Ingezonden | Let’s make Curaçao Great again!

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Albert Comenencia aan het woord.

Vond laatst wat oude foto’s van ons eiland tussen wat oude boeken. Punda in al zijn glorie met winkels als El louvre, La Bonanza, La Confiansa en Otto Senior van de bekende Ritz-producten. De tijd dat de Ogem, DWD en de Telefoondienst ons leven wat makkelijker maakten zonder ergernis te veroorzaken.

De tijd waarin Juancho Evertsz, Wilson ‘Papa’ Godett, Ronchi Isa, Boy Rozendal en Ewald Ong-A-Kwie samen streden voor een betere toekomst voor ons allen. De tijd waarin de sociale controle voldoende was om ons allemaal veilig te laten voelen.

Tegenwoordig zijn we allemaal verslaafd geraakt aan de modernisering. Iedereen heeft een smartphone, zonnepanelen, wifi en beveiligingscamera’s. Desondanks zitten we voortdurend in het donker, hebben we constant geen bereik, en zijn we zelfs thuis niet meer veilig.

Het is nu tijd voor verandering, en dat moeten wij zelf doen. Ban p’e!

Albert Comenencia,
Curaçao

6 Reacties op “Ingezonden | Let’s make Curaçao Great again!

 1. Het laatste woord hoort in de zin niet thuis.

 2. Great, when were we great? 1954?, before 1954,? 1969, 1980, 2010?, 2020?
  Vroeger zag Curaçao er minder vies uit dan nu, beter verzorgd…Ogem, Aqualectra?
  Curaçao is na 1969 alleen maar hard achteruitgehold…..toen kwamen de Nos Mes Por Ministers, Directeuren en Parlementariers aan bod!

 3. Lets face it.. we were never GREAT!!!!

 4. Let’s make Curacao great again.
  Over welke great tijd hebben we het dan?
  Er is, volgens mij, geen great tijd geweest.
  En dat terwijl er wel veel potentie was en is maar die potenties zijn altijd gebruikt door de enkele die het legaal of minder legaal omzetten in persoonlijk gewin.
  Of het legaal ging tot 1969 of minder legaal van 1969 tot nu. Eigenlijk denk de great tijd nog moet komen.

 5. Godett streedt voor zijn eigen zak! Grootste oplichters familie van Curaçao, samen met De MAN Martinas, de Wielsen, de Marias en de Lastens

 6. De vraag is of deze schrijver niet aan geschied vervalsing doet, het was bekend dat Juancho Evertsz, Wilson Papa Godett als minister van sociale zaken en werkgelegenheid in zijn kabinet aannam om Godet te laten falen.

  Godett kon in die tijd amper lezen en scbrijven maar wilde dol graag zijn fabrieksuniform voor een pak ruilen en daarmee ook zijn principes.

  Ong-A-Kwie was een vakbondsleider die meer aan de kant van de werkgever dan aan de kant van de arbeiders stond. De meeste vakbondsleiders zagen altijd een verrader in Ong-A-Kwie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *