28 C
Willemstad
• zondag 10 december 2023

PBC | Curaçao schittert morgen in Ranking the Talent op SBS6

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De op Curaçao wonende operazanger Michiel René van ‘t Landt doet morgen, zaterdag 9 december mee met het televisieprogramma Ranking The Talent op SBS6....

ParadiseFM | Zorgen om conflict tussen Venezuela en Guyana

De spanningen lopen op in Zuid-Amerika. De president van Venezuela, Nicolás Maduro, geeft signalen af dat hij een regio van buurland Guyana wil gaan inlijven. Engeland en...

Democracy now! | Friday, December 8, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 8 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Drie minderjarigen op St. Maarten veroordeeld voor mishandeling en steekpartij

Die minderjarige jongens zijn door de rechtbank veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een gevecht op school dat in januari 2022 plaatsvond. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM)...

Nu.cw | Politie waarschuwt voor meer alcoholcontroles tijdens feestmaand

De politie gaat tijdens de feestmaand meer alcoholcontroles in het verkeer houden. Dat maakt het Korps Politie Curaçao via een persbericht bekend. Volgens het KPC neemt het alcoholgebruik...
- Advertisement -spot_img

AD | Legalisering medicinale cannabis stap dichterbij

HomeLandenArubaAD | Legalisering medicinale cannabis stap dichterbij
,,Als we het leven van een chronisch zieke of terminale patiënt kunnen redden of verlichten, wie zijn wij dan om zijn leven te ontnemen door een verbod op cannabis? Niet één maar vele patiënten zijn wereldwijd gebaat met cannabis zoals MS-patiënten en kankerpatiënten. Het gebruik van medicinale cannabis is een mensenrecht.”

Oranjestad – RED Democratico, met fractievoorzitter Ricardo Croes, drukt het medicinaal gebruik van cannabis op de beleidsagenda door. Op 1 december vindt een conferentie plaats waarbij het medicinaal gebruik van cannabis centraal staat.

Remedi is de eerste Internationale Medicinale Cannabis Conferentie in het Nederlands Caribisch gebied. Gerenommeerde internationale sprekers lichten het belang van het gebruik van cannabis voor medicinale doeleinden toe. Piedad Córdoba, ex-presidentieel kandidaat en ex-senator van Colombia, Suzanne Sisley, voorzitter en hoofdonderzoeker van het Scottsdale Research Institute, Juan Luis Castro, psycholoog en senator van Colombia, Wesley Clark, humanitair en economisch adviseur en voormalig presidentieel kandidaat van de VS en Robert Y. Lee, ceo van American Patriot Brands en voorzitter van Puerto Rico One, zullen van de partij zijn. Statenlid Ricardo Croes en Onderwijsminister Rudy Lampe zullen tevens het woord voeren.

Het gebruik van cannabis voor medicinale doeleinden is een van de belangrijkste partijprogrammapunten van RED Democratico en het ziet ernaar uit dat RED het zal halen. Inmiddels is door de regering de ‘Commissie legalisering van medicinale cannabis’ opgericht. Eenieder op Aruba weet ongetwijfeld wie de pionier voor het gebruik en telen van cannabis als medicijn, recreatief of op grond van geloofsovertuiging op Aruba is, namelijk Ricardo Croes.

Sinds 1997 strijdt Croes openlijk voor de legalisering van cannabis. Met deze conferentie wordt het medicinaal gebruik van cannabis op Aruba nogmaals in kaart gebracht en wint Croes wereldwijd aan medestanders.

RED Democratico benadrukt de noodzaak voor legalisering van medicinale cannabis na getuige te zijn geweest van de vele succesverhalen van ernstig zieke personen die na het gebruik van cannabis volledig zijn hersteld. De helende kracht van cannabis staat buiten kijf.

Wereldwijd is legalisering van medicinale cannabis reeds een feit zoals onder meer in Uruguay, Jamaica, verschillende staten van de VS, Puerto Rico, diverse Europese landen zoals Nederland. Aruba leek enigszins achter te blijven maar dankzij de onophoudelijke strijd van Croes en RED Democratico, ligt de legalisering van het medicinaal gebruik van cannabis in het vizier.

Om met de woorden van Croes te besluiten: ,,Als we het leven van een chronisch zieke of terminale patiënt kunnen redden of verlichten, wie zijn wij dan om zijn leven te ontnemen door een verbod op cannabis? Niet één maar vele patiënten zijn wereldwijd gebaat met cannabis zoals MS-patiënten en kankerpatiënten. Het gebruik van medicinale cannabis is een mensenrecht.”

www.remediaruba.org

Bron: Antilliaans Dagblad

2 reacties

  1. Heb begrepen dat Joel Goisco zich al gemeld heeft om canabis te gaan kweken. Dezelfde Goisco die bedorven versproducten in zijn winkel verkocht. Het is jammer voor ervaringsdeskundigen als Rastaman maar ook hierin gaan politieke vrienden voor.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties