Ingezonden | Afstand bewaren en mondkapjes

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Josef Martina aan het woord.

Tja, de lezer zal wel denken daar heb je hem weer, maar er irriteert me op het moment nogal wat en dat moet ik wel even kwijt.

De COVID-19 cijfers daarvan heb ik het gevoel dat we bedonderd worden. De ene dag 7 de andere dag 9 dan weer 21 ertussendoor en dan weer zoals vrijdag 23. Ik weet niet of deze regering denkt dat de Curaçaoënaar ze niet meer helemaal op een rijtje heeft maar iedereen die niet verder dan het basisonderwijs is gekomen begrijpt dat er niets van klopt. Als je nauwelijks test dan pik je er niemand uit. En kun je de cijfers mooi laag houden.

Verder irriteer ik mij bijzonder aan CHATA cs. Natuurlijk, fijn voor de hoteliers en anderen dat Curaçao momenteel langzaam een tweede Benidorm is geworden maar het lijkt mij bijzonder verstandig de binnenkomende toeristen toch te wijzen via borden of anderszins ze ‘vriendelijk te verzoeken’ in gelegenheden zoals supermarkets mondkapjes te dragen.

Ik was vanmiddag even wat boodschappen bij van der Tweel, Jan Thiel gaan doen en liep tussen de Belgen, Duitsers en Nederlanders, die overigens in het land van herkomst wel een mondkap dragen en afstand bewaren maar dit hier dus niet doen, tot overmaat van ramp staan ze bij de kassa ook nog in je nek te hijgen. Je mag je gevoeglijk afvragen waar deze supermarkt mee bezig is. Er is absoluut geen enkele supervisie daar.

We moeten maar hopen dat er geen besmettingen binnenkomen via Europa, alhoewel ik ben er althans niet gerust op ben.

De Amerikaanse toerist zal geen probleem worden want ik heb begrepen dat als zij terugkeren in quarantaine moeten dus die zullen we niet zo gauw hier zien.

Josef Martina,
Curaçao

6 Reacties op “Ingezonden | Afstand bewaren en mondkapjes

 1. RR
  Ik respecteer ieders mening.

 2. @William, besmet raken met covid is geen pretje dus als je twijfelt dat die aanwezig zou zijn in van Tweel, dan ga je gewoon indien nodig helemaal naar Westpunt bij toko Chan Chang , die enige Chineze toko die ver uit de buurt is, waar geen Belgen, Nederlanders of Duitsers in je nek lopen te hijgen.
  Daar komt het op neer in zijn verhaal. Period.

 3. RR
  Waar Martina op dat moment gaat moet hij zelf weten toch.
  Verder weet je niet of hij daar in de buurt was, als dat zo is waarom zou hij niet binnenwippen.
  Hij geeft m.I. alleen maar aan wat hem opvalt. Verder ben ik eens met zijn twijfels.

 4. Tiny Hoekveld

  Ik heb dezelfde gedachte al gehad. Wat zijn nou 195 testen per dag. Mensen op westkust gaan nietwaar 1 ggd gebouwtje in Willemstad om zich te laten testen lijkt mij.

 5. Martina, als je bang bent om besmet te raken in van Tweel, wat doe je dan in Godsnaam in die toko.
  Waarom ga je niet naar Bon Bini supermarket of bij e.o.a. Chinees Toko???
  Zin om weer van je te laten horen dat je irritatie hebt?
  Keda leeuw zou ik zeggen

 6. Mwhaaahaha, LOL, hr. Martina u bent al jaren grappig maar spant nu wel de kroon!
  Leuk stuk en met de inhoud ben ik het helemaal eens.
  Pabien hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *