29 C
Willemstad
• maandag 20 september 2021 09:52

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Honden vergiftigd

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Ariadne Bird aan het woord.

Hoe moet ik beginnen? Wat moet ik schrijven? Ik ben helemaal moedeloos, boos, verdrietig en nog een hele hoop meer. Gisterochtend met een vangkooi op pad om Dalila te vangen voor sterilisatie. Zij woont op Seru Mahuma en wordt gevoerd door een mevrouw die weer het voer via mij van Feed Friends Foundation krijgt. Dalila heeft drie maanden geleden tien pups gekregen – daar leven er nu nog twee van.

- Advertentie -

Aangekomen bij het huis waar zij woont, kwamen enkel twee pups en een jonge zwarte hond aangerend. Geen Dalila, of de andere twee pups of de oudere zwarte hond; lieverd- of het blafhondje. De mensen die daar wonen reden net weg en de mevrouw sprak mij aan: ze zijn allemaal dood! Vanochtend vonden we vijf honden dood, met schuim om de mond!

Iemand heeft moedwillig daar een kip of witte eend met gif neergelegd en hopend op zo veel mogelijk doden! Ik heb geen botten/karkas gevonden, maar wel een boel witte grove veren. Wat is dit voor volk? (Ja, in Nederland worden ook gebakken sponsen neergelegd).

Men doet dit bewust en heel gericht en met voorbedachten rade. Deze vijf honden waren niet vervelend of vals. Ik heb de lijken nog niet gezien, maar wil daar wél foto’s van en zal die dan willen plaatsen.

Ik heb een buurvrouw verteld wat er is gebeurd en ook iemand om de hoek, zodat mensen hopelijk hun honden binnen de poort houden. Wij gaan dit eiland verlaten en wel zo snel mogelijk, gek he?! RIP Dalila en de andere vier honden.

- Advertisement -

Ariadne Bird,
Curaçao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

11 reacties

 1. persoonlijk vind ik het heel jammer dat deze diervriendelijke vrouw het eiland wil gaan verlaten.
  in NL zijn alle honden en katten redelijk tot extreem goed verzorgd.
  hier kan er heel veel verbeteren aan het lot van deze dieren.
  dus ik hoop dat Ariadne in gaat zien dat vertrekken het probleem niet gaat oplossen.
  het is heel verdrietig dat dit soort dingen gebeuren in een zogenaamde beschaafde samenleving.
  ook in Europa worden deze dieren in diverse landen verschrikkelijk behandelt.
  mensen zoals Jep en ericlapas zijn overal te vinden ook in NL.
  dus echt vluchten kan niet meer.
  alleen de problemen onder ogen zien kan deze dieren helpen.
  in ieder geval wil ik bij deze Ariadne bedanken voor haar goede zorg die ze heeft gegeven aan deze dieren.
  en ik hoop dat ze op haar besluit terug gaat komen…
  slechte mensen heb je overal, die kan je niet ontvluchten.

 2. Dank u mevr Angri Bird voor de inzet die u afgelopen tijd heeft gedaan om zielige diertjes een gouden mandje te geven. Het is niet humaan om levende wezens te vergiftigen. Ik begrijp u volkomen.

  Weet u, alle instanties die zich bezig houden met zwerfhonden en zwerfkatten doen dit uit een soort schuldgevoel. Deze drive wordt niet door iedereen begrepen. Nu moet ik toegeven dat ik ook behoor tot die overgrote groep mensen hier op Curaçao.

  Punt is dat er zoveel honden en katten los lopen, dat het ondoenlijk is om daar grip op te houden. Het is te idealistisch te denken dat de aanwas van de populatie te stoppen is door alles te castreren cq te steriliseren. Het beste zou zijn om alle zwerfdieren (zeker ook die in de mondi leven) naar het hiernamaals te begeleiden, dan heb je maar een keer pijn in het hart en nu heb je elke dag een rot gevoel.

  Ook een gouden mandje is zo’n dooddoener. Je haalt wel de hond van straat, maar je haalt niet de straat uit de hond! Eenmaal op straat gelden andere regels. Het opvangen bij ‘fosters’ die een hele boel honden hebben is in mijn ogen een straf voor het leven van het beest. De hond/kat die daar geplaatst wordt moet zich schikken in de roedel. De roedel bepaald! En dan gaat daarna zo’n beestje naar een gouden mandje en na een paar weken wordt ie terug gebracht, want zij is niet te handhaven. Logisch want zij werd de leider in de nieuwe roedel en die bepaald!

  Er zou een commissie moeten komen die eens goed gaat onderzoeken of de acties van deze idealistische instellingen juist tot overbevolking van katten en honden leidt. Daarbij zou ook eens gekeken moeten worden naar een laatste tehuis voor die dieren en dan bedoel ik niet het dierenpension bij Parera.

  Begrijp me niet verkeerd. Ik heb 5 honden, 2 katten, 5 eenden, 7 kippen binnen de poort. Geen van allen kan ik dood maken, want ze hebben inmiddels een naam. Ik kan u verzekeren dat voor het overgrote deel van de bevolking hier op Curaçao geldt dat zij hun eigen dieren goed verzorgen.

 3. @ericlapas duidelijk genoeg maak jijje niet druk om dat mensen honden vergiftigen, dat men elkaar hier en daar overhoop schiet gebeurd steeds vaker en dat is ook schandalig

  jammer dat er zo weinig dieren liefhebbers zijn , deze mevrouw
  ( ARIADNE BIRD)
  was duidelijk aan het helpen, dan zijn wij zo weer een goede helper kwijt….

  aanwie moeten we dan de verzorging over laten : ERICLAPAS OF JEP!?
  laat me niet lachen
  kom eens met je changchang achter de computer vandaan en doe eens 1 goede actie per dag ipv ieder ander die wel wat goeds doet de grond in te boren…..
  PEACE BROTHERS, I WISH YOU WELL 🙂

 4. Vreselijk, echt mevrouw Bird, waarom moeten onschuldige honden toch worden geslachtoffered 🙁

  Een volk is zo goed als hoe ze haar dieren behandeld.

  Trekt u zich aub niets aan van mensen als jep en Ericlapas, sommige mensen bejubelen dierenmoordenaars. Het zal een verlies zijn voor het eiland en haar dieren als u vertrekt. Heel jammer voor ons! Het gaat u goed…

 5. “Wat is dit voor volk?” Wil mevrouw niet iedereen over een kam scheren?
  Omdat er honden vergiftigd worden ga jij je land verlaten?
  Ze is duidelijk overspannen.

 6. Als ik het verhaal van deze Ariadne Bird, goed begrijp is, dat vijf honden vergiftigd zijn en daar maakt zij zich druk over. Nou mevrouw Ariadne Bird, I have news for you, laatst zijn vijf mensen in koelen bloede neer gemaaid met een automatisch wapen daar hoor ik je niet over. Shame on you mrs. Bird.

 7. Good Riddance? Gelukkig zijn er nog mensen die hier nog iets aan het dierenleed proberen te doen. Mensen die dieren mishandelen zijn Beesten! Ben jij ook een Beest Jep?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...

ParadiseFM | Overheid roept jongeren op tot vaccinatie

Jongeren van 13 tot 18 jaar worden nogmaals opgeroepen om zich te vaccineren. Dat deed epidemioloog Izzy Gerstenbluth vanmorgen tijdens een overheidsbriefing. Tot eersgisteren testten 223 jongeren...

PB | Inkomen CBCS-top aanzienlijk lager dan beweerd

WILLEMSTAD/PHILIPSBURG: De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft kennis genomen van het programma ‘Wat verdien jij’, dat gisteren is uitgezonden op BNNVARA. De CBCS deelt...
- Advertentie -