Ingezonden | In memoriam: Leslie Bradshaw

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Ange Jessurun en collega’s PSC aan het woord.

Herinneringen aan onze jaren op het PSC

Leslie-Bradshaw overleden | Persbureau Curacao

Op 14 juni liet mijn zus me een foto zien die door Leslie in de whatsappgroep van hun buurt was geplaatst. Een uit Caracasbaai vertrekkend cruiseschip, door Leslie vanaf zijn balkon, op het hoogste punt van Cas Grandi, gefotografeerd. Hieronder plaatste hij de opmerking: ‘Net op tijd, het schip is net vertrokken’ en hierna ‘Jammer, The Old Bibberhand kan de camera niet meer stil houden’.

Kort daarop kregen we te horen dat Leslie ernstig ziek was, en op 3 juli vernamen we dat Leslie was ingeslapen. Hierbij laten wij een aantal herinneringen aan onze lange jaren samen op het Peter Stuyvesant College de revue passeren. Wat hebben we gelachen met Leslie. Hij had altijd een verhaal en kon dit heel boeiend vertellen.

Ook de leerlingen waren dol op hun economie- en handelleraar. Van 1991-1997 was Leslie rector van het PSC. We hadden een fijn team en hebben samen heel wat meegemaakt. Zijn collega van de sectie economie, Castro Mercalina, die hem als rector opvolgde, herinnert zich het volgende uit deze periode: Op een van onze Dolle Dagen, een PSC-traditie, waarbij de examenkandidaten op hun manier afscheid namen van de docenten, was Leslie onvindbaar.

Wij, overige directieleden en examenklasdocenten werden door de studenten naar het podium begeleid (ontvoerd) en moesten allerlei opdrachten uitvoeren. Dit alles tot groot plezier van de rest van de school, die zich al verheugde op het bereiken van de examenklas om op hun beurt een Dolle Dag te mogen organiseren. Onze rector, Leslie, was in geen velden of wegen te bekennen. Hij had zich kennelijk ergens verscholen.

Nu, ruim twintig jaren later, bekent collega Mercalina, dat Leslie bij hem in het decanaat was gaan schuilen en dat hij nog moest lachen als hij eraan dacht hoe Leslie steeds zijn hoofd uit het lokaal stak om te kijken hoe het buiten ging. Castro herinnert zich ook nog dat Leslie acteur was in een schoolvideo. Hij had de rol van vader van een zoon die met tegenzin naar school ging. Leslie heeft ook de Nieuwe Administratieve Opleidingen, NAO, opgericht. Hij gaf hier Praktijk Diploma Boekhouden, LO Handelskennis en SPD (Staat Praktijk Diploma). Erwin Wolfert, een collega, en goede vriend van Leslie, vertelt hoe hij samen met Leslie in Suffisant is opgegroeid.

Nadat Leslie de HBSC opleiding op het Peter Stuyvesant College (de toenmalige onderwijzersopleiding) had gevolgd, ontmoetten ze elkaar weer als collega op de Prins Bernhardschool. Met een behaalde wiskundeakte heeft Leslie ook nog op het Goslinga-college gewerkt, waarna hij in Tilburg de studie Handelswetenschappen en Recht heeft afgerond. Na terugkeer op Curaçao werd hij aangesteld als docent op het Peter Stuyvesant College. Erwin vertelt verder dat Leslie naast een verwoed fotograaf, zich ook toegelegd heeft op het maken van pijl en boog en dat hij als laatste hobby begonnen was zich het gitaarspel aan te leren en dat Castro Mercalina tot voor kort nog akkoorden voor hem schreef.

In 1997 vertrok Leslie van het PSC, klaar voor een nieuwe uitdaging als directeur van de SVB te Sint Maarten. Leslie, nadat het cruiseschip op jouw foto was vertrokken, ben jij op 3 juli aan je laatste reis begonnen. Voor eenieder geheel onverwachts, maar zoals je dat wenste zonder een lang ziekbed te hebben gehad.

Leslie, sosegá na pas!

Ange Jessurun en collega’s PSC,
Curacao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *