Ingezonden | Doekje voor het bloeden

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of bedreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we M. Sommer aan het woord.

Verwijzend naar de titel ben ik van plan om a la parlementariër Constancia bloedneuzen te gaan uitdelen. Naar mijn weten is zij redelijk ongestraft. Natuurlijk niet ‘zomaar’ zoals zij deed, maar wat gefundeerder. En dit alles bij wijze van spreken, natuurlijk.

De eerste bloedneus is voor B. Whiteman (B.W.). Deze vond het niet nodig om op verzoek van minister Koenders van Buitenlandse Zaken de hoofden bij elkaar te steken voor wat betreft de voorgenomen snode plannen om China in plaats van Venezuela naar binnen te halen. Dit niet in het minst om er juridisch naar te laten kijken. Dit duidt mijns inziens op het Calimero-syndroom, navelstaarderij en het niet kunnen pruimen van andere attitudes van elders in het Koninkrijk, anders dan ‘de eigen’.

Zijn partijgenote Larmonie krijgt er ook één, door gewoon op eigen initiatief, in plaats van hoe het hoort, te graaien uit de geldpot door de belastingbetaler gevuld. Ook nog wegens het willen doordrukken van de discriminatoire 80/20-wet. Die andere ‘niet volgens de regels’-graaier was B.W. zelf, dus hij krijgt zelfs twee op zijn neus.

De volgende is die voor ex-minister Constancia zelf dus, dit wegens het indertijd afwijzen van het voorstel van Nederland om deel uit te willen maken van de beste gezondheidszorg ter wereld. En nu zitten we met de gebakken peren. In ieder geval is een deel van de eerste lijnzorg een aanfluiting geworden. De MRI heeft wachtlijsten van zes maanden, et cetera. Perfect geoliede medische hulp in Colombia, alleen velen komen helaas niet meer terug. Dat was in de tijd van uitzending naar Nederland heel anders.

De derde is die voor ex-minister Suzy Römer, die tegen beter weten in besloot voor ontwikkeling van Oostpunt. Hoorde ook nog iets over dure, snode, teruggedraaide plannen in verband met politieacademieopleiding. Terwijl veel natuurexperts van heinde en verre erop wezen hoe veel uniek en waardevols er aanwezig is onder de zeespiegel, kiest men hier zoals gewoonlijk voor de quick buck en ‘na ons de zondvloed’ en ‘nos mes por’.

Overigens geloof ik niet dat ze een MER (milieueffectenrapport) of archeologische studie/reportage besloot aan te vragen, alvorens er de bulldozer in te laten zetten.

Ook Mac Cijntje krijgt er een, door het niet kunnen rekenen. Dat wil zeggen het blijven zieken (het verwisselen van die i en de e kan ook) over onafhankelijkheid als serieuze optie voor het huidige samenraapsel van buitenlanders en nog de helft inboorlingen. Ik zou zeggen: laat de Curaçaoënaar in Nederland – er wonen er bijna even zoveel als er hier nog aanwezig zijn – daarover stemmen. Dan wordt de PS zeker gelijk ‘post scriptum’.

Maar ik blijf hopen dat de bronnen van mijn info niet juist waren. Verder kan ik eenieder aanraden op YouTube te zoeken en bijvoorbeeld ‘two preachers’/Paul Beckwith en andere klimatologen gade te slaan. Neen, niet om bloedneuzen te krijgen, maar om u deelgenoot te maken van iets wat toch ogenschijnlijk steeds dichter bij ons bed komt. En als je daar alléén voor staat – denk aan Haïti – dan wordt zeker alles anders als je onafhankelijk zou zijn.

M. Sommer,
Curaçao

2 Reacties op “Ingezonden | Doekje voor het bloeden

 1. Curaçaoenaren willen helemaal niet onafhankelijk worden. Het zijn die maffiosi’s in onze politiek die naar onafhankelijkheid streven. Daarom is MFK opgericht in 2010, ze hebben de geur van miljoen geruikt.

 2. Graag wil ik aanhaken :
  Met belangstelling heb ik de diverse interviews mbt de toekomst van Curacao gevolgd.
  Verschillende personen zijn van mening, dat het nog zeker 10 jaar zal duren voordat Curacao zelfstandig zou kunnen zijn.
  Jonge mensen, die in het buitenland studeren zijn wellicht voornemens terug te komen om de economie te helpen opbouwen,,…………….maar zij hebben GEEN stemrecht en kunnen als zodanig niet mede de toekomst bepalen, immers zij kunnen nu (nog) NIET enig invloed uitoefenen op de toekomst van een land waarin zij dadelijk komen werken en leven.
  Als ze na b.v. 5 jaar terugkomen is die periode vanaf nu 15 jaar of meer, dat motiveert hen niet
  t.z.t. terug te keren, immers zij komen in een land dat NIET mede door hen is bepaald.
  Zij brengen so wie so kennis en ervaring mee, waarvan Curacao kan profiteren……………………dus geef hen stembevoegdheid.
  Dit geldt ook voor de Curacao-enaars in het buitenland , die Curacao een warm hart toedragen.
  Ik hoop en vertrouw erop, dat de gekozen regering de kieswet aanpast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *