28 C
Willemstad
• zondag 9 mei 2021 11:56

ParadiseFM | Plachi di dia dinsdag opgeheven; avondklok blijft

De ‘plachi di dia’-regeling wordt vanaf dinsdag 11 mei opgeheven. Dat heeft premier Rhuggenaath vanmiddag bekend gemaakt.  Op Moederdag 9 mei en maandag 10 mei is de...

PBC | Coronamaatregelen eerder dan verwacht versoepeld

Persbureau Curacao Vanaf dinsdag 11 mei zullen de coronamaatregelen op Curaçao worden versoepeld. Eerst zou dat over negen dagen, op 17 mei zijn. Volgens demissionair premier Eugene Rhuggenaath...

PBC | Zondag kans op regen en onweer

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een storing die naar verwachting de lokale eilanden in de komende 24 tot 36 uur zal treffen, bevindt zich momenteel boven het zuidoosten van...

AVC | ‘Toezicht op financiële instellingen Curaçao is te vrijblijvend’

Servaas Houben en Ronald Ketellapper | Achterkant van Curacao Het toezicht in Curaçao op financiële instellingen is te vrijblijvend, verouderd en houdt onvoldoende rekening met de risico’s waaraan...

ParadiseFM | “Eiland heropent dinsdag”

De meeste sectoren op het eiland mogen dinsdag weer open. Dat melden bronnen aan Paradise FM. Om 16 uur worden de details bekendgemaakt tijdens een ‘relato di...

ParadiseFM |‘Nationale assemblee’ moet eiland post-corona vormgeven

Komende maandag, dinsdag en vrijdag praat de overheid met diverse belangengroepen over de vraag ‘hoe verder, nadat een groot deel gevaccineerd is’. Dat vertelde premier Rhuggenaath vandaag tijdens...
- Advertisement -spot_img
HomeBlogsBlog Arthur DonkerBlog Arthur Donker | De pot verwijt de ketel

Blog Arthur Donker | De pot verwijt de ketel

Blog Arthur 'je blijft lachen op deze klip' Donker | Foto Persbureau Curacao
Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Nog geen vijf minuten nadat Frank Hotslag, de manager van het Floris Suite Hotel, het programma van de komende Gay Pride Week van aanstaande September had aangekondigd, of mevrouw Raveneau van Pueblo Soberano, stond al in de media met haar bijbel te zwaaien en de nodige verwensingen te doen naar de gay gemeenschap en het gouvernement, wat zelf vergelijkbaar is met Sodoma en Gomorra, probeerde te overtuigen dat ze de regels van de bijbel moeten volgen en deze bachanaal moesten verbieden.

Winnie zocht steun bij de Vereniging van leiders van de verschillende sektes op het eiland en samen waren ze op de televisie, radio en alle andere roddelblaadjes die je maar kan bedenken en het scheelde niet veel of ze waren in de nieuwsbrief van het dierenasiel.

Waarom? Omdat volgens hun in de bijbel staat dat homoseksualiteit verboden is en dat wij ons maar moeten houden aan wat er in de bijbel staat want dat is de ware weg!

Kijk als je daarmee begint dan gaan die twee haren op mijn hoofd recht overeind staan want ik denk nog steeds, en dat heb ik altijd gedacht, dat die hele bijbel een bundel kampvuurverhalen zijn en dat Jezus de eerste David Copperfield was die illusies liet zien en mensen dachten dat het wonderen waren.

Ik heb een show in Las Vegas gezien van een goochelaar die zo in een zwembad op het water liep terwijl mensen onder hem door zwommen dus die truc van Jezus is ook al achterhaald nou nog die broodjes met sardientjes truc en trouwens elke week zie ik op die religieuze kanalen van duur betaalde TDS. sekte leiders die halve dode mensen weer genezen, dus dat kunnen we tegenwoordig ook al.

Als wij ons toch zo krampachtig vast moeten gaan houden aan de bijbel volgens mevrouw Raveneau dan moet de hele economie van Curaçao zaterdag plat gaan, want we mogen niet op zaterdag werken, staat in de bijbel, en mag ik ook mijn dochter verkopen, staat ook in de bijbel, en o wee als ik spek eet bij mijn ontbijt dat is helemaal een doodzonden strafbaar met de brandstapel, zelfs als je kleding draagt van twee veschillende materialen, zelfs dan ga je op de brandstapel.

Maar mevrouw Raveneau, als lid van onze prestigieuze regering zal ook moeten weten dat in de allereerste regel van onze grondwet staat dat wij niet mogen discrimineren op basis van ras, geloof, huidskleur, sex, en geaardheid. Dus ik snap het niet als parlamentslid dat zij niet weet dat waar ze mee bezig is discriminatie is en dus strafbaar is.

Maar ja we zijn vaker gewend dat die club van Pueblo Soberano de hele boel bij mekaar scheldt en beledigt zoals leider Wiels dat deed en tegenwoordig zuster lief dat ook overgenomen heeft en men met de scheld- en belediging kanonades van de partij moeten doorgaan om toch nog die paar zieltjes die achtergebleven zijn na de dood van broertje lief proberen te houden. Dus de volgende slachtoffers zijn de gays en de homo’s natuurlijk, een makkelijke groep om aan het kruis te spijkeren.

Maar wat mij het meeste irriteert en die vraag stel ik la jaren en er is niemand die mij een antwoord kan geven is, waar komen wij vandaan, want dat verhaal van Adam en Eva en Cain die zijn wapen niet wilden inleveren tegen 100 gulden en die Abel om zeep heeft geholpen, als zij met z’n drieën met de mensheid zijn gestart dan begint die hele bijbel al met incest en kan ik moeilijk geloven dat diezelfde bijbel tegen homoseksualiteit kan zijn.

Maar ja ik ben maar een simpel mens die blijft lachen op deze klip want zo te zien zijn de wonderen deze wereld nog niet uit zolang mevrouw Raveneau met haar bijbel blijft zwaaien.

Door: Arthur Donker
te, Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. Winnie heeft waarschijnlijk het gevoel, da ze de nieuwe Anita Brant is.
  Met de bijbel in de hand ter strijden trekken tegen alles wat in haar ogen verkeerd is.
  Pukkie heeft gelijk, de bijbel is al 10 maal herschreven en is echt een kampverhalen boek geworden.
  Jezus accepteerde iedereen, alleen in de oude boeken zoals leviticus en deutronomium staan allerlei haatteksten net als in de koran, moet je die teksten gewoon overslaan.

  Ik heb ook het boek van Zecharia Sitchin gelezen en eigenlijk is deze ontstaans theorie meer logisch dan het hele boek genesis.
  zoek even in you tube: bram vermeulen in den beginne
  dan kan je het verhaal van Sitchin eens bekijken in een voordracht

 2. De bijbel is inmiddels 10-tallen keren herschreven en vertaald. Steeds werden de in dat tijdperk gangbare overtuigingen in die nieuwe bijbel verwerkt. Neem het dus allemaal niet te letterlijk. Isis uit het verre Egypte werd als godin steeds afgebeeld met een kind op de arm. Lijkt sprekend een Mariabeeld, maar dan een paar duizend jaar ouder. De kleitabletten uit Sumeria, die het verhaal van Gilgamesh vertellen, vertellen feitelijk het verhaal van de schepping zoals in het boek Genesis. maar die spijkerschrift tabletten zijn vele duizenden jaren ouder, dan de oorsprong van de Bijbel. Lees verder eens een paar boeken van Zecharia Sitchin en ontdek dat de geschiedenis wellicht heel anders is gegaan, dan de bijbel ons laat weten. Zwaai dus niet lichtvaardig met de bijbel als boek van de waarheid.

 3. @ Arthur, U heeft volkomen gelijk eenvouderge uitleg kan er niet zijn, deze uitleg had mijn vader ook aan zijn kinderen, ieder mocht gaan en staan in zijn geloof of je nou trouwde met een niet joods meisi maakte hem niet uit. en dat is klasse , maar die troeholla ontvangt een salaris om gekheid uit te kraaien, ze kan eerdaags naast DE Raaf gaan zitten in het cachot.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties