Ingezonden | Luchtkwaliteit Curacao

Ingezonden-brief

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Marc Verkade aan het woord

Het is toch ongelofelijk dat dr. Whiteman de NL defensie verbiedt om metingen te voeren ten behoeve van de gezondheid van hun kinderen op de Schreuderschool op Curacao.
NL Defensie betaalt en regelt het zoals een goed werkgever betaamt, kan iemand mij de logica uitleggen van zijn boosheid en deze domme beslissing?

Mensen gaan letterlijk dood aan de kankerverwekkende stoffen (vanadium, PAK’s, VOS-en nikkel, SO2 etc.) die de Isla uitstoot en het enige dat deze ‘arts’ kan uitkramen is dat NL gebrek aan respect heeft…

Ik zal het nog 1 keer uitleggen dr. Whiteman:
Respect kunt u niet afdwingen maar alleen verdienen!

Mijn respect heeft u overigens al lang verloren toen u als huisarts de eed van Hippocrates verloochende en toestaat dat mensen worden vergiftigd:

‘Ik zal naar mijn beste oordeel en vermogen en om bestwil mijner zieken hen een leefregel voorschrijven en nooit iemand kwaad doen’

Dr. Whiteman… Stop eens met wijzen naar anderen en doe uw plicht en zorg voor een veilige leefomgeving voor uw bevolking zoals het EVRM voorschrijft in plaats van toe te staan dat ze vermoord worden!

Ook rechters hebben boter op hun hoofd en durven niet in te grijpen. De rechter ziet en constateert de problemen van de Isla en de overheid maar durft niet te vonnissen.

Er is sindsdien aan geen enkele eis van het kort geding van SMOC en Clean Air Everywhere tegen de Curacaose overheid voldaan…

1. Er is nog geen duidelijkheid over de verbindingen in de giftige groene stof en de uitstoot hiervan door de isla/BOO gaat gewoon door.
2.Er zijn nog steeds geen aanvullende lucht metingen verricht, zullen er ook niet komen als het de MP betreft en de huidige metingen laten alleen maar stijging zien (www.luchtmetingencuracao.org)

3. Er is geen gezondheidsonderzoek opgestart omdat daar geen geld voor is.

4.Er wordt niet gehandhaafd en de uitstoot gaat onverminderd door.
De uitstoot van giftige stoffen wordt in tegenstelling tot de rest van de wereld elk jaar meer. Zo wordt er bijvoorbeeld al meer dan 6 maanden continu 24/7 zuur gas afgefakkeld wat internationaal als misdadig wordt gezien…
Zie: https://www.facebook.com/romke.jonker/videos/10153765581363735/
voor een mooie timelapse sfeerimpressie van de Isla, zo gaat het elke dag!

Er ligt asbest op het Isla terrein dat niet goed wordt opgeruimd en gewoon de wijken in kan waaien. Scholen worden op regelmatige basis dichtgegooid vanwege de luchtvervuiling en de overheid adviseert bij zwarte rook om de deuren dicht te houden.
Ondertussen wordt de bevolking met ‘kraaltjes’ tevreden gehouden doordat de PVDSA sportveldjes aanlegt en airco’s geeft aan scholen onder de rook en daarbij de fabel vertellen dit deze giftige bestanddelen uit de lucht halen…

Namens 20.000 bewoners onder de rook van de Isla hopen wij, nee, smeken wij NL om in te grijpen en te laten zien dat NL wel geeft om de gezondheid van hun mede Koninkrijksbewoners… Het is echt schandalig wat hier op Curacao gebeurd….
Deze regering, waar velen onder directe invloed/loonlijst staan van de PVDSA, is volledig incapabel wat betreft het Isla dossier.

Internet en facebook staat vol met horrorverhalen over de Isla en de verziekte Curacaouse politiek. Zoek maar eens op google met de termen: ‘curacao politiek isla probleem’…

Alstublieft, doe hier wat aan en help ons als inwoners Andre Bosman, Roelof van Laar, Harry van Bommel, Alexander Pechtold, Liesbeth van Tongeren, Stientje van Veldhoven, Madeleine Toorenburg Van, Jesse Klaver, Ronald van Raak, Sietse Fritsma, Han ten Broeke, Malik Azmani, Henk Krol, Joël Voordewind, Marianne Thieme, Roelof Bisschop, Jeroen Recourt, Ronald Plasterk en geef zo snel mogelijk een aanwijzing en dwing de regering te handelen en de bevolking per direct te beschermen… We zijn blij dat jullie nu ook inzien dat hier ondeugdelijk bestuur is, maar weten dat er zonder jullie ingrijpen niets zal veranderen op ons mooie eiland.

Echt, ingrijpen is nodig want als dit jaar geen beslissing wordt genomen inzake de Isla, wordt het huidige contract met de PVDSA stilzwijgend met 10 jaar verlengd zonder dat er aan de milieu en uitstoot eisen gesleuteld kan/mag worden… Dit zou rampzalig zijn voor het eiland… en ook voor de internationale positie van het Koninkrijk der Nederlanden op milieugebied. Het is 1 voor 12…. Help ons…

Hopende op uw wijsheid,
Marc Verkade

Een Reactie op “Ingezonden | Luchtkwaliteit Curacao

  1. L.van Doorn

    Luchtkwaliteit is puur slecht op Curacao, misschien moeten diegenen die ontkennen dat er een gigantische luchtvervuiling is, eens een bezoek brengen aan een goede, eerlijke neus, keel en oorarts, die er ook op Curacao zijn. Het is een groot schandaal dat de bevolking op Curacao, jong en oud aan deze vervuiling blijft blootgesteld, misschien kan de heer Plasterk eens beginnen met in te grijpen, i.p.v. zijn energie te steken in dat malle referendum van afgelopen woensdag, 6 april j.l.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *