32 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Geen interne zaak

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Geen interne zaak
Ingezonden Brief
Ingezonden Brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.

De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het ingezonden artikel.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Karel Frielink aan het woord

Het gedwongen aftreden van een minister-president is geen interne aangelegenheid! De macht is aan het volk. Wij kiezers zijn de baas. Onze macht oefenen we niet direct maar indirect uit. Wij kiezen de Statenleden: dat zijn onze vertegenwoordigers. Zij dienen daarom verantwoording af te leggen aan ons, dus publiekelijk.

De Statenleden bepalen wie er in de regering mogen zitten, althans de meerderheid bepaalt dat. De regering moet verantwoording aan de Staten afleggen. Dat geldt temeer als kwesties belangrijk zijn.

Het aftreden van een minister-president is belangrijk. Daarover moet de regering dus verantwoording aan de Staten afleggen.

En de Staten dan? De Staten behoren verantwoording af te leggen aan de kiezers door middel van een openbare vergadering. De Statenleden die kennelijk op het aftreden van de minister-president hebben aangedrongen en hebben aangegeven geen vertrouwen meer in hem te hebben, behoren hun beweegredenen kenbaar te maken. Het gaat immers per definitie niet om een interne aangelegenheid.

De (kennelijke) gedachte dat de kiezers alleen relevant zijn vlak voor en tijdens de verkiezingen is onjuist. Echte volksvertegenwoordigers zijn transparant en nemen de kiezers serieus.

Karel Frielink, Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties