29 C
Willemstad
• zondag 26 september 2021 21:06

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | In memoriam dr. Rupert Silberie

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we University of Curacao (UoC) aan het woord.

Dr. Rupert Silberie Silberie was van 1 januari 1980 tot 1 september 2001 werkzaam bij de voormalige Universiteit van de Nederlandse Antillen (UNA), nu Universiteit van Curacao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC).

- Advertentie -

Hij begon als wetenschappelijk medewerker bij de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen. Rupert Silberie was zelf een afgestudeerde van de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen In augustus 1974 begon hij zijn studie bedrijfskunde aan de toenmalige Hogeschool van de Nederlandse Antillen.

Gezien de zeer goede studieresultaten besloot hij tot verdere studie. Zijn doctoraalstudie werd met succes afgesloten in december 1979 aan het Instituto de Estudios Superiores de Administracion (IESA) te Caracas, Venezuela. In zijn doctoraalstudie heeft hij zich met name bekwaamd in kwantitatieve technieken van management en bestuurskunde.

Na zijn terugkomst is Rupert Silberie MAP (Master Administracion Publica) benoemd tot vaste wetenschappelijk medewerker aan de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen met als leeropdracht de vakken Bestuurskunde en Bestuurlijke informatiekunde.

Met ingang van 1 januari 1982 is hij benoemd tot wetenschappelijk hoofdmedewerker. Op 14 december 1989 promoveerde Rupert Silberie aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) op zijn proefschrift getiteld “Increasing development by public management improvement”. Zijn begeleider was prof dr. ir. A.C.J. (Ton) de Leeuw van de RUG.

- Advertisement -

Per 1 januari 1990 werd Rupert benoemd tot lector in de vakgebieden Organisatie- kunde, Bestuurlijke Informatiekunde en Overheidsmanagement aan de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen.

Gedurende de academische jaren 1995/1996 en 1996/1997 was Rupert Silberie rector magnificus van de universiteit. Van april 2009 tot en met juni 2010 was hij ook interim rector magnificus, na een woelige periode.

In het verleden heeft dr. Silberie diverse andere functies binnen de universiteit bekleed, waaronder tot twee keer toe de functie van decaan van de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen.

Hij heeft ook zitting gehad in diverse commissies, was jarenlang lid van de Caribbean Studies Association en vertegenwoordigde de universiteit vrijwel elk jaar tijdens de jaarlijkse conferentie.

Hij heeft diverse publicaties op zijn naam staan. Per 1 september 2001 is Rupert Silberie met de VUT gegaan.

Dr. Rupert Silberie stond bekend alg een kritische, maar gemoedelijke persoon met een brede sociaalwetenschappelijke belangstelling, altijd bereid om zijn bijdrage te leveren. Hij heeft alles wat in zijn vermogen lag aan de universiteit gegeven, als docent, alsook alg decaan en rector magnificus. Een landskind dat het ver geschopt heeft.

Rupert, bedankt voor alles wat je voor onze nationale universiteit hebt gedaan en betekend.

University of Curacao (UoC) Dr. Moises da Costa Gomez,
Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Morgen worden meer dan 200 werknemers van de raffinaderij naar huis gestuurd

Persbureau Curacao Maandag vallen er opnieuw harde klappen bij de raffinaderij. Meer dan tweehonderd werknemers krijgen dan hun ontslag toegezegd. Zij zijn niet geselecteerd om in het vervolgtraject met...

PBC | Minder covid-patiënten dan vorige week, maar meer op de IC op Curaçao

Persbureau Curacao Zondag zijn er 34 mensen positief getest op Corona. Daaronder dit keer geen geïmporteerde cases, maar mensen die lokaal besmet zijn geraakt. 53 Covid-patiënten mochten vandaag uit...

LuchtvaartNieuws | Prijsvechter Wingo hervat vluchten tussen Colombia en Curaçao

WILLEMSTAD - Prijsvechter Wingo hervat de vluchtuitvoering tussen de Colombiaanse hoofdstad Bogotá en Curaçao. De dochtermaatschappij van het Panamese Copa Airlines vliegt per 6 oktober weer naar...

PBC | Pippi’s Opvang op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Zo nu en dan is het nodig om een Stichting en/of persoon onder de aandacht te brengen. Gewoon, omdat ze fantastisch werk doen en...

PBC | Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan Covid

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vanochtend vroeg is de bekende Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan de gevolgen van COVID-19. Dat maakte zijn broer, de eveneens bekende journalist Aimed...

PBC | Coronacijfers Curaçao 25 september

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is vandaag opnieuw een coronaslachtoffer gevallen. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis. In totaal zijn er nu 160 personen overleden op Curaçao aan...
- Advertentie -