27 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | De val van kabinet-Koeiman

HomeAuteursIngezondenIngezonden | De val van kabinet-Koeiman
Ingezonden-brief
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Josef Martina aan het woord

Uiteraard het grote nieuws: de val van het kabinet-Koeiman. Wel ben ik stupéfait dat Cijntje (PS) een verwijzing naar Mengele maakt, uitermate schokkend en weinig getuigend van enig historisch besef. Maar dit even als opmerking. Dat het kabinet nu al na 1 maand is gevallen, kan eigenlijk niemand verbazen.

Koeiman, een hele aardige man hoor, daar niet van, maar absoluut geen leiderschap en dat heb je zeker binnen zo’n krabbennest als het onze nodig. Als er fouten zijn gemaakt, dan hadden die rechtgezet moeten worden, en de absurde oppositie geen gelegenheid moeten geven tot hun uitermate onbeschaafd gedrag. Ik lach me wel suf bij het gewapper van Schotte met een ondertekende brief, ook de nationale roeptoeter heeft werkelijk het verstand van een kip, alhoewel de kip pikt om te overleven.

We gaan nu met zijn alleen weer de verkiezingen in, en is het zaak dat iedereen van zijn/haar democratisch recht gebruikt maakt om te gaan stemmen. In Nederland zegt men hoe meer mensen gaan stemmen, hoe minder kans jouw niet welgevallige partijen een kans hebben. Dat geldt ook voor Curaçao. We zijn met zijn allen verantwoordelijk wie er ‘regerings’-verantwoordelijkheid krijgt. Ga stemmen, ga stemmen dat is alles wat ik er verder over wil zeggen.

Verder is mij zondagavond even iets opgevallen op Dewaretijdonline, wat ik de lezer niet wil onthouden: ,,Naar van bronnen op Curaçao wordt vernomen, zouden de problemen met vliegmaatschappij Insel Air mogelijk een rol hebben gespeeld bij de val van de regering. Er zouden naar verluidt sterke aanwijzingen zijn dat de vliegmaatschappij helemaal geen geld in Venezuela heeft, waar ze vanwege de economische situatie in dat land niet kan komen, zoals eerder werd beweerd. Het Recherche Samenwerkingsteam van Nederland heeft invallen gepleegd bij aandeelhouders van Insel Air”. Wie het weet mag het zeggen.

Josef Martina,
Curaçao

2 reacties

  1. Goed opgemerkt. Opvallend was ook de noot van de redactie van Antilliaans Dagblad op een vrijwel identieke ingezonden brief van Martina op http://antilliaansdagblad.com/nieuws-menu/lezers/15235-val-van-kabinet-koeiman.

    Het AD, die momenteel de Public Relations van Insel/KPMGAIR verzorgt, stelt: “Na kennis te hebben genomen van het gerucht van invallen bij aandeelhouders van Insel Air, heeft deze krant contact opgenomen met het Openbaar Ministerie. Laatstgenoemde verwees de geruchten naar het land der fabeltjes: ,,Complete onzin.””

    De veel kwalijkere geruchten dat de schuld door Venezuela inmiddels zou zijn ingelost, worden ook door het AD diplomatiek omzeilt.

  2. Nepnieuws? Invallen bij aandeelhouders van Insel Air zou de volgende minuut m.i. al op internet door deze of gene zijn gemeld.
    Destabiliserende krachten op het eiland die dit de wereld inbrengen? En de commissie Ys dan? Die hebben niets daarover gemeld in hun rapport. Als het wel waar zou zijn dan heeft Ys een groot probleem. 30 mio down the drain ? Maar opvallend is dat hij het nog niet heeft tegengesproken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties