28 C
Willemstad
• maandag 25 oktober 2021 06:21

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | De staker, de stekker en het stopcontact van de democratie

Ingezonden-brief
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Jeannette L. Cratz aan het woord

De gevulde emmers, flessen en pannen wensen mij een goede dag. Hoe goed de komende 24 uren worden hangt niet van mij af. Ik ben overgeleverd aan de wil van vakbonden die besloten hebben dat niemand mag werken. Zij hebben een algehele staking uitgeroepen om de strijd van makkers voor een lumpsum te ondersteunen.

- Advertentie -

Dus ben ik overgeleverd aan de wil van de vakbonden na twee uiterst vervelende weken die mijn persoonlijk leven behoorlijk hebben aangetast.

Ik ben bezig met mijn e-mails op de computer als de stekker wordt getrokken uit het stopcontact van de democratie en vakbondsleiders voor mij en het eiland beslissen wat er dient te gebeuren. Er is geen stroom die geleverd moet worden door een overheidsbedrijf van vitaal belang. Patiënten met aandoeningen in de uiterst warme septembermaand moeten maar zien dat zij niet doodgaan. De economie moet zich maar zien te redden en meer produceren voor hogere lonen.

Ik heb geen radio. Geen televisie. Geen internet. Ik heb moeten investeren in noodmiddelen om te voorkomen dat ik in het donker mijn nek breek. Mijn huis wordt een concentratiekamp door toedoen van de heren (sorry ook dames) vakbondsleiders die nu beslissen voor het eiland en de bewoners. Ik moet mij verschansen in een ‘achterkamer’ waar de hitte niet goed kan doordringen. Ik snak wel naar adem in mijn barak.

Gelukkig heb ik mijn brein gebruikt en gezorgd dat ik via een ander systeem dat mij weer geld kost, het verloop van de zaken die aan de rechter worden voorgelegd kunnen volgen. De eerste zaak is een aanfluiting voor beide partijen. De rechter bevestigt het stakingsrecht daterend uit 1961.

- Advertisement -

De vakbondsleiders beslissen dat zij de zaak gewonnen hebben en zetten het feest in. De bevolking mag verder zuchten en zweten in een meedogenloze hitte. Ondertussen wordt de boel afgekocht en ontvangen de stakers het opgeëiste bedrag van onze nieuwe bevrijders uit de handelssector.

De staat van beleg zoals afgekondigd door de vakbonden wordt opgeheven. Democratie is een lachertje.

De acties worden met een bom geld afgekocht door handelaars die weten wat het betekent als de economie in elkaar klapt.

De vakbonden hebben het bijna voor elkaar gekregen om de comptabiliteitsverordening te doen ontploffen. De toezegging van een lumpsum uit de kas van de nutsbedrijven is een feit geweest. De vakbonden hebben de volksvertegenwoordigers tegen een hoek gedrukt met een document waaraan ook zij vanaf vorig jaar via hun vertegenwoordigers hebben meegewerkt.

De vakbonden, die de ILO benaderen en de gouverneur verzoeken een wet niet te tekenen, zijn van de andere kant van mening dat het Wetboek van Strafrecht niet mag worden toegepast tegen hun stakers. De minister mag zich niet van zijn taak mag kwijten om de burgers te beschermen.

De zon gaat onder op het eiland en voor onze democratie die tot zwijgen is gebracht op donderdag 15 september 2016.

Terwijl het overwinningsfeest in volle gang is, bepaalt de rechter dat de werknemers van Aqualectra niet mogen staken.

Vanaf dit moment moet Aqualectra stappen ondernemen om te voorkomen dat de burger als wapenschild wordt gebruikt door machten die het welzijn van de burger aan hun laars lappen. Vanaf dit moment moet Aqualectra zorg dragen voor de introductie van een team dat het werk kan overnemen om de constitutionele rechten van de burger te garanderen bij onmenselijke acties.

Vanaf dit moment moeten vakbondsleiders ook beseffen dat zij persoonlijk aansprakelijk zijn voor alle detrimente gevolgen van hun beslissingen voor de gemeenschap en individuele burgers die zich kunnen beroepen op de constitutie waarin opgenomen de beginselen van de rechten van de mens van de Verenigde Naties waar ILO onderdeel van uitmaakt.

Wij leven niet meer in de tijd dat de Bomba beslist wie in de hitte mag zweten en gefolterd wordt terwijl Piet Hein met de kleine naam de kas kraakt.

Mijn concentratiekamp, Mijn Kamp, is opgeruimd. De stekker is schijnbaar terug in het stopcontact van de democratie.

JEANNETTE L. CRATZ

Curaçao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

FD | Agressieve lobby belastingadviseurs begint gênante vertoning te worden

Opinie Jan van de Streek | Financieel Dagblad Demissionair staatssecretaris Hans Vijlbrief legt de wetscommentaren van fiscaal adviseurs over het Belastingplan 2022 naast zich neer. In hun vragen...

Volkskrant | Machtigste drugsbaas van Colombia opgepakt na jarenlange klopjacht

De politie en het leger van Colombia hebben zaterdag tijdens een gezamenlijke operatie de leider van de beruchte drugsbende Clan del Golfo opgepakt. Het land had een...

PBC | Opnieuw coronadode in het CMC

Persbureau Curacao Op Curaçao is opnieuw een dodelijk slachtoffer gevallen als gevolg van Covid. Die viel in het CMC. In totaal zijn nu 173 mensen overleden door het...

PBC | SDKK: geen enkele gevangen heeft vier vingers verloren

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- De SDKK is niet blij met het nieuws dat een gevangene vier vingers is verloren door slechte medische zorg vanwege een worminfectie. Dat nieuws gaat...

PBC | CBCS: Economische opleving geen garantie voor duurzaam economisch herstel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Dit jaar stijgt het bedrag dat Curaçaoënaars met elkaar verdienen nauwelijks, maar volgende jaar komt het bruto nationaal product in de buurt van 6,2...

Column Youp | Kliniekclowns

Dus een cliniclown verdient meer dan een hoogopgeleide IC-verpleegkundige. Toen ik dit op de radio hoorde heb ik mijn auto een kwartiertje op de vluchtstrook geparkeerd. Met...
- Advertentie -