31 C
Willemstad
• maandag 26 juli 2021 19:01

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Na slopen nu bouwen

Marriott Hotel vol in de verbouwing

Willemstad – De renovatie van het Marriott Hotel gebeurde tot nu toe vooral achter de schermen. Maar nu de bouwvergunning binnen is, gaat het dak eraf en wordt half augustus begonnen met de opbouw van een extra verdieping.

Dat verwacht projectmanager Ben van de Klok. De nieuwe eigenaar Piscamar Beach Resort wil het aantal kamers uitbreiden van 248 naar 334. Op de drie bestaande etages komt een vierde etage met 86 kamers. De bouwvergunning voor de uitbreiding werd volgens Van de Klok in september 2016 aangevraagd.

,,Begin deze maand konden we de vergunning ophalen en hebben we direct materialen besteld in Europa.” Het gaat dan bijvoorbeeld om ‘gasbetonelementen’.

- Advertentie -

Die zullen worden gebruikt in plaats van beton en blokken. Het prefab-systeem met gasbeton bestaat uit licht materiaal dat de bestaande constructie niet te veel belast, maar sterk genoeg is om wanden en vloeren te dragen. De bestelling gaat half juli op de boot.

,,Dan duurt het nog drie tot vier weken voordat de materialen op de bouwplaats aankomen”, zegt Van de Klok. In afwachting van de bouwvergunning werd gewacht met het slopen van het dak van het hotel. ,,Dat wilden we niet te vroeg doen omdat waterschade zou kunnen ontstaan in de onderliggende kamers”, aldus Van de Klok.

Op Facebook doen geruchten de ronde dat de renovatie van het hotel stil zou liggen. Van de Klok begrijpt dat mensen het idee hebben dat er weinig gebeurt.

,,Het hotel ligt ook verscholen achter al het groen en is afgesloten voor onbevoegden. Maar we hebben de afgelopen maanden niet stilgezeten. Er is heel veel gesloopt. Van het oude hotel is alleen nog een geraamte over.”

- Advertisement -

Behalve dat de kamers compleet gestript zijn, zijn bijvoorbeeld ook de Emerald Lounge, de jacuzzi en de waterpartij achter de entree afgebroken. Alles is nu klaar voor de herbouw.

Van de Klok zegt dat voor de ruwbouw van de vierde etage een dag per kamer staat gepland. De verdieping met 86 kamers zou dan dus in ongeveer drie maanden opgebouwd moeten zijn. Maar dan volgt nog de afbouw en inrichting van alle hotelkamers.

Marriott International blijft exploitant van het hotel op basis van een franchiseovereenkomst met Piscamar Beach Resort. Beide partijen leggen de laatste hand aan een definitief plan voor de lay-out van het resort en de inrichting van de kamers. Van de Klok:

,,Wat de kamers betreft zijn we het eens over de indeling, dus hoe groot de badkamers worden bijvoorbeeld. We zijn nu in de fase van het afstemmen van kleuren en de vloerafwerking. Als dat is afgerond, kunnen we alle materialen bestellen en beginnen we met de inrichting van de kamers.”

Piscamar Beach Resort investeert 33,7 miljoen dollar in de uitbreiding en upgrading van het hotel. Zo komt er ook een extra grote ballroom en een compleet nieuwe entree. De renovatie van het hotel is in handen van een bouwcombinatie van de Curaçaose bedrijven NAB en Curcon.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

22 reacties

 1. Peter P, endew jij bent ook 1 van die chupadonan in die boot, hahahaaaaaaaaaaaa. Allemaal domme hondjes en trollen, hahahaa.

 2. @enri > staat vermeld: “Intergrale funtie van f(x)= is F(x)= +C en afgeleidefunctie van F(x) is ter controle F ‘(x)= f(x)”

  lariekoek

 3. Enri zegt: “…LaStiwz je bent net zo dom las Drechi pe hahahaaaaaaaa. Op de chat kan je niet X kwadraat schrijven het wordt x2…”

  Luister Enri:
  x2 is maal 2
  ^2 is kwadraat als je
  x² niet kunt schrijven.

  Je spreekt jezelf zelfs tegen door in een volgende post te zeggen:
  “…Op de chat kan je niet X kwadraat schrijven het wordt x2. Wat ik schreef is gelijk dat wat hieronder staat…”

  Wat is de integrale functie van f(x)=6x²+6x

  Waarom kun je nu in een keer wel 6x² schrijven.

 4. @enri: staat vermeld: “Wat is de integrale functie van f(x)=6x²+6x”

  Dat ligt eraan, want de toestand van de deconstructie 6x² kan op het werk in het systeem f(x) worden gedeconstrueerd. Niet in het centrum, maar in een excentrisch centrum, en in een hoek waarvan de excentriciteit de solide concentratie van het systeem verzekert, die deelneemt aan de constructie van wat het tegelijkertijd dreigt te deconstrueren.
  Okay, men zou dan geneigd zijn tot deze conclusie te komen: de deconstructie is geen operatie die daarna na het toezicht, van buitenaf begeleidt.
  Het is altijd al aan het werk in het werk. Simple like that !

 5. LaStiwz je bent net zo dom las Drechi pe hahahaaaaaaaa. Op de chat kan je niet X kwadraat schrijven het wordt x2. Wat ik schreef is gelijk dat wat hieronder staat. Geeft maar die antw.

  Wat is de integrale functie van f(x)=6x²+6x

 6. @La,
  Dit antwoord bewijst dat wij WEL opkomen voor elkaar. “We pick up the slack for each other”
  Keta, ik zal jou maar geen vragen stellen hoor, maak je geen zorgen.
  En ALS ik je vragen stel, dan heeft het te maken met iets waar jij alles van afweet: homofilie, mogelijk necrofilie, pedofilie etcetera.

  Zo….. Dat hebben wij weer gehad.

 7. @Enri: er is niets kwadratisch aan jouw functie. Hoe jij het schrijft is de uitkomst -2.
  Wat je bedoelt (ik kan namelijk geen enkel kwadraat in de functie
  f(x)=6×2+6x terugvinden) is
  f(x)= 6x^2+6x
  hiervan is de uitkomst: -1 en 0.

 8. Hahahaaa La Stiwz jij bent ook een domoor iedereen weet dat het een kwadratische functie is, jij weet het ook niet anders had je die antw geschreven, hahahahahaaaa.

 9. Zoooooo, allemaal mensen die met alle macht trachten en willen bewijzen hoe ongelooflijk intelligent ze wel zijn.. 😆
  KKC is dus het forum der zeer hoogbegaafden geworden, geen plaats meer voor de middelmatigen?
  La me toch nie lachu, maar ik lach toch.. 😆 🙂 😆

 10. @Enri:
  “…Wat is de integrale functie van f(x)=6×2+6x , je bent online laat in 1 min zien of je dat weet…”

  Noem jij dit een integrale functie? Een simpel vergelijkinkje van de goedkoopste soort. Dit is een 2e klas lts rekensommetje.

  Geef me er eentje gebaseerd op de stelling van Lagrange of Riemann, of een leuke om de inhoud van een gedeelte tussen twee intervallen van een kegel te meten.

 11. Keta,
  Wat koop ik voor dat antwoord? Lost het antwoord al onze problemen op? Nee? Douw hem dan in je kanaal dat antwoord. Niet in geinteresseerd!

 12. @Drechi pabo gay, trouwens zelfs jouw opmerking is dom, zoek jij die antwoord op Google en kijk of je die kan vinden, hahahaaaaaaaaaa wat een domme opmerking man hahahahaaaaaaaaaaaaaaaaa, nog nooit zo’n grote dombo tegen als deze trol

 13. @Drechi pa bo gay hahahaaaaaaaaaaaa domoor mijn hond is slimmer dan jij bombo hahahahaaaaaaaaaaaaaa nu begrijpt ik waarom jij een troll bent, chupadoooo

 14. Ai Keta toch…… Ik weet het niet! In nog geen uur!! Zo goed? Heb IK ooit gezegd dat ik hoogopgeleid ben, en gediplomeerd nog wel? NEEN!!!!!!!!!! Jij wel!!!!! Ik kan jouw ook dingen vragen die jij gegarandeerd niet weet! En wie staat er dan als een geirriteerde lul met pusafscheiding op?
  Nu word ik door uitgerekend Keta ondervraagd…. Wel wel!!!!! De grootste ezel op KKC!!!!!!!!!! Doe niet zo kinderachtig Keta, aub.
  Wat ik wel weet, is dat ZELFS jij het antwoord weet, want je hebt die vraag natuurlijk eerst uitgezocht door het te Googelen, en dan achteraf net te doen alsof je heeeeeeeeeeeel slim bent :):)
  En wat betekent het eigenlijk als je het antwoord weet? Weet je hoeveel genieen briliant zijn in vergelijkingen, formules, sommen, vraagstukken, en in het dagelijkse leven nul komma nul betekenen, Keta?
  Kom op, we are grown ups here.

 15. Drechi pa bo gay je bent druk aan het bellen hé maar jouw criminele vriendjes van jouw weten ‘t ook niet hahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 16. Drechi pabo gay je doet alsof je slim ben. Wat is de integrale functie van f(x)=6×2+6x , je bent online laat in 1 min zien of je dat weet.

 17. @Keta,
  Dat is overduidelijk het antwoord van een genie, een gediplomeerde, hoogbegaafde vrouw.
  Goed zo Keta. Heel slim en intelligent antwoord.
  Nu nog lachen en “woef woef” zeggen………

 18. Architect Keta heeft gesproken mensen……..
  Opletten!!!!! Volg zijn raad op! Hij is DE allesweter van Curacao!

  Denk je nu echt dat de mensen daar niet aan gedacht hebben Keta.Kom op! Max mijn hond weet dat. Daar heeft hij je echt niet voor nodig hoor!
  En dat “Staat vermeld” begint ook al afgezaagd te worden…….

 19. Staat vermeld “Maar nu de bouwvergunning binnen is, gaat het dak eraf en wordt half augustus begonnen met de opbouw van een extra verdieping”

  Maakt niet uit dat die extra verdieping van lichte materiaal gemaakt wordt, je moet dit altijd uitrekenen of de bestaande fundering het gewicht van alles kan opvangen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Aantal actieve besmettingen neemt af

Het aantal actieve coronabesmettingen op Curaçao neemt al twee dagen af. Afgelopen dag testten 48 mensen positief op het coronavirus op een totaal van ruim 1500 afgenomen...

Democracy now! | Monday, July 26, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 26 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Drie Venezolanen doen noodoproep Pisas

Drie Venezolanen die al tien maanden vastzitten in de vreemdelingenbarakken van de SDKK-gevangenis hebben een noodkreet gestuurd naar premier Pisas. Hun detentieomstandigheden zijn slecht en ze worden...

DolfijnFM | Ruim helft hotelkamers weer bezet

Ruim de helft van alle hotelkamers op Curaçao was in de maand juni bezet. Dat meldt CHATA. Daarmee krabbelt Curaçao langzaam weer uit het diepe dal vanwege...

DolfijnFM | Inspectie niet te spreken over uitgaansgedrag jongeren

De Inspectie is niet te spreken over het gedrag van jongeren in het uitgaansleven. Dat schrijft de Èxtra. Dit weekend werd er extra gecontroleerd vooral in het...
- Advertentie -