28 C
Willemstad
• woensdag 7 juni 2023

Telegraaf | Uitlevering Joran van der Sloot in gevaar

Advocaat wil met kort geding uitlevering voorkomen | John van den Heuvel BUITENLAND LIMA - Het overleveren van Joran van der Sloot door Peru aan de Verenigde Staten...

Democracy now! | Monday, June 5, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 5 juni 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Extreme hitte Curaçao, scholen sluiten ’s middags

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Alle scholen in het funderend onderwijs en speciaal onderwijs mogen kinderen naar huis sturen om om 12 uur ‘s middags. Dat meldt het ministerie...

PBC | Man op Curaçao schiet eigen broer neer bij familieruzie

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bij een ernstige familieruzie in Mina Scharbaai heeft een man zijn eigen broer neergeschoten. Het incident vond gisteravond plaats. Bij aankomst van de politie troffen...

PBC | Duizenden belastingaangiften binnen, maar vertraging dreigt door onvolledige verzamelloonstaten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De belastingdienst is druk bezig met het voorbereiden van de verwerking van de aangiften inkomstenbelasting voor het jaar 2022. Er zijn al 10.000 aangiften...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Het nieuwe abnormaal

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Het nieuwe abnormaal
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Jose Eustatia aan het woord.

Corona heeft geleid tot het verloren gaan van een groot aantal banen met veel sociale onrust als kwaad gevolg. Bij de overheidsbedrijven heeft corona geleid tot een soort verstoppertje spelen dat ze zelf aanduiden als het nieuwe normaal. Dit nieuwe normaal lijkt echter zo anders te zijn dan wat normaliter onder normaal wordt verstaan dat ik het liever als het nieuwe abnormaal aanduid.

Ik zal toelichten hoe dit nieuwe abnormaal bij een door mij benaderd overheidsbedrijf werkt. Na bellen naar het computer gestuurde 0800-nummer werd ik verbonden met een vriendelijke dame. Op mijn vraag aan haar of een brief bestemd voor de directie per email kon worden verzonden of persoonlijk aan de balie kon worden afgegeven, moest zij eerst diep nadenken om vervolgens te besluiten dat zij overleg moest plegen.

Na even wachten werd mij bericht dat de brief bestemd voor de directie gericht moest worden aan een algemeen mailadres van waaruit de brief naar de bestemde afdeling zou worden doorgeleid. Het rechtstreeks per e-mail verzenden van een brief naar het secretariaat van de directie was absoluut onmogelijk. Afgeven aan de balie was ook niet mogelijk omdat de baliefuncties waren opgeheven. De bewakers die aan de toegangsdeur staan waren niet gerechtigd om brieven in ontvangst te nemen, laat staan deze voor ontvangst te tekenen.

Ik tekende als bezwaar aan dat van een eerder naar het opgegeven mailadres verstuurde brieven, één brief ‘verloren was gegaan’ en men voor het verloren gaan geen enkele verantwoordelijkheid wenste te nemen. Op andere brieven werd zeer inadequaat of in het geheel niet gereageerd. De dame herhaalde het kennelijk bij hun nieuwe abnormaal behorende evangelie.

Men komt in de pers nogal eens berichten tegen over slechte service van ook andere (overheids) bedrijven. Klanten van UTS klagen erover dat nu UTS is opgegaan in Flow, ook daar sprake is van het nieuwe abnormaal: niet bereikbare medewerkers, langdurige vertragingen en het verdwalen in elkaar tegensprekende verwijzingen, schijnt ook daar onderdeel te zijn van het nieuwe abnormaal.

Omdat bij het keuringslokaal veel wachtenden op dezelfde tijd werden opgeroepen, was het lang wachten onder de verwoed brandende zon. Het is een nukkige, zich bewust van haar macht zijnde bewaakster die mag besluiten wanneer je naar binnen mag en/of hoe lang je in de hete zon mag staan braden. In elk geval te lang voor een senior die niet wist dat je voor dit soort gelegenheden een klapstoel en parasol moest meenemen.

Het huisvuil stapelt zich op omdat Selikor-medewerkers vanwege een conflict met de overheid het werk hebben neergelegd. De in het kader van het nieuwe abnormaal door de overheidsbedrijven geïntroduceerde maatregelen maken het leven voor de burger een stuk lastiger.

Alle supermarkten zijn open en dat geldt, met hier en daar enige beperking, voor de meeste bedrijven. Men kan zich afvragen waarom de overheidsbedrijven van corona gebruikmaken om verstoppertje te spelen.

Jose Eustatia,
Curaçao

5 reacties

 1. De onbeschoftste van iedereen is m rojer kdnt, wordt daarom “zogenaamde volksvertegenwoordiger” genoemd. Geweldig voorbeeld toch!!

 2. Onzin Django. Bij mn Mahaai blinken de meeste caissières niet uit in vriendelijkheid of aankijken zelfs.
  Dat heeft met color mix van doen. Het zijn verzuurde ouwe taarten, uitzonderingen daargelaten.

 3. …..”Het valt op dat beleefdheid een ontwikkelpunt is, beter gezegd. Het is ronduit bedroevend gesteld met de basale communicatievaardigheden”…..

  @Django, zeker een ontwikkelpunt. Denk niet dat het kwade wil is, maar pure onwetendheid/ verminkte vorming.

  Maar hett maakt het feit dat men hier (onbewust) vaak zeer ongemanierd, of zelfs ronduit bruut of nors is, niet minder waar.

 4. Je zou mogen verwachten dat het corona-virus een mutatie veroorzaakt in het gedrag van de lokale caissière van Centrum-Mahaai. Je staat bij de kassa en vraagt met beleefde stem: “Mevrouw, zal ik de winkelwagen weer buiten zetten als ik de boodschappen heb afgerekend?”…geen reactie…Dan in het Papiaments. Señora, dispensa mi….
  Als antwoord op barse toon zonder aan te kijken: laga para..
  Het valt op dat beleefdheid een ontwikkelpunt is, beter gezegd. Het is ronduit bedroevend gesteld met de basale communicatievaardigheden, niet alleen in de winkel maar ook op straat. Weet dat de toerist hier komt om zijn geld uit te geven in de winkels, de horeca, restaurants., etc etc…
  Als je nu werkelijk vindt dat DAT van belang is, is klantvriendelijkheid een eerste voorwaarde om toeristen te trekken (en te behouden). Ik vermoed dat mijn huidskleur het probleem is….zal wel iets te maken hebben met het verleden…

 5. José Eustatia. Ach José, jouw vraag is ultra gemakkelijk te beantwoorden. Luister beste vriend, wij allen beginnen ons leven met anderen na te bootsen of na te volgen. Een kind bijvoorbeeld leert niet uit boeken hoe het moet lopen, eten, praten, etcétera, noch doordat het hiervoor uitdrukkelijke instructies ontvangt, no sir, maar het leert dit veeleer door zijn ouders of zijn oudere broers en zusters na te volgen. En ook gedurende de rest van hun leven blijven zij anderen navolgen, vaak onbewust. Hoe noodzakelijk is het, met het oog op de belangrijkheid van het imitatie-instinct in de mensheid, dat wij naar het juiste voorbeeld kijken. Een “goed” voorbeeld geven dus is één van de voortreffelijkste manieren om kinderen aan te moedigen zich juiste doeleinden te stellen en goede beweegredenen in hen aan te kweken. Of niet José! Veel hangt dus af van het juiste voorbeeld dat wordt gegeven. Maar nu! Van de ambtenaren van de regering/(rijks)overheid daarentegen die een slecht voorbeeld geven moet jij José alles verwachten. Al het geven van noodzakelijke raad en een goed voorbeeld van hun kant heeft rampzalige gevolgen wat jij nu persoonlijk ook meemaakt. Ambtenaren zijn degenen die beramen wat schadelijk is, en degenen die beoefenen wat slecht is, zie je dat niet? Het zijn hebzuchtige personen die ‘s nachts wakker liggen en plannen beramen hoe ze zich meer en meer kunnen verrijken ten koste van anderen, en ’s morgens haasten ze zich om hun plannen uit te voeren. Zulke hebzuchtige personen storen zich aan niemand. De luie ambtenaren nemen het dus van de regering over. De Curacaose wetgeving met de huidige regering bevat geen (enkele) voorziening(en) om de armen te beschermen en te helpen. Zij hebben geen aandacht en geen tijd hiervoor. Logisch, deze wet zal hun tegen kunnen werken. So, José, ik begrijp het voor jou en de rest, maar jullie moeten maar roeien met de riemen dat jullie hebben, en geduldig blijven wachten op de komst van de correcte macamba’s met hun grote massale schoonmaak en hun opruimingsplan…………Sterkte José.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties