28 C
Willemstad
• donderdag 22 april 2021 21:20

ParadiseFM | Verkeerslichten Schottegatweg uitgevallen

Let op als je vandaag de weg op moet, verschillende verkeerslichten functioneren niet. Zowel aan de noord- als aan de zuidkant zijn de lichten bij kruispunten uitgevallen. De...

ParadiseFM | In afgelopen maand veel coronapatiënten overleden

In de afgelopen weken is aantal overleden coronapatiënten op Curaçao flink gestegen. Op 21 april waren er 95 mensen overleden, twee weken daarvoor ging het om 58...

Democracy now! | Thursday April 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Inflatie Bonaire lager door toeslagen overheid

Consumentengoederen en diensten op Bonaire waren in het eerste kwartaal van dit jaar goedkoper dan een jaar eerder. Dat meldt het Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook...

Nu.cw | Vaccinatiemarathon op Aruba

Op Aruba wordt komende zaterdag en zondag een vaccinatiemarathon gehouden. Het doel is 10.000 burgers hun eerste prik te geven. ,,Vaccineren is een daad van solidariteit en gezamenlijke...
- Advertisement -spot_img
HomeAuteursIngezondenIngezonden | Drie GreenTowns schept verwarring

Ingezonden | Drie GreenTowns schept verwarring

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Orlando Meulens aan het woord.

Twee jaar geleden werd zowel de oprichter van GreenTown Curaçao, Sven Rusticus, als ik, bestuurslid, uit de stichting GreenTown Curaçao gezet. Deze actie werd uitgevoerd zonder ons als toenmalige bestuurders te raadplegen.

De reden was dat we niet mee wilden gaan met de nieuwe koers die de nieuwe voorzitter van stichting GreenTown Curaçao, Ron Pin, wilde gaan varen.

Andrés Casimiri had in die tijd zijn voorzitterschap neergelegd en Pin wilde in naleving van het plan van ‘Lighthouse’, waar Pin lid van was, een hybride visie op GreenTown Curaçao. Hierbij zou naast de raffinaderij een groene stad ontwikkeld worden.

Wij, Sven Rusticus en ik, waren tegen dit plan, daar het in strijd is met de visie waar GreenTown Curaçao voor was opgericht; namelijk een alternatief voor het her-ontwikkelen van het terrein van de raffinaderij, als deze zou sluiten, en het ontwikkelen van duurzame fossielvrije industrie.

Sven Rusticus en ik gingen door met de promotie en mogelijke realisatie van het duurzame ideaal, zonder de stichting en besloten ons toen ‘GreenTown Development Company’ te noemen. Andrés Casimiri sloot zich ook bij ons aan.

Groot was mijn verbazing toen, na het zogenaamde akkoord met de Klesch Group, ook hij overstag ging. Hij gaf Klesch ‘het voordeel van de twijfel’ en wil op het vrijgekomen terrein naast de nieuwe Klesch-raffinaderij, een GreenTown ontwikkelen.

Met deze actie ontstonden er ineens drie GreenTown-visies: één van de stichting, die een hybride model wil; één – van Andres Casimiri – die de vrijgekomen gronden naast de Klesch-raffinaderij wil gaan ontwikkelen; en onze visie, waarbij een duurzame fossielvrije stad in plaats van de raffinaderij zou moeten ontstaan.

Deze ontwikkelingen rondom GreenTown, neem ik aan, zijn een grote teleurstelling en verwarring voor de inmiddels duizenden sympathisanten van GreenTown Curaçao die via de Facebookpagina altijd achter de visie van een schoon milieu stonden.

Reden waarom ik mijn naam niet meer verbind aan GreenTown Curaçao. Ik heb geen zin om bij elke berichtgeving uit te gaan leggen bij welke van drie visies ik behoor. Als docent Marketing aan een hogeschool weet ik dat je een merk consequent moet kunnen communiceren, anders verwatert het en verliest het zijn kracht.

Ik geloof in een Willemstad waarin schone industrie prevaleert en waarbij industrie en huisvesting samen kunnen gaan. Een duurzame ontwikkeling conform het akkoord van de G8-landen en een fossielvrije samenleving. Ik ben inmiddels gestart met een nieuw platform ‘Willemstad Industry 4.0’, daar ik geloof dat daar de principes voor duurzaamheid en industriële ontwikkeling wel bij elkaar kunnen komen.

Een fossielvrije stad waar de industrie gebaseerd is op de fundering van de vierde industriële revolutie: de Internet of Things (IoT). Kortom, Ik wil niet meer deel uitmaken van de GreenTown- verwarring.

Orlando Meulens,
Nederland

1 reactie

  1. Groot gelijk. Ik denk dat de vele medestanders van het originele plan ook niet akkoord gaan met een koerswijziging. Welke gek gaat er nu naast de raffinaderij wonen (en dat nog groen noemen ook)?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties