30 C
Willemstad
• woensdag 5 oktober 2022

Extra | Journaal 4 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 3, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 3 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | SNSM extracts three sailors from stranded cargo vessel

MARIGOT--On the instructions of Regional Centre for Surveillance and Rescue Operations Antilles-Guiana CROSS-AG, French-side sea rescue SNSM volunteers went to the assistance of a cargo vessel early...

AntilliaansDagblad | Gezaghebber Rijna werpt kritiek verre van zich

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna van Bonaire benadrukt in een reactie op een publicatie waarin zijn integriteit als gezaghebber en die van een niet bij naam genoemde...

AntilliaansDagblad | Zwemmen van punt naar punt rond Aruba

Oranjestad - De ervaren Arubaanse openwaterzwemmer Deaxo Croes is na een geslaagde zwemtocht van zo’n dertien uur zaterdag bij Baby Beach weer veilig aan land gekomen. Hij...

AntilliaansDagblad | ‘Vol ambitie en met veel vertrouwen’

Securitas Antias viert 40-jarig jubileum Willemstad - Het beveiligingsbedrijf Securitas Antias bv heeft gisteren, samen met haar medewerkers en een groot aantal gepensioneerde ex-collega’s, op feestelijke wijze haar...

Ingezonden | Helpen doen we samen

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Elsa Rozendal aan het woord.

Allereerst een hartelijk dank aan alle gouvernementele en niet-gouvernementele organisaties en de vele vrijwilligers die dag en nacht klaar staan om mensen in moeilijke tijden te helpen. Vooral nu in deze tijden van de coronapandemie.

Op 22 september heb ik een persbericht geschreven waarin ik aangaf dat de regering van Curaçao een Sociale Ontwikkelingsagenda heeft die uitgevoerd moet worden. Immers, de mensen die hard hulp nodig hebben, hebben er baat bij om ook op langere termijn hulp te krijgen en wel op een structurele manier die ook zelfredzaamheid bevordert.

Direct na het aankondigen van de lockdown was het noodzakelijk om acute hulp te bieden. Daarom is de regering ook meteen begonnen met het bieden van voedselpakketten, hygiënepakketten en later ook voedselpasjes/geldbedragen voor onderstandtrekkers en mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt. Dit heeft de regering overigens via haar eigen informatiekanalen en aan de media medegedeeld.

Hierbij moet zeker niet worden vergeten dat ook andere instanties en diverse particulieren tijdens en na de lockdown heel actief en met een warm hart hulp hebben geboden en nog steeds bieden.

Mijn persbericht van 22 september gaat over de Sociale Ontwikkelingsagenda van de regering van Curaçao en haalt slechts ter illustratie en als voorbeeld de vormen van hulp vanuit de regering van tijdelijke aard aan. Ik ben van mening dat we er alles aan moeten doen om naast de zo nodige tijdelijke hulp, structurele hulp te bieden en niet alleen tijdelijk. En hier is de rol van de Sociale Ontwikkelingsagenda zo cruciaal. De Voedselbank doet al jaren enorm goed werk ten behoeve van minderbedeelden in onze maatschappij door het verstrekken van voedselpakketten aan mensen in nood. Dit doet de Voedselbank op eigen kracht en met behulp van donateurs en vrijwilligers. Dat werd ook duidelijk tijdens mijn bezoek een paar maanden geleden aan de Voedselbank op het Industriepark Brievengat waar ik zelf kon zien hoe fantastisch er gewerkt wordt. Ook bij het Rode Kruis heb ik tijdens een bezoek kunnen ervaren hoeveel inspanningen er verricht worden. Ik betreur het daarom zeer als de indruk zou zijn ontstaan dat het alleen de Curaçaose regering is die grootschalige hulp verleend. Helpen van mensen in nood doen we in het Koninkrijk samen. Ik wil graag benadrukken dat het mijn vaste overtuiging is dat er met de nood van onze landgenoten nooit en te nimmer politiek moet worden bedreven. Integendeel we moeten met ons allen blijven helpen.

Elsa Rozendal (Statenlid MAN),
Curaçao

Artikel delen

5 reacties

 1. “Direct na het aankondigen van de lockdown was het noodzakelijk om acute hulp te bieden”

  Op wie doelt Rozengeur en maneschijn eigenlijk hiermee?
  Wellicht de dochter van haar partijgenote, die nepotisische k## van een Mcshiiiit?

 2. De regering van Curaçao heeft een Sociale ontwikkelingsagenda. De regering heeft wel meer, denk aan een ombudsman etc, maar dat is geen reden dat ze er iets mee doet. De leden van de regering hebben hun eigen agenda.
  Dat een gedeelte van de bevolking niet verhongert komt door de geweldige inzet van vrijwilligers, particuliere financiële steun en gelden uit Nederland.
  Begin met deze en vorige regeringen niet over sociale aspecten want daar hebben ze nog nooit van gehoord. Deze regering verleend geen enkele hulp laat staan grootschalige.

 3. Dag Elsa, Met betrekking tot deze zin, “Ik betreur het daarom zeer als de indruk zou zijn ontstaan dat het alleen de Curaçaose regering is die grootschalige hulp verleend.” Niet getreurd hoor Elsa, die indruk is er NIET. Iedere burger op Curacao weet dat er alleen aan de Geusjes, Channeletjes, Jesusjes (man van) en andere minderwaardige figuren grootstalige hulp wordt verleend. Wij weten dat van jullie kant wij verder dood kunnen vallen van de honger en ellende. Dusse Elsa kop op en niet getreurd. Voel je je al wat beter Elsa?

 4. Ok Elsa, nu aktie. Regering en parlement echt 25% inleveren en niet gekunsteld – eerst ‘verhogen’ daar 25% vanaf zodat je toch weer opje oude nivo zit en ambtenaren 12.5% verminderen. Dit is een begin. Wees solidair naar de mensen toe die van 100% naar 0% (nul) gegaan zijn.
  Socialisme is altijd solidariteit voor een ander maar NOOIT voor de gevestigde orde en dit wordt nu eindelijk doorzien door de menigte dat er andere regels zijn voor de ‘rulers’ dan voor de ‘ruled’.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -