28 C
Willemstad
• woensdag 24 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Lokale dagbladen weigeren MKK advertentie

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Lokale dagbladen weigeren MKK advertentie
Ingezonden-brief
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we John H Baselmans-Oracle aan het woord

Het moet niet gekker worden.

Afgelopen vrijdag beslisten we als MKK om een eenmalige advertentie te plaatsen in alle dagbladen van Curaçao genaamd; No bai vota. Ik maakte een nette mail met de vraag wat een 10 x 10 cm full color advertentie zou gaan kosten en dat geplaatst woensdag of donderdag en verzond deze naar alle kranten die een email adres hebben op dit eiland.

Het bleef akelig stil maar uiteindelijk kwam de krant Ultimo Noticia die even belde en hoorde dat het ging over “No bai vota”! Er werd Jezus bijgehaald en toen was het stil. Tegelijkertijd was er een mail van de Extra en werd me verteld wat de kosten waren en het een aangepaste formaat moest zijn. Ik reageerde dat ik het hierbij het aangepaste formaat naar hen opstuurde en dat ik het maandag morgen zou komen betalen.

Maandagmorgen van Bandabou naar de stad. Puur alleen voor de Extra want niet één krant heeft verder iets van zich laten horen! Kunt u nagaan dat de pers die pretendeert zo onafhankelijk te zijn die dus uiteindelijk zo zich laat afpersen door de politiek maffia? Aangekomen bij de Extra duurde het ongeveer 3 kwartier eer dat de lieve dame alles in haar computer had gevonden en dat het geplaatst kon worden. Het kon niet donderdag of woensdag maar dinsdag was vrij. Okay, dan dinsdag en we betaalden de advertentie en gingen weg. We waren nog niet bij de oprit van de brug of we werden gebeld. Het was Extra, we konden ons geld op komen halen want de jurist van Extra heeft aangegeven dat de advertentie “No bai vota” juridisch niet geplaatst kan worden! (zie bijgevoegde image) Ja, u leest het goed de leugen van een zogenaamde jurist die beweert dat een advertentie niet mag!

No bai Vota (MKK)
No bai Vota (MKK)

We hadden deze mogelijkheid al besproken en juridisch gezien is er absoluut geen probleem met de sticker noch met de tekst “No bai vota”. Maar een van de politiek getinte zogenaamde juristen van de Extra ziet liever dit dus niet op de voorpagina staan en doet dus openlijk aan inbreuk van de rechten van de mens en vrijheid van meningsuiting! Praten we nog niet over de vele internationale artikelnummers waar deze krant en blijkbaar de andere dagbladen zich ook schuldig aan maken.

Elk mens op deze wereld heeft volgens de vele internationale verdragen het recht om een mening te uiten en deze eventueel te publiceren. Maar dan is er een lokale maffia clan die aan blok mensen blokkeren die de waarheid over het lokale illegale kiessysteem naar buiten willen brengen.

Het bewijs is geleverd en we hebben alles geregistreerd. Dat alles past precies in de bewijzen die we nodig hebben om als MKK internationaal aan te tonen dat we in een lokaal verziekt systeem leven waar de lokale maar ook internationale maffia een grote rol spelen. Het gaat om veel geld in deze maffia die de politiek alsmaar beschermt, omkoopt en daar helpt justitie en de lokale pers heel erg hard aan mee.

NO BAI VOTA zal doorgaan tot de dag dat men in gaat zien hoe ziek men hier werkt. Nu is het zaak de bewijzen internationaal te deponeren om zo een zeer sterke case te maken tegen deze lokale maffiawereld.

Dank je Extra, u was net wat we nodig hadden, want de uitspraak dat het juridisch niet kan is de grootste onzin die ooit voor onze voeten is gegooid. Bedankt Extra voor uw leugen.

John H Baselmans-Oracle
Dokterstuin 237
MKK Curaçao
864-3595

Dit artikel is geplaatst in

12 reacties

 1. @Daan: dan heb je de strekking van Baseldinges niet begrepen. Hij meent, overigens geheel onterecht, dat als er m nder dan 50% gaat stemmen, de hele verkiezing ongeldig zijn.

  Dat hebben zijn juristen uitgezocht.

  De stelling die B. inneemt: als minder dan 50% iets vindt, is er geen meerderheid. Alleen 50% van wat. Hij gaat uit van 50% van de stemgerechtigden/bevolking or whatever, doch niet van 50% van de uitgebrachte geldige stemmen.

  Zo werkt het i.i.g. in deze democratie.

 2. Oproepen om niet te gaan stemmen is principieel onjuist. Het is je stem verloren laten gaan en het voetvolk gedwee de maffia een overwinning laten bezorgen. We wonen in een land waar we kiesrecht hebben. Wellicht geen kiesplicht, maar wel een morele plicht om gebruik te maken van je stem. Kies dan voor het minst aller kwaden.

 3. Koeiman van de MAN ? Onder zijn bewind heeft Cooper toch altijd zijn gang kunnen gaan? Lijkt me geen goede keuze.
  Als beste onder de slechten zou ik Leeflang kiezen , zij heeft misschien het minst bevuilde blazoen ( maar vlekkeloos is het inderdaad ook niet).

 4. Partijen als PAR en PAIS weten dat zij de enige optie zijn om MFK buiten de regering te houden. Dat is juist hun sterkste, maar tevens hun zwakste eigenschap. Hoe slecht ze het ook doen, blijven ze steun krijgen uit angst voor een MFK formatie. Principieel kunnen de zachtgekookte eitjes van PAIS niet op mijn steun rekenen en zoals vele twijfel ik ook sterk aan de leiderschapscapaciteiten van PAR. Leeflang (UKH), Camelia-Romer (PNP) en Koeiman (MAN) hebben volgens mij meer te bieden. De vraag blijft, garanderen zij ook dat MFK buiten de regering blijft? Toch zet ik mij vertrouwen liever in een persoon dan in een partij die later vlees noch vis blijkt te zijn.

 5. De ellende is dat je nu haast wel wordt gedwongen om strategisch te gaan stemmen.
  Het liefst zou ik stemmen op de partij die mijn ideëen het beste verwoord,, maar helaas is er geen enkele partij die daar aan voldoet. En als ze het wel doen dan hebben ze inderdaad figuren als Palm en Rosario op de lijst staan, stem in principieel niet meer op.

  Maar…………..het laatste dat ik zou willen is dat MFK aan de macht komt en het eiland weer gaat leegroven. Met stomme verbazing lees ik dat veel mensen serieus denken dat MFK hun belangen het beste gaat behartigen.
  Dan vraag ik me alleen af: ‘hebben jullie niet op zitten letten de afgelopen jaren ?’
  Of wellicht is de conclusie dan toch gerechtvaardigd dat velen simpelweg te dom zijn om te stemmen. En misschien is het invoeren van een examen wel niet zo’n slechte oplossing. Het bestuur van het eiland, van het land Curacao, is niet iets waar we licht over moeten doen, dat is een belangrijke zaak, daar horen criminelen en corrupte politici niet in thuis. Ik snap dat zij van mening zijn dat ze er wel thuis horen, maar dat is alleen omdat ze de boel leeg willen jatten.
  Nu moet ik dus uit zien te vinden welke partij, met een beetje minder criminelen, een goede 2e zou zijn en dan moet ik daar dan maar op stemmen. Niet omdat ik het met hun eens ben, maar alleen om te zorgen dat mijn stem niet naar MFK etc gaat.
  Dat het ooit nog zover zou komen. 13 partijen en alle 13 fout. Niet te geloven.

 6. Maurice schrijft: PNP, PAR en PAIS zijn partijen waar je in een ontwikkeld land nooit op zou stemmen, maar hier ben je al tevreden met een beetje integriteit, want kwalitatief is het met alle partijen een drama.

  Ik schrijf: inderdaad. De spoeling is dun.
  Geen charisma geen leiderschapskwaliteiten. Eugenlijk moeten ze allemaal een cursus management etc gaan nemen. Niemand die de boel bij makaar kan brengen en houden. Die Curacao naar een hoger niveau kan tillen. Geen Da Costa Gomez.
  Ereggggg

 7. Inderdaad vreemd dat deze advertentie niet geplaatst werd en een slecht beurt van de overige kranten die niet eens reageerden, al bevestigen zij daarmee wel mijn beeld van de Curacaose klantvriendelijkheid.

  Maar wat schieten we op met ‘no bai vota’? Ik ben van geen enkele partij partij onder de indruk maar heb liever een matige integere partij in de regering dan de criminelen van MFK, PAS en KpnT.

  Stem dus (in volgorde van voorkeur) PNP, PAR, PAIS of MAN (clean na Cooper).

  Door hum zwakke laffe leiders Leito en Rosalia is eindigen PAR en PAIS als 2 en 3, met PAIS 3 omdat ze Stanley Snoepreis (Palm) weer op de lijst heeft staan.

  PNP, PAR en PAIS zijn partijen waar je in een ontwikkeld land nooit op zou stemmen, maar hier ben je al tevreden met een beetje integriteit, want kwalitatief is het met alle partijen een drama.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties