DH | Sarah wants clarity on Doncher’s suspension

PHILIPSBURG--United Democrats (UD) Member of Parliament (MP) Sarah Wescot-Williams on Thursday evening called on government to provide clarity on the suspension of Princess Juliana International Airport (PJIA)...

Ingezonden | Respect!

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Kluivert tijdelijk bondscoach

Willemstad - Patrick Kluivert vervangt tijdelijk Guus Hiddink als bondscoach van de Curaçaose voetbalselectie. Hiddink is herstellende van Covid-19 en niet fit genoeg om de selectie te...

PBC | Curaçaose stranden per direct weer open

Persbureau Curacao De stranden op Curaçao zijn per direct weer open. Het juridisch verbod blijkt in de ministeriele beschikking helemaal niet te bestaan. De regering communiceerde dat op...

PBC | Bicentini wil Hiddink graag opvolgen

Persbureau Curacao Bicentini is bereid te praten over een terugkeer naar Curaçao om Hiddink tijdelijk op te volgen. De voormalige bondscoach van Curaçao zegt nog niet te zijn...

AD | Stormloop op vakanties: extra TUI vluchten naar Curaçao en Aruba

Sanne Meijer | Algemeen Dagblad Dat we vanaf vandaag weer in het vliegtuig mogen springen naar een aantal bestemmingen, hebben reisorganisaties geweten. De telefoon staat roodgloeiend. ,,Alles wijst erop dat vandaag...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Dodelijk verkeersongeval (2)

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Dodelijk verkeersongeval (2)

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Alex Roose aan het woord.

,,Enkele jaren geleden, toen de verhoging op de middenberm van de Rijkseenheidboulevard werd aangelegd zijn er tijdens een vergadering van de Automobiel Club Curaçao (ACC) harde woorden gezegd over deze maatregel.

Tijdens de bijeenkomst werd felle kritiek geleverd op de personen die verantwoordelijk waren voor het leggen van de heuvel. Toen reeds werd gewaarschuwd dat die heuvel een ongeluk ten gevolge zou kunnen hebben zoals dat zaterdagmiddag is gebeurd. Er waren andere oplossingen aan de hand gedaan onder andere een vangrail. Er werd geen aandacht aan geschonken, het heuveltje werd toch gelegd.”

Dit citaat uit de Amigoe di Curaçao van 22 november 1965, dus bijna 54 jaar geleden, gaat over een auto-ongeval van zaterdag 20 november 1965. In die tijd bestond de middenberm van de Rijkseenheidboulevard uit een paar decimeters hoge heuvel die een zware Buick Electra lanceerde, waaronder een tegemoetkomende personenauto verpletterd werd met vijf passagiers, die het geen van allen overleefden.

Vijf verkeersdoden in één auto… Als er destijds naar de ACC was geluisterd, had dit ongeval voorkomen kunnen worden. Op 2 oktober 2019 vindt een ongeval plaats waarbij een auto ter hoogte van Julianadorp aan de overkant van de Helmin Wiels Boulevard terechtkomt en in botsing komt met een tegenligger. Eén verkeersdode valt te betreuren. Enigszins vergelijkbaar zijn deze twee ongevallen wel.

Ten eerste vonden beide plaats op een vierbaansweg zonder vangrail; ten tweede was ervoor gewaarschuwd dat dit een keer fout zou gaan; en ten derde legden in beide gevallen de verantwoordelijke overheidsdienaren suggesties hoe het beter kon terzijde, met de bekende gevolgen van dien.

Ik lees vaak de goed onderbouwde ingezonden stukken over verkeersveiligheid van de mij onbekende heer Pasman en concludeer dat daar niets mee gebeurt. Is het dan allemaal onzin wat hij schrijft? Of zou het toch een egoprobleem zijn van de verantwoordelijke ambtenaren zoals dat 54 jaar geleden ook waarschijnlijk het geval was?

We kunnen in ieder geval vaststellen dat overheidsverkeersdeskundigen, net als 54 jaar geleden, nog steeds goede adviezen negeren.

Alex Roose,
Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. En mevr. de minister van verkeer zegt dat er geen geld is. Er is alleen geld voor de eigen portemonnee. Het interesseert geen enkele politicus of er doden/gewonden vallen in het verkeer, onnodige schades worden veroorzaakt. Is er wel controle op de rij-instructeurs, lesauto ‘s. Lesauto ‘s met gladde banden, remlichten niet werkend enzz. Verkeerswetgeving niet in orde.
    Maar met een politicus hier is het zo dat zij denken alles beter te weten en expertise op het eiland negeren. Wat dat betreft heeft meneer Roose gelijk. Ego probleem bij de minister. Volgens mij bij elke politicus.

  2. De vangrails langs de gehele ring, voorzover die overwind staat, zijn zwaar verouderd, gedeukt of verroest.

    De overheidsverkeersdeskundigen hebben weinig affectie voor hun beroep.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties