28 C
Willemstad
• donderdag 23 mei 2024

Extra | Journaal 22 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 21, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 21 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, May 20, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, May 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | De rekening gepresenteerd

HomeNieuwsIngezonden | De rekening gepresenteerd
Ingezonden-brief
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we John da Silva aan het woord

De Amigoe meldt dat minister Koenders geruisloos het contract met de USFOL met vijf jaar heeft verlengd… om de drugsexport uit Colombia te blijven bestrijden.

Drugsbestrijding? Wederom slikken de schaapjes braaf de pil. Voor eenieder met een greintje besef van de realiteit is het rendement van de USFOL nu wel negatief te noemen: vrijwel de gehele rijke bovenlaag in de VS is inmiddels 24/7 stoned. De uitspraken van Trump sluiten aan bij het bewijs!

Chavez had allang gewaarschuwd voor de Amerikaanse basis, dat die er niet is voor drugsbestrijding maar om de Bolivariaanse revolutie te ondermijnen. Informatie over zwakke schakels in het systeem wordt door- gespeeld naar de oppositie, die dit gebruikt om de Venezolaanse samenleving te ontwrichten. Zo heeft het Venezolaanse leger onlangs weer een ondergrondse opslagplaats ontdekt met tonnen goederen, voedsel en medicijnen, uit de markt gehouden om tekorten te veroorzaken en de prijzen te laten stijgen. Net zoals met het handelsembargo tegen Cuba, zijn de tekorten op de Venezolaanse markt een gevolg van moedwillige sabotage. De lokale media maken echter alleen melding van een enorme inflatie, veroorzaakt door wanbeleid van Maduro.

Welnu, door eenzijdig informeren ontstaat meepraten. Denkt u nu, nadat we de USFOL toelaten om dáár de economie te ontwrichten en we Venezolaanse staatsburgers zo bejegenen, dat men welwillig is om InselAir te betalen? Of dat men het inbrekersgilde kan en wil tegenhouden hier het atrako-brevet te komen halen?

Wij betalen nu de prijs voor de onverzadigbare drang van Europa en de VS naar olie en drugs. Tijd om ons middels een referendum, los te maken uit dit koninkrijk en aan te sluiten bij het continent waar we, niet alleen geografisch gezien, thuishoren.

Natuurlijk hoeven de makamba’s hier niet weg… maar ze moeten ons niet gebruiken voor de belangen van de koninklijke Shell, een toontje lager zingen mag best.

Grapje tot slot. Een tijd geleden meldde ik bij de storingsdienst van Aqualectra dat de straatverlichting het niet deed. We waren nummer 1745 op de lijst, zei toen de telefo- nist. Drie jaar later werd het euvel verholpen. Het duurde nog geen maand, of we zaten weer in het donker. Nu zijn we nummer 1746. Dus het gaat drie jaar duren, vroeg ik. Nee, zei de man gevat, drie jaar en een dag. (Dit verhaal is illustratief hoe we letterlijk en figuurlijk in het duister worden gehouden.)

John da Silva,

Curacao

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. NB
  dS gaat ook volledig voorbij aan het feit dat de USFOl zo broodnodig is hier. Ook i hij schijnbaar niet bekend met het feit dat Curacao 4e op de US gov. lijst staat vwb investeringen in het Caribisch gebied.
  4: Curacao
  At fourth on the list is Curacao with U.S. direct investment in the island in 2015 put at US $5.7 billion. However, this was a decrease of 0.1 percent from 2014.

 2. Uitstervend ras j. Da Silva zo langzaam maar zeker, een eenzame eenzijdige roeper met altijd dezelfde message. Hoofd in het zand enz.
  Niet bekend met het feit dat er wekelijks planes opstijgen vanuit Miami en SC door de US die boven het Caribisch gebied vliegen op zoek naar verdachtte schepen/ scheepjes die drugs vervoeren. Niet voor niets zijn er door en ism de Ned.M. duizendenkgs drugs geconfisceerd. SS haaltnu zelfs bedrieger Trump erbij, want T zegt het dus het is zo.

 3. Hoe verzin je toch zo’ n verhaal, te diep in het glaasje gekeken wellicht? Venezuela is door – wat U noemt – de Bolivariaanse revolutie ten gronde gericht, wellicht bent U net bekend met het feit dat o.a. de familie Chavez vele miljarden op Zwitserse bankrekeningen heeft staan en dat de varkens die vooraan staan bij de Bolivariaanse voedertrog absoluut geen armoede en tekorten kennen. Uw beschuldiging naar Europa is te dwaas voor woorden, I rest my case!

 4. Dit gebeurt wanneer de bevolking de hele dag naar de Venezolaanse propagandamachine op hun staatstelevisie zit te staren. Niet blind, en niet doof, maar wel ontzettend geïndoctrineerd.
  Ik nodig deze persoon uit te emigreren naar de zuiderburen.

 5. Viva e revolucion !! Ik kan niet wachtten totdat we ons aansluiten ! Het succes van de Bolivariaanse revolutie is dermate aantrekkelijk dat het model steeds meer door andere landen wordt gehanteerd….. toch???

  De realiteit? Ach sommigen zijn blind en doof en hebben daarnaast nog eens geen tastzin ook. Schrijver van het ingezonden stukje lijkt me zo een persoon.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties