25 C
Willemstad
• donderdag 2 december 2021 06:26

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Een uitermate vreemde gang van zaken

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Naam bij redactie bekend aan het woord.

De laatste tijd staan alle nieuwsmedia, zowel de kranten, als de radiostations als de Knipselkrant bol van een “hot issue” door “de overheid” voorgesteld als het “wellness project”, maar door de publieke opinie aangeduid als de “wellness scam”.

Vooral nu onlangs door de huidige Minister van Gezondheid Milieu en Natuur dit project van haar voorgangster met onmiddellijke ingang (overigens long overdue) is stopgezet, is het hele eiland in rep en roer een gonst het van de geruchten over de wellness scam.

- Advertentie -

Dat de aanduiding “welness scam” de realiteit veel beter benadert is al onomstotelijk bewezen in een knap staaltje van onderzoeksjournalistiek, waarin is komen vast te staan, met bewijsstukken gestaafd, dat sedert 1994 dit project in gang is gezet en stelselmatig in de daaropvolgende 26 jaar tot heden, zorgvuldig tot ontwikkeling is gebracht.

Eerst met niet aflatende “voorlichting” aan het “domme volk” hoe belangrijk “wellness” wel niet is voor de volksgezondheid. Vervolgens met het systematisch en doelgericht cultiveren van de ayurveda hype die -beweerdelijk- de garantie zou verschaffen voor een algeheel welbevinden en gemoedsrust met tevredenheid, innerlijke blijdschap bij alle betrokkenen in alle lagen van de bevolking, ongeacht hun sociale positie, ongeacht armoede, ongeacht geldgebrek, ongeacht de voortdurende zorg hoe het hoofd te bieden aan de hongersnood die constant op de loer lag en soms nog ligt! Nee, dit ayurveda concept was de ultieme oplossing voor een utopisch bestaan.

En de allerbeste manier om dit vorm te geven zou zijn met de inrichting van een wellness center dat deze gelukzalige gevoelens bij een ieder zou doen ontstaan. De hele volksgezondheid zou daarmee gebaat zijn en dus werden er 25 jaar lang op kosten van de belastingbetaler ettelijke dienstreizen naar India en Nederland ondernomen, per KLM business class met riante daggeld vergoedingen om die levenswijze te bestuderen.

Protesten en goed gefundeerde kritiek vanuit de reguliere medische wetenschap afkomstig van die beroepsgroep op Curaçao werden doodgezwegen en bewust genegeerd.

- Advertisement -

Dat wellness center moest en zou er komen en…….?……en zou ook nog gefinancierd moeten worden vanuit de SVB-fondsen ten behoeve van de voorziening in de medische uitgaven voor de volksgezondheid. Let wel: zelfs in het rijke Nederland worden wellness centers in de particuliere sector geëxploiteerd en worden daarmee gemoeide kosten door géén enkele zorgverzekeraar vergoed.

Ondertussen werd tegelijkertijd hier op Curaçao achter de schermen flink gesleuteld en gebouwd aan het vehikel van het gepretendeerde wellness project, waarbij naderhand bleek dat er een uitgekiend verdienmodel was geschapen ten behoeve van friends and family. Dit is niet verwonderlijk, gezien de drijvende kracht achter het “project”.

En toen werd het 2020 en toen kwam de uitbraak van de Covid-19 pandemie en toen trad allerwegen aan het licht hoe zorgwekkend de tekorten in de SVB fondsen waren om op adequate wijze te kunnen voorzien in de toegenomen zorgkosten en in het exploitatie budget van het CMC.

En toen heeft Nederland diep in de buidel getast en noodsteun verschaft die in de honderden miljoenen loopt. En toen heeft ook de particuliere sector op Curaçao de mouwen opgestroopt en in ijltempo een inzamelings- en distributienetwerk georganiseerd om voedselpakketten te bezorgen aan degenen die het hardst getroffen waren door de crisis.

En toen?…..en toen heeft -naar onlangs is gebleken- ook de SVB in samenwerking met het ministerie van GMN het inmiddels opgetuigde wellness project (lees: het opgetuigde verdienmodel) in werking laten treden en heeft de SVB het -kennelijk- klaargespeeld om in dat kader 20 MILJOEN gulden te spenderen aan de wellness scam.

Weliswaar -naar verluidt- onder de dekmantel van subsidie aan de kleine landbouwers, maar de vraag rijst dan in hoeverre enige subsidie aan de landbouw kan worden gefinancierd uit de krappe en verre van toereikende fondsen voor de volksgezondheid onder beheer van de SVB.

Dit is een uitermate vreemde gang van zaken.
Het komt er in feite op neer dat uit de noodsteun vanuit Nederland die 20 MILJOEN gulden geput werd, want andere bronnen waren niet beschikbaar, zeker niet bij de SVB die voortdurend in geldnood verkeert en met tekorten te kampen heeft.

Naam bij redactie bekend,
Curacao

Naschrift KKC

Het ‘Wellness scam Curaçao’ document. In july 2020 circuleerde op social media een nieuw document ‘Wellness scam Curacao’ waarin opnieuw dubieuze praktijken van de door tal van schandalen en aangiftes geplaagde minister en haar echtgenote aan het licht werden gebracht. Hoewel de bron en datum niet bekend is, lijkt het te gaan om een (concept) aangifte of aanzet tot vragen in de Staten. Klik hier als onderstaand Scribd document in uw browser niet zichtbaar of downloadable is.

Wellness Scam Curacao Suzy en Carl Camelia Romer by Knipselkrant Curacao on Scribd

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. Maar ernstig zieke patiënten die al zeer lang hier wonen of landskind zijn en waar zoals gewoonlijk hier de doktoren het niet weten of kunnen,worden niet geholpen met een uitzending naar een hospitaal met bredere ervaring en expertise want dat houd de SVB tegen, of de patient is in verhouding met een veertiger te oud, of ze weten het wel en weten dat het duur kan zijn wat ze hier niet kunnen , maar de patient mag overlijden want dat is normaal na je 70ste.

 2. Het doel van de regelingen is om via de overheidsentiteiten een herverdeling van kapitaal te creëren met de elite als begunstiger. Dat de burgers daar, per definitie, het slachtoffer van worden is een bijkomstigheid die niet als belangrijk wordt ervaren.
  Dit gaat direct, met salarissen, bonussen en overbodige banen. En indirect via toko in toko deals, en met een omweg door de kosten voor een buitenlands bedrijf (zoals schepen voor de werf) zo hoog te maken dat de concurrentie positie verloren gaat.

 3. SVB moet ook kritischer gaan kijken naar haar clienten toelating
  Het is natuurlijk ideaal dat je iedereen uit het buitenland die hier aanschuift met ziektegeschiedenis kunt helpen en moet inschrijven.
  Maar als van te voren vaststaat dat zo een persoon je 75.00 tot 100.00 per jaar kost en er komen er zo elk jaar 5 bij dan is de pot gauw leeg.
  Zeker als blijkt dat deze persoon zelf een roekeloos en decadent leven heeft geleid, en nu op Curacao een riant leven leidt, mag deze persoon misschien verplicht worden eerst zelf putten uit zijn bezittingen tot dat die leeggeput zijn, alvorens hij de SVB leegzuigt.

 4. In Nederland worden welnessprojecten die niet wetenschappelijk gestaafd zijn niet door de verzekering vergoed, waarom hier wel?
  Er is veel verontwaardiging bij PIN dat allerlei gedreven tuinbouwers nu droog komen te liggen.
  Wat heeft SVB met tuinbouw te maken?
  Hoe krijgt men het voor elkaar.

 5. Nos bon yunan di korsou .
  Nos dushi hedenan .
  Ami ta un bon yu di korsou , want ik weet heel goed hoe ik mijn zakken moet vullen .
  Korsou sigi drumi dushi bai .

 6. De SVB wordt goed leeggezogen.
  Is het niet door de medici dan door het ayurveda project kosten die daar niet thuis horen.
  Ook een casus van een nieuwe SVB klant uit nederland die zo aan kon schuiven met een HIV verleden omdat geen enkele particulier deze persoon wilde verzekeren.
  Deze persoon heeft op Aruba hetzelfde voor elkaar gekregen.
  De particuliere verzekering mag dus weigeren maar de SVB moet alles toelaten?
  Op deze manier zijn de ziektekosten meer op te brengen met de premies.

 7. Gaat dit over de dure reizen naar India van mevrouw Camelia Römer met haar echtgenoot Carl?
  In het verleden is er ook een straffe brief vanuit de medische groep geplaats over het ayurveda project ivm kwakzalverij.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Wednesday, December 1, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 1 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 213 coronapatiënten in CMC niet gevaccineerd

213 coronapatiënten die in het Curacao Medical Center (CMC) hebben gelegen in de periode van twintig juli tot en met dertig november waren niet gevaccineerd. In totaal...

Nu.cw | OM: ‘Extra controles op de luchthaven voor openstaande boetes’

Het Openbaar Ministerie (OM) zal in december extra controles op de luchthaven aanscherpen voor openstaande boetes. Dat meldt het OM in een persbericht. De boetes dienten te worden...

ParadiseFM | Vernietigend rapport over aanstellingen Curaçaohuis

Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft geen goed woord over voor vier nieuwe mensen die zijn aangenomen op het Curaçaohuis in Den Haag. Dat staat...

DolfijnFM | DUO komt niet naar Bonaire, wel online

Het geplande bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs, DUO aan Bonaire gaat niet door. De autoriteiten hebben de coronamaatregelen op het eiland aangescherpt. Om mensen toch van...
- Advertentie -