Ingezonden | Duurzame ontwikkeling Oostpunt

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Chris Schmitz aan het woord.

Ik kan niet namens CARMABI spreken daar ik sinds 2005 niet meer bij hun in dienst ben.Wat ik wel weet is dat CARMABI niet tegen ontwikkeling van Oostpunt is, maar dat die ontwikkeling dan op een duurzame manier moet plaatsvinden.

Dat de regering en CARMABI een verschillende inhoud geven aan het begrip “sustainable development ” kan ik me voorstellen, ondanks dat dat niet zo zou moeten zijn. Hetzelfde geldt ook voor de interpretatie van de Convention van Cartagena en het Spaw Protocol.

Uit wat in de pers is verschenen is niet op te maken waar de ideeën uit elkaar lopen en wie er gelijk heeft. Het zou goed zijn dat ook dat in de pers uitgewerkt zou worden zodat iedereen voor zichzelf hierin een beslissing kon nemen

Het zou niet de eerste keer zijn dat CARMABI geen serieus gehoor krijgt vanuit het ambtelijk, lees politiek aangestuurd, overheidsapparaat. Ik weet uit ervaring hoe moeilijk het is om als ambtenaar een van de regering afwijkend standpunt in te nemen en heb meer dan eens van onze bestuurders mogen horen dat mijn baan op het spel stond als ik mijn uitgangspunten niet zou aanpassen.

Top Marc dat je een duidelijke positie hebt ingenomen en buiten het conventionele circuit om in actie bent gegaan. Natuurbescherming en duurzame ontwikkeling is een basisprincipe dat uiteindelijk ons allen ten goede komt. Daar mag voor gevochten worden!

Chris Schmitz,
Curacao

PS
Dat CARMABI zelf Oostpunt zou willen ontwikkelen is pertinent niet waar en een letterlijke quote van dhr. Maal. Uit deze aanhaling mag duidelijk blijken welke belangen hier werkelijk door de overheid behartigd worden.

Chris Schmitz

Een Reactie op “Ingezonden | Duurzame ontwikkeling Oostpunt

  1. Nou Chris, wordt jij even ontmaskerd en met feiten om de oren geslagen door Willy Maal. (Zie Opinie 23/6) Je bent dus net zo’n grote leugenaar als
    Marc die je hierboven nog een vinger in zijn kont hebt gestoken. Het komt allemaal uit. Maal en Blauw zijn te goed gedocumenteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *