27 C
Willemstad
• zondag 3 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden: Het Openbaar Ministerie en hun “Curaçaose norm”

Lezers Schrijven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN

Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.
De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discrimeneerende taal inhouden worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag klom ” John Baselmans ” voor ons in de pen…………..

- Advertentie -

Zondag werd het rapport over de dood van heer L.L. Florentina gepubliceerd op de Faceboek pagina van het Openbaar Ministerie. Nadat ik het rapport gelezen had stelde ik de volgende vraag;

“ Dus wordt hier niet uitgesloten dat heer L.L. Florentina als gevolg van gewelddadigheden tijdens verhoor om het leven is gekomen? Niet de eerste keer zoals we al meer gezien hebben. Wat gaat OM doen met de verhoorders van die nacht in de cel bij barber?”

Als antwoord kreeg ik dit van de woordvoerder van het OM;

“Wij nodigen u uit het rapport van de Commissie Romer goed te lezen en verder het strafrechterlijk onderzoek van de Landsrecherche af te wachten voordat u loze beschuldigingen uit op deze pagina”

Mijn antwoord op deze vreemde uitspraak was;
De uitspraak is gedaan naar aanleiding van wat u hier publiceert. Verder is het u die het “loze beschuldigen” noemt wat voor ondergetekende vaststaande feiten zijn die vanuit uw eigen gelederen komen. Maar wanneer mogen we eens harde feiten en bewijzen verwachten over deze zaak van onze Landsrecherche?

Een groot radio station mengde zich in de discussie en stelde de volgende vraag;

“Ik neem aan dat alle verhoren zoals in alle beschaafde landen worden opgenomen. Is dat ook bij Pretu gebeurd? Heeft de commissie Romer die opnames ook gehoord? Of zijn er geen opnames?”

Het OM kwam met dit antwoord;

 “ALLE verhoren vinden plaats conform de wetten van Curaçao. Wees daarvan verzekerd……”

Op deze uitspraak vroeg ik de persvoorlichter;

Kunt u me zeggen wat dan; “ALLE verhoren vinden plaats conform de wetten van Curaçao” is? Want gevangenen worden volgens meldingen naar MKK toe, nog steeds gemarteld, alle hoeken van de cel laten zien, zonder eten gezet, 45 dagen eenzame opsluiting en zelfs “wateren” is nog normaal anno 2013.

Het antwoord was dit;

“Hr. Baselman (Let wel, deze man schrijft nog niet eens je naam goed) u haalt oude koeien uit de sloot. We hebben het over het HEDEN. Het OM staakt nu de discussie over het onderwerp. Hiernavolgende posts over het onderwerp zullen helaas worden verwijderd omdat het niet bijdraagt aan hetgeen wij beogen met de Facebook-agina.

Als antwoord schreef ik nog het volgende in een mail en op de Faceboek pagina van Openbaar Ministerie die op laatstgenoemde weg werd gehaald.

Daar u toch de “posts” weg haalt en nu duidelijk aan toont dat er geen vrijheid van meningsuiting is, en wij als burgers geen vragen meer mogen stellen, zijn uw zogenaamde “oude koeien” anno 2013 NOG STEEDS gaande.
Er zullen nog vele soortgelijke zaken opengebroken worden en tot de dag van vandaag komen bij MKK deze praktijken nog binnen.
Praten we nog niet over “alle hoeken van de cel laten zien” en het “wateren” van verdachten.

Maar goed, in een democratisch land en een vrij land is dat wat kennelijk

“ALLE verhoren vinden plaats conform de wetten van Curaçao”

Zolang blijf ik signaleren en rapporteren bij de desbetreffende instanties.

Een vriendelijke groet
John H Baselmans-Oracle

Met deze conversatie geeft het Openbaar Ministerie aan dat deze meent boven de burger te moeten staan.
Nu is ook wel duidelijk waarom vele aangiftes verdwijnen en niet aangepakt worden.
Nog kwalijker is, is dat er dus een “Curaçaose norm” is in het overhoren en GEEN internationale norm!
Dat klopt ook wel als we als MKK de meldingen zien die van gedetineerden, ex-gedetineerden en mensen die ooit te maken hebben gehad met justitie.

In de laatste vrijspraak van Spelonk werd het nog duidelijk dat er gemarteld, gedwongen tekenen, eenzame opsluiting, enz. werd gehanteerd om onschuldige te laten bekennen!
Zelfs vervalsingen van verklaringen en handtekeningen bleken kennelijk normaal.
Nu wordt dat afgedaan als zijnde “oude koeien” (8 jaar geleden) terwijl heer L.L. Florentina geen natuurlijke dood is gestorven en dat enkele meldingen er op wijzen op een “bezoek” in de cel van Barber!
Weer is het Openbaar Ministerie, die niet samenwerkt met de burger maar meer tegen de burger is!
De veronderstelling is daarmee ook bevestigd dat het Openbaar Ministerie meer de maffia beschermt dan de burger die veel voor hun veiligheid en gerechtigheid moeten betalen!
Want via onze belastingsgelden zitten deze mensen op deze post.

Wat erger is dat het zwijgen wordt opgelegd en dat op de bewuste pagina meent de persvoorlichter het recht te hebben precaire zaken te deleten en af te kappen en burgers monddood te maken.
Ook werden eerdere beloftes op deze pagina nooit ingewilligd door deze persvoorlichter.

Openbaar Ministerie, wij burgers hebben recht op recht volgens de internationale standaarden niet volgens Curaçaose standaarden!
We hebben het recht onze monden open te maken als u uw werk niet naar behoren doet en aangiftes naast u neer legt als die ze niet in uw plaatje vallen.

Het is geen wonder dat Curaçao zo in verval geraakt met zulke “gezagdragers”.

John H Baselmans-Oracle (met een “s” heer persvoorlichter)

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Speciaal loket deze maand voor bursalen om uit te schrijven

Persbureau Curacao Kranshi opent een apart loket voor aanstaande bursalen die het eiland voor langer dan zes maanden verlaten. Daar kunnen zij zich uitschrijven, een afspraak maken is...

PBC | Tropische storm Bonnie komt aan land in Nicaragua

Persbureau Curacao Bonnie is gisteravond laat in Nicaragua en Costa Rica aangekomen. Net nadat ze een tropische storm was geworden, de tweede van het Atlantische orkaanseizoen dit jaar. Ze...

PBC | Roald Lappere wordt nieuwe directeur Koninkrijksrelaties

Persbureau Curacao Roald Lapperre wordt de nieuwe directeur-generaal Koninkrijksrelaties bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij volgt Henk Brons op, die met pensioen gaat. De benoeming...

Column Youp | Vlucht

We krijgen een koningin met humor en dat vind ik een mooi vooruitzicht nu ons land een toch wat oververhitte indruk maakt. Amalia zei vorige week dat...

CC | Curaçao less attractive for entrepreneurs due to bureaucracy and high costs

WILLEMSTAD - The bureaucracy and high costs of doing business make Curaçao less attractive for entrepreneurs than other countries in the Caribbean. This is evident from a...

NOS | De Nederlandsche Bank biedt excuses aan voor slavernijverleden

President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) heeft excuses aangeboden voor de rol van de bank in het slavernijverleden. Knot deed dat tijdens de nationale herdenking...
- Advertentie -
- Advertentie -