31 C
Willemstad
• donderdag 16 september 2021 19:57

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | ‘Meer samenwerking met Curaçao’

Tjin Asjoe: Aan een goede buur heb je – soms – meer dan een verre vriend

Den Haag/Kralendijk – Op uitnodiging van Gevolmachtigde minister van Curaçao in Den Haag, Anthony Begina, heeft gedeputeerde Elvis Tjin Asjoe van Bonaire een korte toespraak gehouden bij de door het Curaçaohuis georganiseerde herdenking van de Dag van de Autonomie in theater De Vaillant in Den Haag.

,,U viert vandaag uw negende verjaardag als autonoom land in het Koninkrijk. Masha pabien! U bent terecht trots op die status en werkt er hard aan om – ondanks de moeilijke omstandigheden, zoals de grote impact van de crisis in ons buurland Venezuela – de welvaart van uw land en het welzijn van uw burgers te bevorderen. Wat dat betreft staan we voor dezelfde, niet eenvoudige opgave”, aldus Tjin Asjoe.

,,We delen wel meer, ook al zijn wij alweer negen jaar uit elkaar. Ondanks de staatkundige scheiding is de band tussen onze bevolkingen onverminderd sterk gebleven. Tussen de bestuurders die ons sinds 10-10-‘10 voorgingen klikte het soms minder, maar dat is gelukkig verleden tijd. Het Bestuurscollege dat ik hier vertegenwoordig huldigt het motto ‘samen sterker’. En zeg ik er met een knipoog richting onze partners in Den Haag bij: aan een goede buur heb je – soms – meer dan een verre vriend.”

- Advertentie -

Gedeputeerde Tjin Asjoe (MPB) sprak de wens uit dat de sterke verwantschap die de bevolkingen van Curaçao en Bonaire met elkaar voelen door de bestuurders wordt omgezet in meer samenwerking. ,,Op een aantal terreinen is de samenwerking na 10-10-‘10 gewoon doorgegaan, maar ik ben ervan overtuigd dat er nog veel meer mogelijkheden zijn om samen op te trekken, de krachten te bundelen, van elkaar te leren en de helpende hand toe te steken waar nodig.”

De gedeputeerde herinnerde de aanwezigen eraan dat Bonaire in 2012 een broederschapsprotocol met Aruba heeft gesloten. ,,Wij zouden het zeer toejuichen ook met Curaçao een broederschapsprotocol te sluiten. We worden immers geconfronteerd met dezelfde uitdagingen, zoals de armoede, de klimaatverandering, de afvalproblematiek, de professionalisering van onze ambtenarenapparaten, het verbeteren van het financieel beheer en de borging van goed bestuur.

Maar de belangrijkste reden om de banden aan te halen is het feit dat wij in de allereerste plaats broeders en zusters zijn en dat, wat mij betreft, tot in de eeuwigheid zullen blijven”, aldus Tjin Asjoe.

In de marge van de bijeenkomst sprak de gedeputeerde onder meer met de Gevolmachtigde ministers Begina, Jorien Wuite van Sint Maarten en Guillfred Besaril van Aruba en Staatsraad Paul Comenencia.

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

2 reacties

  1. Waarom wordt iemand als Tjin Asjoe op de dag van de autonomie uigenodigd? De Bonerianen waren zo laf dat ze liever weer door Nederland gekoloniseerd werden dan dat ze voor autonomie kozen.

    Zijn opmerking van banden aan te halen en dat wij broeders en zusters zijn, kan hij net zo goed in zijn reet stoppen.

    Als we broeders en zusters waren dan hadden ze net als ons voor autonomie gekozen, vuile vieze uncle Tom is het.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Rapper Jetten veroordeeld tot 6 jaar voor poging tot doodslag

De lokale rapper Jetten is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor poging op doodslag en het overtreden van de vuurwapenwet. Volgens de rechtbank is voldoende bewezen...

Democracy now! | Thursday, September 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Banco di Caribe verkocht aan United

Banco di Caribe wordt verkocht aan United Group Holdings BV. De verkoop omvat alle bancaire activiteiten op Curaçao, Aruba, Bonaire en Sint Maarten. Ook de verzekerings- en...

Nu.cw | Knops geholpen door ambtenaren bij privékwestie

Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Raymond Knops (CDA) kocht in 2010 privé grond aan. Zijn ambtenaren met juridische analyses en de communicatiestrategie, hadden hem geholpen toen hier vorig jaar...

Nu.cw | 109 baby-schildpadden bereiken zee bij Porto Mari

Op het strand van Porto Mari zijn zaterdag 109 baby-zeeschildpadden uit hun ei gekropen. De Sea Turtle Conservation Curaçao ontdekte de lege eieren. De organisatie heeft de eieren...
- Advertentie -