27 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Domme beslissingen

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Tim Sannen aan het woord.

- Advertentie -

Afgelopen vrijdag hebben wij in de Amigoe kunnen lezen dat er op ons buureiland, Bonaire, ‘nieuwe’ kentekenplaten worden geïntroduceerd. Ze hebben paarse letters en cijfers met een witte achtergrond.Het is een saaie fantasieloze plaat die exact al eerder werd gebruikt in de periode 2008-2012 (met op te plakken verschillende kleuren controlestickers).

De beslissing om de huidige platen met een niet fantastisch maar enigszins leuk design te discontinueren zou hem zitten in het feit dat de toeristen de platen zouden stelen. Niets is minder waar. Ongeacht wat voor soort plaat, saai of leuk design (dat behalve goed te controleren is ook nog zeer veel reclame maakt voor Bonaire) zullen ze zo nu en dan gestolen worden. Het gouvernement kan daar fikse boetes op zetten en een apparaat in huis halen om gevallen of gestolen platen (uiteraard tegen betaling) opnieuw te maken. Op Curacao hebben wij zo’n apparaat.

Caribbean Handcraft distribueert al jaren op de huidige kentekenplaten gelijkende platen, hier en daar verfraaid met BONAIRE erop. De toeristen kunnen ze op Bonaire en Curacao kopen voor om en nabij de $12,-

Denk niet dat ze alleen op Bonaire domme beslissingen nemen. Op Curacao hebben wij geen cedille bij de betonnen letters op het Wilhelminaplein. Wij hebben een historische pontjesbrug met ‘ultramoderne verlichting’. Het gouvernement doet er niets aan om de floating markt te behouden. Wij hebben een Punda+Otrobanda-ghosttown grotendeels te danken aan verkeerd ‘parkeermeterbeleid’.

Wij hebben een politicus (gesteund door de hele coalitie) die het liefst dusdanig veel wegen door een mangrovebos wil maken, dat er niets van over blijft.

En onlangs is er het eerste Handelskadegebouw donkerblauw geschilderd in plaats van pastelblauw (zo- als alle andere gebouwen zijn, pastelkleuren).

Onlangs heeft Qatar Airways op onze deur geklopt om te vliegen op Curacao, lijkt mij een goed idee, laat Fly Emirates ook op Curacao vliegen, verleng de landingsbaan zodat er A380’s op kunnen landen en doe een test van drie jaar.

Deze plannen worden bewust en structureel NIET uitgevoerd. Vindt u het nog gek dat het niet goed gaat met de economie? Aan alle kanten wordt eraan gewerkt om deze nog verder onderuit te halen.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. Blijkbaar heeft deze Tim Sannen zoiets van klimaatverandering zal hem aan zijn reet roesten. Laat de volgende generatie maar lijden!!!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -