DCLP | Wet Frankrijk verbiedt dolfijnen in gevangenschap

Wet Frankrijk verbiedt dolfijnen in gevangenschap

FRANKRIJK – In Frankrijk is het vanaf nu verboden om dolfijnen en orka’s in gevangenschap te fokken. Ook mag er geen contact meer zijn tussen de dieren en het publiek.

De Franse minister van Milieu heeft een wet ondertekend die voorplanting van dolfijnen in gevangenschap strenger gaat controleren.

De wet werd aangenomen nadat bekend werd dat sommige dieren in gevangenschap, zoals dierentuinen, worden gedrogeerd. Volgens de nieuwe wet mogen dolfijnen en andere walvisachtigen niet meer in gevangenschap worden gehouden. Er wordt echter een uitzondering gemaakt voor de dieren die al in de dierentuin leven. Zij hoeven niet worden vrijgelaten.

De nieuwe wet legt ook vast dat zwemmen met dolfijnen vanaf nu verboden is. Ook elke andere vorm van contact tussen de zeedieren en het publiek is niet langer toegestaan. Daarnaast moeten de ruimtes waarin de dieren leven groter worden gemaakt en mag er niet zoveel chloor meer in het water worden gebruikt. De dierentuinen hebben zes maanden de tijd om deze aanpassingen door te voeren. Over het vergroten van de ruimtes mogen zij iets langer doen: daar krijgen zij drie jaar de tijd voor.

In Nederland en op de Nederlandse Cariben is het fokken van dolfijnen en andere zeedieren in gevangenschap nog wel toegestaan.

Bron: DutchCaribbeanLegalPortal

Een Reactie op “DCLP | Wet Frankrijk verbiedt dolfijnen in gevangenschap

  1. Binnenkort op Curacao: Irma Lips verbiedt verkeersmoordenaars in gevangenschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *