden door het consumeren van bedorven vlees, zoals ik uit de media verneem. Waar haalt u deze informatie vandaan?

Joel da Silva Gois heeft als voorzitter van de vereniging van supermarkten (Suvecu) het volste recht om namens de supermarkten de manier van controleren te bekritiseren zoals hij dat heeft gedaan. Overigens geeft hem dit niet het recht om een en ander te bagatelliseren.

Uiteraard pleit hem dit ook niet vrij van controle in zijn eigen bedrijf. Het siert de heer Da Silva dat hij zijn excuses heeft aangeboden, maar, meneer Koko, gaat u die excuses ook eisen van de andere supermarkten?

Goisco laat 1500 kilo vlees vernietigen, ook vlees dat wel degelijk geschikt is voor consumptie. Gaat u dat ook eisen bij de andere supermarkten? Dan zou u echt een held zijn.

J. Schellekens,
Curacao

2 Reacties op “Ingezonden | Manifestatie

  1. Als je al 40 jaar in het vak zit (bij mij betekent dat iets anders) moet je weten dat er hier geen (en ook niet ergens anders) een vegetinaire dienst is.

  2. Eindelijk een zeer goed geschreven stuk -deze persoon is gewoon neutraal en ziet waar de schoen wringt.-
    Controle is perfect -de mensen die aan komen lopen met de media ed zijn er gewoon op uit om het bedrijf schade toe te brengen – de meeste controleurs zijn gewoon een JOKE zo ook de Directie van de Vegetinaire dienst die zijn eigen keurmeester is-what a joke – allemaal politiek benoemde jaknikkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *