28 C
Willemstad
• donderdag 6 oktober 2022

Extra | Journaal 4 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 3, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 3 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | SNSM extracts three sailors from stranded cargo vessel

MARIGOT--On the instructions of Regional Centre for Surveillance and Rescue Operations Antilles-Guiana CROSS-AG, French-side sea rescue SNSM volunteers went to the assistance of a cargo vessel early...

AntilliaansDagblad | Gezaghebber Rijna werpt kritiek verre van zich

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna van Bonaire benadrukt in een reactie op een publicatie waarin zijn integriteit als gezaghebber en die van een niet bij naam genoemde...

AntilliaansDagblad | Zwemmen van punt naar punt rond Aruba

Oranjestad - De ervaren Arubaanse openwaterzwemmer Deaxo Croes is na een geslaagde zwemtocht van zo’n dertien uur zaterdag bij Baby Beach weer veilig aan land gekomen. Hij...

AntilliaansDagblad | ‘Vol ambitie en met veel vertrouwen’

Securitas Antias viert 40-jarig jubileum Willemstad - Het beveiligingsbedrijf Securitas Antias bv heeft gisteren, samen met haar medewerkers en een groot aantal gepensioneerde ex-collega’s, op feestelijke wijze haar...

Ingezonden | Kleuters en rappers

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Monique Rhuggenaath aan het woord.

Het optreden van de jongeman afgelopen woensdag voor Fòrti tegen de regering is illustratief voor het deplorabele niveau van de politieke omgangsvormen op dit moment. Dat het kennelijk geaccepteerd is dat men in het parlement geen respect toont voor collega’s van regeringsfracties op momenten dat zij aan het woord zijn, is al erg genoeg.

Statenleden die niet eens moeite doen om te verhullen dat ze bijna nooit acte de présence geven in de kamer, vinden het ook normaal om andere politici in de Staten te negeren, te slaan, of uit te schelden.

Dit is duidelijk het voorbeeld voor deze jongeman, die graag wil dat de regering opstapt, maar daar verder niet over wil praten. Als hij besluit toch iets te zeggen, wat hij beter niet had kunnen doen, blijkt duidelijk dat hij de kunst van de verkeerde ‘rolmodellen’ heeft afgekeken. Iemand die aspiraties heeft om een leider, of een volksvertegenwoordiger te zijn, kan zich niet als een rapper profileren die een andere ‘dist’ door beledigingen toe te zingen. That is a totally different line of work.

We leven in een vrij land, waarin je je mening zonder vrees kunt verkondigen. Wil je echter serieus genomen worden en worden beschouwd als een serieuze gesprekspartner, zal je toch minstens de ondergrens van geaccepteerde omgangsvormen moeten zien te bereiken en iets aan de inhoud van je boodschap moeten doen. Dat deze ondergrens steeds verder wegzakt in het moeras van gekozen onwetendheid zie ik als een van de problemen waar we op dit moment mee kampen.

As for the gay guys and girls out there: ik ken alleen gays fuerte. Ze moeten wel sterk zijn, omdat ze hun hele leven dit soort opmerkingen moeten aanhoren en grappig moeten vinden.

Onze minister-president bevindt zich dus in goed gezelschap, en weet nu in ieder geval wie hij wel en wie hij niet serieus hoeft te nemen. Het zou onze mooi zijn als de Statenleden van de oppositiepartijen anytime soon, als ze uit de zandbak willen komen, zich kunnen voegen bij de wel serieus te nemen personen. Dat zijn ze aan ons volk verplicht.

Monique Rhuggenaath,
Curaçao

Artikel delen

9 reacties

 1. Goed, ik kan niet anders zeggen dat er een paar straffe punten orden aangehaald en ik Monique Rhuggenaath best wel gelijk moet geven.
  Beschamend dat Bagger niveau in dit parlement.
  En dan idd mensen als LM die ook een platform krijgen, maar een zeer onprofessioneel communicatie of fatsoens decorum bezigen.
  Helaas zie je dat ook bij bepaalde staats nvs toppers en bepaalde niet de eerste de beste overheidsbedienden

 2. Voor de donkere jeugd zijn rappers en sporters juist helden. Helaas geen wetenschappers. Waar dat de elite op Curacao ook geen rolmodel is.

 3. Ik heb gereageerd op de “inhoud”, het gebeurde in haar brief wat er gebeurde. In dat geval heeft zij wel gelijk. Maar verder weet ik niets van haar en ken ik haar ook niet. Misschien een vrouw, moeder, zuster,tante ,oma etc. van Rhugge, maar ik ken haar niet. Maar…. als zij in een(fig.) glazen kooi zit, mag en moet zij ook niet met stenen gooien. Foei Monique, stoute meid, niet meer doen hè!

 4. Jammer dat @Trui,@CR,@Roberto, niet de moeite hebben genomen om dit verhaal van Monique Rhuggenaath dieper te analyseren.

  Er valt toch meer uit dit verhaal te halen. Lon Mutueel VS Monique Rhuggenaath; ik kan me voorstellen dat Lon Mutueel, een jongen van simpele komaf, waarschijnlijk opgegroeid zonder vader of een vader die liever in het glas keek dan naar zijn kinderen.

  Monique Rhuggenaath opgegroeid in een twee oudersgezin, vader ambtenaar en moeder die thuis voor de kinderen zorgde.

  Voor Lon Mutueel was de LTS de hoogste haalbaar, voor Monique was de sky de limmit, geld speelde geen rol.

  Het geeft ook allemaal aan wat mis is in de samenleving als we goed lezen merken we de minachting van de ene groep voor de andere.

  De woorden; “de minister president weet wie hij wel en niet serieus moet nemen” geven dat pijnlijk aan.

 5. Monique Ruggenaath heeft volledig gelijk.

  Ben alleen benieuwd wat zijn vindt van de benoeming van mafiameid Stella van Rijn door premier Ruggenaath (buurman van Schotte’s sloerie Stella op Julianadorp) tot voorzitster van de commissie INTEGRITEIT.

  En het inmiddels al tien jaar aanblijven als secretaris generaal van deze Feeks van Forti.

  Terwijl deze golddigger toch ruim moet kunnen leven van de dertig miljoen die premier Ruggenaath aan Edward Heerenveen, ook zijn buurman op Juliandorp, gaf.

 6. Zowel rap als heavy metal zijn recentelijk steeds sterker onder vuur gekomen vanwege soortgelijke problemen met de inhoud. Songs die het seksueel verlagen en misbruiken van vrouwen, geweld en haat jegens diverse rassen en de politie, en zelfs satanisme verheerlijken, ze worden allemaal aangetroffen op rap- en heavy metal-platen. In sommige gebieden moeten opnamen met zulk expliciet materiaal van een waarschuwing voorzien zijn. Jawel Monique, wij leven in een vrij land waar je je mening zonder vrees kunt verkondigen. Maar het grootste probleem is dat er in Nederland geen grenzen hiervoor zijn, en juist daar zit het probleem, Zelfs de overheid weet ook niet meer of een uiting/belediging wel of niet strafbaar is. In Nederland worden premiers, ministers, en andere hooggeplaatste personen niet gerespecteerd, men veegt de vloer met ze, en zelfs het koningshuis moet soms eronder leiden, iets dat in geen ander beschaafd wordt getolereerd. Vooral de huidige cabaretiers lusten er pap van vergeleken met de vroegere. Probeer ‘ns om Vladimir Poetin te beledigen of te vernederen. Kijk, zoals rapper Ice-T zou hebben toegegeven, geeft hij zijn songs nu juist schokkende teksten om zo’n etiket te verwerven; het garandeert dat de nieuwsgierigen aangetrokken worden. Ook Prince zong de lof van broer-zus-incest, stel je voor. Vaak geven videoclips zulke grove immoraliteit een extra visuele dimensie. Madonna’s clip Justify My Love werd berucht omdat er sadomasochisme en homoseksuele activiteiten in werden geportretteerd. Zelfs de MTV, een Amerikaans televisiekanaal dat erom bekendstaat soms zonder veel aarzeling immorele video’s uit te zenden, was daar met deze clip niet toe bereid. So Monique, ik begrijp jouw standpunt, en gelijk heb je ook. Maar Monique, één goede raad; gooi jouw parels nooit voor zwijnen, want zij weten de waarde hiervan niet, en zij zullen jouw parels allemaal kapot trappen.

 7. als wij het toch over omgangsnormen waarom kan Monique dan niet een kritisch artikel schrijven over texperience en HNO? Over CBCS, ENNIA, PSB, en Giro? Over de hoge Lasten’s in onze samenleving. Over directeuren bij overheids NVs die salarissen verdienen die zij in het buitenland verre zouden kunnen vragen? Over APC dat een politieke speelbal is en waarbij CEO kruidhof meer bezig is met projectjes zoals Klesch ipv het beschermen van de deelnemers belangen?
  Ga eerst aan je eigen omgangsnormen en ethiek werken voordat je anderen de les gaat lezen

 8. Het lijkt alsof deze Monique Rhuggenaath in een bubbel leeft, volgens haar, “We leven in een vrij land, waarin je je mening zonder vrees kunt verkondigen.”

  Er zijn zeker twee personen dit jaar opgepakt voor wat ze op hun facebook pagina hebben geplaatst, Menki Royer, een parlementarier moest zich bij de politie melden na een aangifte van Ruggenaath omdat hij een link gedeeld heeft op zijn facebook.

  Niet vergeten dat Dudley Sparen, een man van 65 in december nog gearresteerd is voor zijn uitlatingen op facebook.

  Grappig genoeg eindigt deze Monique Ruggenaath met de minister president weet wie hij wel en niet serieus moet nemen. Nou Monique als je de feiten niet op een rij hebt kunnen wij jou ook niet serieus nemen.

  Laat ik het in een rap proberen; Monique je lult uit nek.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -