Ingezonden | Jullie gaan verkeerd om met Corona

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Karel Haighton aan het woord.

Beste mensen,

U gaat verkeerd om met Corona

Een virus kan je niet stoppen.

Jinping is in Nederland geweest en meende dat je het virus kunt tegenhouden door niet te reizen en door mondkapjes te gebruiken. Jinping liegt hierover. Een virus kun je niet tegenhouden.

In mijn ogen is het beste om iedereen vrij te laten reizenen dingen te laten doen die ze willen en hun niet te beperken hiermee.

Hoe ga je om met de griep? Belangrijk is om te accepteren van wat er gebeurt. Het aantal sterfgevallen is hoog maar daar kunnen jullie niets aan doen.

Een virus is een onderdeel van het leven. Je kunt het beste accepteren wat er gebeurt.

Gezichsbedekkingen zijn vaak verboden.

Gezicht bedekkingen mag je niet gebruiken in onderwijsinstellingen, in zorginstellingen, in het openbaar vervoer en niet in overheidsgebouwen.
Het gaat bijvoorbeeld om een integraalhelm, een bivakmuts of een nikab. Er gelden wel een paar uitzonderingen. U mag uw gezicht bedekken als dit nodig is voor werk of voor sport of bij evenementen. Denk daarbij aan een feest. Het verbod geldt ook niet in sommige delen van zorginstellingen.

Mondkapjes worden hier niet bij genoemd maar vallen hier ook onder.

Achtergrond hiervan is omdat in deze situaties het onderling contact tussen mensen goed loopt. Een groot deel van de onderlinge communicatie tussen mensen verloopt door het gebruik van gezichtsuitdrukkingen en die maak je onzichtbaar door het gebruik van de hierbovengenoemde middelen.

Iedereen in de wereld is dus niet goed hiermee omgegaan. Ook in China en Amerika.

Zouden jullie iets voor mij willen doen?

Tot nu toe heb ik regelmatig geprobeerd om via krantenberichten te bereiken dat Corona gestopt wordt bij jullie maar dat is mij niet gelukt.

Telefonisch lukt het mij vaak wel. Zouden jullie voor mij overdag jullie regering willen bellen en zeggen dat ze verkeerd bezig zijn met Corona?

Samen maken we er een mooie wereld van.

Met vriendelijke groeten,

Karel Haighton,

Gouda

2 Reacties op “Ingezonden | Jullie gaan verkeerd om met Corona

  1. Vermoedelijk is Knops wel zo aardig om te bellen. Hij heeft toch al regelmatig contact met de regering.

    Overigens stoppen “krantenberichten” geen Corona virus, zoals inmiddels is gebleken. Ze leveren hoogstens wat leesplezier op……maar dat is niet verkeerd.

  2. Sint Maarten

    Het virus houden we niet tegen.
    De maatregelen die genomen worden, zijn om de zorg niet over te belasten. That’s all.
    En dan niet alleen zorg in verband met Corona, maar ook voor degene die medische hulp nodig heeft na een aanduiding, of iets dergelijks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *