32 C
Willemstad
• maandag 27 mei 2024

Extra | Journaal 24 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, May 23, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, May 22, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 21, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | De Ratten van Asjes…

HomeAuteursIngezondenIngezonden | De Ratten van Asjes...
Ingezonden Brief
Ingezonden Brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.

De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het ingezonden artikel.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Ad van Loon aan het woord

Elke keer als ik via de rotonde zonder werkende stoplichten rijd in de richting van Veeris / Wichi / Marchena doe ik gauw mijn ramen dicht en insiders weten precies waarom. Op heel veel momenten verspreid over de dagen van de week is de stank echt niet te harden. En toch ‘leven’ de mensen in deze wijken gewoon verder! Ze kunnen niet anders. Het is hun woonplek. Ze zijn bezig met Overleven, ipv Overstemmen. Want dat is het: de Isla weet dat er geen ‘tegengas’ komt van de bewoners van deze drie overwegend arme wijken. En dat vind ik zo frappant, ook zo pervers!
De meelopers (PAIS, PAR, MFK) rond Asjes zou ik de Ratten kunnen noemen. Ze hebben nauwelijks een eigen mening en maken het Asjes nooit moeilijk. Daarom komen milieuwetten zo moeilijk van de grond, omdat aanvaarding van deze wetten immers een genadeslag kan betekenen voor die oude Isla. De ratten van Asjes (+ hijzelf natuurlijk) weten zich geen raad met de stank die dagelijks verspreid wordt door de Isla. Ze hebben geen keihard statement richting Venezuela en laten alles zijn beloop. Ik heb altijd gedacht dat politieke partijen er voor het volk waren en niet andersom! Vergis ik me weer voor een keer.
Ondertussen gaat de milieuvervuiling ongehinderd door. Van de week zag ik heel vroeg in de ochtend niet alleen een fakkel, maar ook een vuurkolom die 3x zo groot was. Verbranden dat afval, hupsakee. Het is om te janken. Ook jij Asjes, je moet je kapot schamen. Voor je desinteresse voor het volk, voor het niet oppakken van de broodnodige milieuwetten. Hoe kun je dit verantwoorden? Wanneer komt hier een eind aan?
Isla, je moet je kapot schamen!

Door: Ad van Loon
te, Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. Dit probleem heb verschillende malen kenbaar gemaakt. Elk zelf respecterende land of eiland, zal op politiek niveau langtermijn moeten denken, zowel op economisch, gezondheid en milieu voor jouw bevolking. Na de sluiting van de Shell heeft men blijkbaar de economische richting gekozen zonder rekening te houdrn met het milieu en gezondheid van de samenleving. Shell was niet gek, zij wisten kennelijk dat hun raffinaderij flink verouderd was. In principe zat de toenmalige regering met handen in het haar. Vergeet niet, dat toen de regering met Venezuela wilde onderhandelen, kon het niet. Ingevolge ons statuut heeft de minister van buitenlandse zaken van Nederland namens Curacao onderhandeld. Toen nam men mevrouw Liberia Peters kwalijk. Zij kon niets toen. Dus wij hadden DE Koninklijke Shell die vetrok en een Nederlandse minister die voor ons moest gaan onderhandele Met alle gevolgen van dien. De opeopeenvolgende Curaçaose regeringen hebben nooit hieraan serieus aandacht besteedt. Nu dat er onderzoeken worden gedaan of al zijn in de wijken en scholen onder de rook van deze oude monster, is er niemand thuis. Ik hoop dat er mensen waarvan hun familie zijn overleden deze instanties aan de hoogste boom hangen. Zij wisten ervan en het gebeurd nog steeds.

 2. Triest, maar ook ik ben bang dat er na 2019 niets zal veranderen. We gaan gewoon door op de ingeslagen weg. Who cares about de bewoners. We laten wel wwer een trapveldje bouwen, of een medische post en dan zijn de burgers weer even tevreden.
  Wat de gezondheidseffecten over 10 jr zullen zijn maakt ons eveneens niets uit.
  Berguensas.

 3. Onlangs hadden wij buitenlandse bezoekers, die ik ons “mooie ” eiland liet zien.
  Net over de brug en rond de berg……wat is dat voor een lucht, werd mij gevraagd.
  Ik, onnozel als ik was, ooohh niks byzonders, slechts de I S L A….
  Isla, wat is dat… nou de raffinaderij van Venezeula
  Hoe accepteren jullie op Curacao dit….. dat kost je zeker T O E R I S M E .
  En laten wij het daar nou van moeten hebben.
  PS
  Denk niet dat die mensen nog eens terugkomen

 4. Ze laten het gewoon op zijn beloop. Moedwillig. allerlei gesprekken en papieren zijn in omloop, maar het eind van het liedje is er niet. ook niet in 2019, als het contract afloopt. dan gaat alles gewoon verder in minstens de komende tien jaar. Niemand investeert in deze hoop oud ijzer, terwijl de olieprijzen zijn gehalveerd. Fossiele brandstoffen zijn sunset economy.
  De achterstand kan nu zonder kosten of problemen worden omgezet in een voorsprong door het oppakken van Green Town. Maar de visionaire bestuurders van dit eiland weten niet wanneer er een eind komt aan hun eigen privé geldstroom en kijken dus niet verder dan hun eigen broekzak.
  Motto van deze club bestuurlijk onbenul : Après nous le Deluge , na ons de zondvloed.

 5. In de genoemde wijken is het zeker het ergst, maar een groot deel van het eiland wordt, zij het in mindere maar nog steeds kankerverwekkende mate, geterroriseerd door dit walgelijke bedrijf Isla! Bv. Sunset Heights. Maar gezondheid en levensvreugde voor de burger is van geen enkel belang …….
  enkel zijn belastinggeld wel.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties