28 C
Willemstad
• donderdag 23 september 2021 01:54

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Einde angstcultuur, begin nieuwe transparantie?

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Sharnon Isenia aan het woord.

Wat moet gebeuren in een tijdperk waar angstcultuur en geestelijke armoede sterk overheersen midden in een samenleving, waar materiële rijkdom als hoogste goed zegeviert voor overleving van de mens? Kennis vergaren kan naar machtsvorming leiden.

- Advertentie -

Het is tijd voor degenen die naar ware vrijheid verlangen om zichzelf en anderen te bevrijden door verbreking van de angstcultuur. En terug te vechten tegen krachten die overheersing verlangen door angst, onderdrukking en onenigheid te zaaien. Het is tijd voor de echte waarheid, over ons verleden en heden, over degene die ons leven echt regelt en gebeurtenissen laat plaatsvinden in de naam van vooruitgang en geldwinst.

‘Bon Yiu di Kòrsou’, hou je zo veel van je land, dat je langs egoïsme, angst-inspirerende verdorvenheden en corruptie in het eigen landsbestuur en oligarchie doorheen kan kijken?

De echte waarheid moet beschikbaar gesteld worden aan iedereen. Niet alleen aan manipulerende elites van staatsgeheimen over burgers. Wacht niet totdat de private mediazenders corrigerende informatie en uitleg geven. Lees en luister naar alles binnen jouw bereik en zoek naar alternatieve bronnen van informatie, op internet, in documentaires, in boeken van bibliotheken en/of in onconventionele boekhandels. Lees en bekijk dingen die je normaal gesproken niet zou doen en denk na. Gebruik jouw hersenen. Dit is een ‘supercomputer’, die je gratis van nature hebt meegekregen.

Misschien wat nog belangrijker is, voel wat er juist is in jouw hart, jouw ziel en jouw innerlijke wezen. Denk erom dat er nog een laatste groot geheim bestaat. Dat is in handen van het grote publiek. Namelijk, dat er meer mensen zijn die de waarheid spreken dan mensen die de waarheid niet willen spreken. Blijft elke dag kennis opdoen. Jouw echte kennis komt van jouw eigen initiatief en niet van commissies of zogenaamde ‘experts’.

- Advertisement -

Als mensen echt vrij willen zijn, dan dienen zij een eigen zoektocht te doen naar de echte waarheid, zonder hulp van betaalde deskundigen, academische snobs, media- kunstenaars, geestelijken, goeroes of overheids- functionarissen. Dezen hebben allemaal hun eigen agenda, wanneer zij bereid zijn verklaringen te ge- ven aan de media.

Maar waar blijft de echte waarheid hangen? Daarvoor moet je zelf op zoek gaan. Echte (sociale) innovators zoals Mahatma Ghandi, Nelson Mandela, Martin Luther King, Thomas Edison, Alexander Graham Bell, Bill Gates, Steve Jobs en Mark Zuckerberg hebben hun denken niet te danken aan conventionele wijsheid van de we- tenschap, maar aan praktijkervaringen die zij op eigen initiatief hebben ontwikkeld. Net als dezen zijn ook andere stille maar wel in beweging zijnde (sociale) innovators, die elke dag nieuwe wegen inslaan naar een nieuwe werkelijkheid. Maar elk individu heeft zijn of haar eigen lotsbestemming.

Wij zijn creatieve wezens en willen de beste wereld creëren. Maar dit is onmogelijk wanneer het creatieve proces is gebaseerd op onvolledige of onjuiste informatie die ontworpen is om de angstcultuur te behouden en/of te versterken.

Vandaag de dag zijn er veel meer mensen op zoek naar vrede en broederliefde dan ooit tevoren. Helaas bereiken degenen die naar macht en controle streven meestal toch hun doel, althans tijdelijk, omdat de anderen de waarheid geheim of schuilhouden. Machthebbers willen hun macht behouden en zullen zorgen, dat de echte waarheid niet naar boven komt. Tegenwoordig kunnen ‘secret societies’ de hele wereldbevolking, 7 miljard mensen, alleen door bedrog en geheimhouding beheersen.

De tijd voor het gebruik van brute kracht is eigenlijk voorbij. Zodra u uw eigen hartelijke waarheid heeft gevonden, moet die waarheid worden gedeeld om het gordijn van geheimhouding op te heffen die bijdraagt aan de onwetendheid, angst en verwar- ring van onze tijd en een nieuwe geest van menselijke tolerantie en samenhorigheid te creëren.

Sharnon Isenia,
Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

  1. Mark Sukkenbro aanhalen in wel heel dom. Is notabene een dief van het concept waarmee hij nu geld verdient. Om maar van Bill Poortje niet te spreken. Beide hebben overigens de gehele aardse bevolking een aan drugs gelijkende verslaving geholpen. Windows en Facebook…..

  2. Dat de Knipselkrant ingezonden brieven in zijn geheel afdrukt is meestal een goede zaak.
    Maar het nadeel is natuurlijk dat je soms dit soort wartaal krijgt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, September 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Kustwacht schiet illegale man op zee neer

De Kustwacht Caribisch gebied heeft gisteravond schoten gelost bij de aanhouding van een illegale boot in de wateren van Curaçao. Daarbij is een man gewond geraakt. De Kustwacht...

Nu.cw | Nederlandse regering reserveert 314 miljoen gulden voor Coho

In Den Haag werd gisteren de Rijksbegroting gepresenteerd. De gevolgen van het coronavirus zijn goed zichtbaar, ook op de Caribische landen in het Koninkrijk. De Nederlandse regering...

Nu.cw | Curacao Pride: ‘Hijs alsjeblieft de regenboogvlag tijdens de Pride-week’

De organisatie van de Curaçao Pride roept ondernemers, stichtingen en particulieren op om tijdens de Pride-week de regenboogvlag te hijsen of via social media hun steun voor...

Nu.cw | Nieuwe zittingsdatum voor de zaak-Girasol

Er zijn vier verdachten in de zaak-Girasol, waarbij het gaat om verdenking van het vervalsen van documenten, misbruik van subsidiegelden en witwassen bij de stichting Wit Gele...
- Advertentie -