31 C
Willemstad
• dinsdag 28 september 2021 16:47

Laatste reacties

- Advertentie -

NOS | Acht gewonden bij tweede aanslag Spanje; terroristen met nepbomgordels gedood

De auto van de terroristen is op zijn kop terechtgekomen | AFP

In de Spaanse kustplaats Cambrils, ruim 100 kilometer ten zuidwesten van Barcelona, is aan het begin van de nacht een tweede terreuraanslag grotendeels mislukt.

Vijf terroristen werden door de politie gedood, toen ze begonnen in te rijden op het flanerende publiek. Cambrils is een populaire plek in de buurt van Salou.

Zes burgers en twee agenten raakten gewond. Twee gewonden zijn er slecht aan toe. De autoriteiten zeggen dat er een verband is met de aanslag van gisteren in Barcelona, die door Islamitische Staat is opgeëist.

- Advertentie -

Mogelijk werd er ook nog een derde aanslag voorbereid. In Alcanar, 200 kilometer ten zuidwesten van Barcelona, blijkt er gisternacht een explosie te zijn geweest in een huis waar explosieven met gasflessen werden gemaakt. In het huis viel één dode.

De terroristen in Cambrils zouden bij een politiecontrole zijn aangehouden en er vervolgens met hun personenauto vandoor gegaan zijn. Ze belandden uiteindelijk op de promenade en reden daar in op een politiewagen en op het publiek. Ze stapten uit en begonnen met messen in te steken op mensen, waarna de politie ze neerschoot.

De terroristen droegen iets wat leek op bomgordels, maar volgens de regionale overheid waren ze nep. De hele gang van zaken roept de vraag op of de vijf wel van plan waren een aanslag te plegen in Cambrils. Mogelijk waren ze op weg naar een ander doel.

Barcelona

- Advertisement -

Volgens de politie is er een verband tussen de aanslag in Cambrils en die van van donderdagmiddag in Barcelona. Daarbij reed een busje in op voetgangers op de Ramblas. De dader is nog steeds voortvluchtig.

Bij de terreuraanslag in Barcelona kwamen zeker dertien mensen om het leven en raakten honderd mensen gewond. Drie Nederlanders raakten gewond; zij zijn buiten levensgevaar.

In Spanje wordt om 12.00 uur een minuut stilte in acht genomen. Ook zijn er drie dagen van nationale rouw afgekondigd.

Aanslagen in Barcelona en Cambrils, explosie in Alcanar

Bron: NOS

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, September 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nederland pakt gokmaffia Curaçao aan

Nederland gaat de gokmaffia op Curaçao flink aanpakken. Dat kondigde voorzitter René Jansen van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Kansspelautoriteit (Ksa) maandag aan in de...

Nu.cw | 93 procent van coronapatiënten CMC niet volledig gevaccineerd

Van de 181 opgenomen coronapatiënten in het Curaçao Medical Center (CMC) zijn 169 personen niet of niet volledig gevaccineerd. Dat is 93 procent van de ziekenhuisopnames in...

Nu.cw | ENNIA: “Foute berichtgeving pensioenbetalingen september”

De pensioenbetalingen in de maand september worden gewoon uitbetaald door ENNIA. Dat bevestigt de directie. Op sociale media gaat een bericht rond waarin wordt vermeld dat de...

Opinie | Discriminatie

Opinie Dr. Jeff Sybesma Op 25 september 2021 stond in het Antilliaans Dagblad het onderstaande bericht (zie aangehechte bijlage). Ik twijfel niet aan de getrouwheid van het artikel...
- Advertentie -