28.1 C
Willemstad
• zaterdag 18 september 2021 01:02

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Dierenrechten

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Beatrix Matina-Goeloe aan het woord.

Dieren zijn de meest onschuldige wezens die door het wezen ‘Mens’ weerzinwekkend slecht behandeld worden. Hopelijk zal dat ooit veranderen. Dieren hebben ook gevoel. Dierenrechten moeten ook erkend worden. Hoogtijd met dit gebeurde om drie honden omver te rijden en doden te Sta. Catharina.

- Advertentie -

In Duitsland en Luxemburg is deze wet al ingevoerd. Als het voorstel wordt goedgekeurd, komen dierenrechten op hetzelfde niveau als godsdienstvrijheid. Alle dieren zullen dan evenveel rechten krijgen. Alle dieren moeten gelijk worden behandeld en in de grond- wet worden beschreven als wezens met gevoelens. Dus alle dierenrechten moeten grondwettelijk beschermd worden.

Veel dierenmishandeling, dieren worden onverdoofd geslacht thuis voor feesten. Degenen die ze slachten verhalen je hoe de geiten tranen bij het slachten van pijn. Hoogtijd om stappen te ondernemen. Je ziet vele magere honden de Berg Altena bergafwaarts naar Punda voor een botje en soms verbitterd terugkeren. We hebben ook onze dieren die in onze bossen leven, maar nu worden ze door hongerige honden die daar achtergelaten worden door de beesten die zich ‘Mens’ noemen gedood. De honden kunnen dit niet helpen, want het oerinstinct van overleven treedt in werking. Heel zielig, laten we ons verenigen, want degenen die dit gedaan hebben zijn criminelen die geen onderscheid hebben tussen mensen of dieren.

Beatrix Matina-Goeloe,
Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

  1. Ik heb die 3 honden de dagen voor hun overlijden een aantal keer zien lopen en kon ze ook maar net ontwijken. En ik rij niet hard want ik heb 2 honden in de auto. Ze keken niet op of om en renden zo de weg op. Ik zou eerder de eigenaren de schuld willen geven die de beestjes los laten lopen en zo de kans aanvaarden ze aan te laten rijden.

  2. Ik heb niets met honden eigenlijk ook niet met mensen maar met honden veel minder. De laatste tijd zie je steeds vaker, dames die hun witte poedels overal mee naar toe nemen. Sommige restaurants willen die honden niet weigeren bang om klandizie te verliezen.

    Laten we eerlijk zijn het is niet zo dat honden noodzakelijk zijn, het is niet zo dat ze de natuur in evenwicht houden of zo. Het enige wat bekend is van honden is dat ze hun tong goed kunnen gebruiken.

    Een vriend van mij deed altijd het licht uit als hij orale seks met zijn vrouw had en haalde stiekem de hond erbij. Toen zijn vrouw het door kreeg was deze vriend ook niet meer nodig. Dus; wat mevrouw Beatrix Matina-Goeloe hier schrijft dat; “Dieren zijn de meest onschuldige wezens” geldt zeker niet voor honden.

  3. Wait, I didn’t get that. Did someone murder 3 dogs @ Sta. Catherina on purpose?

    And I agree, we need animal rights on this island. Besides, there is an argument to be made that, for the vast majority, people that kill house pets for sport are generally psychopaths who eventually harm human beings.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Rijksoverheid | Sluiting drugspanden op de BES-eilanden

De gezaghebbers van de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES) constateren een toename in drugshandel vanuit woningen en lokalen. Nu ontbreekt vaak de wettelijke grondslag...

ParadiseFM | Caribbean Motors failliet volgens eigenaar Autocity

Caribbean Motors is in feite failliet. Dat zegt Jolly Holding, de Arubaanse eigenaar van AutoCity, Ultimate Automobiles en Crown Automotives, in het Antilliaans Dagblad. Door verschuivingen in...

Democracy now! | Friday, September 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nog geen toestemming Centrale Bank Aruba voor verkoop Banco di Caribe

De Centrale Bank van Aruba (CBA) heeft nog geen toestemming gegeven voor de verkoop van Banco di Caribe aan United Group Holdings. Zo schrijft de CBA vrijdag...

Nu.cw | Aruba Tourism Authority richt zich op duurzamer toerisme

De ATA-directeur Ronella Croes heeft woensdag tijdens een bijeenkomst met de minister van Toerisme, Dangui Oduber, haar marketingplan voor 2022 toegereikt. Aruba Tourism Authority (ATA) heeft een strategie...
- Advertentie -