27 C
Willemstad
• dinsdag 3 oktober 2023

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...

PBC | Centrale Bank: Aanzienlijke risico’s bedreigen economische groei Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondanks hoopvolle groeicijfers, waarschuwt CBCS-president Richard Doornbosch voor aanzienlijke risico’s die het economisch herstel kunnen bedreigen. Het niet bereiken van een oplossing voor ENNIA...

ParadiseFM | Woensdag inaugurele vlucht Avior airlines

De Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Avior gaat weer op Curaçao vliegen. De eerste vlucht vanuit Caracas start op 4 oktober. Dat meldt het Curaçaose toeristenbureau. Avior is de derde...

ParadiseFM | Elizabeth de Cuba nieuw Cft-lid

Elizabeth de Cuba is voorgedragen als lid van het Cft. De Rijksministerraad is vandaag daarmee akkoord gegaan. Zij volgt per 1 oktober Gregory Damoen op als lid...

ParadiseFM | CBV lanceert solidariteitsfonds

Zorgbond CBV lanceert een solidariteitsfonds. Uit dat fonds worden leden die hun werk onderbreken om actie te voeren gecompenseerd. Dat werd gisteren aangekondigd op een persconferentie. Volgens...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | De haaien ruiken bloed

HomeAuteursIngezondenIngezonden | De haaien ruiken bloed
Ingezonden Brief
Ingezonden Brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.

De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Arthur Donker aan het woord

Nu dat er wat adem ruimte is gekomen in de financiering van het nieuwe ziekenhuis na de financiële injectie van de APNA komt de hele graaiclub natuurlijk daar op af want waar grof te verdienen valt krijg je allerlei semi- professionals, consultants, adviseurs, helderzienden en mensen die zich orakel noemen die zich aanmelden om hun expertise duur te verkopen.

Zij denken ook als die dr. Ben Whiteman met een idee kan komen om Jambo als “Cup of Soup” te verkopen en hiervoor een fabriek uit de grond wil stampen, moeten wij hem kunnen overtuigen dat onze plannen voor het nieuwe ziekenhuis ook het beste is sinds de uitvinding van toast.

Dus nou komt er opeens een mevrouw in de picture, ene Elisa Carter, die ooit bij het Erasmus Medisch Centrum als bestuurslid heeft gewerkt waar ze een onderzoek hebben gedaan omdat ze haar verdachten van zelfverrijking en vriendjespolitiek omdat ze haar eigen netwerk daar aan het werk heeft gezet en ongeoorloofde betalingen heeft verricht etc etc.

Arthur Donker | Foto Persbureau Curacao
Arthur Donker | Foto Persbureau Curacao

Het vreemde is dat ik dit al vaker heb gehoord en mij doet denken aan Marvelyn “Marvelous” Wiels omdat dit heel veel lijkt op haar manier van handelen in dat hutje van ons daar in Luilekkerland waarvan ook een onderzoek naar is gedaan waarvan het rapport nou angstvallig door haar beschermengel Asjes als een pitbull bewaard blijft want schijnbaar mag niemand dat rapport zien.

Het kan ook zijn dat ik die visioenen krijg doordat ik slaap te kort kom door de isla stank ’s nachts waardoor ik uren wakker blijf.

Maar dr. Whiteman gaat haar voordragen en wil haar (naar men zegt) een vergoeding geven van Nafl. 35.000 per maand, natuurlijk komen er een paar secundaire dingetjes bij, zoals kersbonus, auto, want ze kan moeilijk met een AC busje overal komen, en niet te vergeten een credit card om naar conferenties te gaan in Thailand, Hong Kong, Dubai en Australië, misschien ook nog huisje (met pool) en de kids moeten ook naar de International School natuurlijk.

Kijk als Gerrit al een privé fotograaf uit Nederland kon aannemen tegen een dijk van een salaris en mammie ook een baan moest geven en de kindertjes ook naar speelschooltjes moest sturen dan kan Benny dit ook doen, het moet gewoonweg kunnen!

Soms vraag ik mij af hoe komen deze mensen aan deze ideeën, roken ze dingen die niet mogen, drinken ze water met teveel fluoride of snuiven ze ook de Isla parfum de hele dag want laten we eerlijk zijn als iemand bij mij komt solliciteren en ik ga navragen en ik kom erachter dat er nogal dubieuze vragen zijn over zijn of haar verleden krijg je ook een brief van mij wat begint met “Tot onze spijt moeten wij u mededelen etc. etc. “ maar nee juist met deze mensen willen ze in zee gaan waarom?

Want het interesseert ze niet, het is hun geld niet in de toekomst zullen ze toch over de brug moeten komen want hoort wat voort wat.

Er zijn mensen die rond moeten komen met een pensioen van 800 piek per maand en we gaan Sinterklaas spelen??

Ik blijf lachen op deze klip want nou gaan we “Cup of Jambo” verkopen, we laten de groene smurrie van de isla voor wat het is, want het is niet belangrijk, de Fluoride sturen we naar Rudolf de Wit verder we gaan de rookvrije wet pushen en laten de Isla maar lekker door fakkelen want die 18 doden per jaar tellen niet mee!

Door: Arthur Donker
te, Curaçao

Dit artikel is geplaatst in
 1. Toepasselijke titel: “De haaien ruiken bloed'”… zeker als ik al die reacties lees
  Zie je wel dat discriminatie hier is uitgevonden…:)

 2. @R,
  je hebt gelijk. Ik snap ook niet wat Surinamers hier komen zoeken. Ik heb het niet over de afstammelingen van Surinamers die al 70 jaar hier wonen en allang geen Suri’s meer zijn, althans hun kroost. Ik heb het over Suri’s die pas 10 jaar en minder op Curacao verblijven en (vooral stiekem) altijd wat op /aan te merken hebben over Curaçaoenaars. Dat is een feit, een beetje eerlijke Surinamers zullen het niet ontkennen. hoewel…

  Suri’s, vooral in Nederland maar ook hier én in eigen vaderland, die een meerderwaardigheidscomplex schijnen te hebben ontwikkeld t.o.v. de Curaçaoenaar. Volgens de rechtgeaarde Surinamer zijn zij echt de intelligentste mensen in de regio, zeer zeker intelligenter en knapper dan de Yui Korsou. De Surinamer weet niet alleen alles, maar weet ook beter dan een ieder, alleen God weet het beter dan de Surinamer.

  Volgens diezelfde suri’s weet de Antilliaan cq. Curaçaoenaar niets, is dom, praat slecht nederlands, alsof wij van Korsoù dezelfde taalgeschiedenis als zij kennen. Dat het nederlands bij ons niet ingevoerd is zoals in Suriname wel het geval was in 1876 weten ze ook niet, ze denken dat Curaçao van het hetzelfde laken een pak is als Suriname. …. maar goed, ze kennen onze taalgeschiedenis niet.

  Dat valt wel op, mede omdat ze beweren zo erg intelligent te zijn en alles beter dan iedereen schijnen te weten. Dus blijkbaar vonden ze het niet nodig om eerst onze geschiedenis met de hunne te vergelijken. Hadden ze dat maar gedaan, want dan zouden zij tenminste hebben begrepen dat wij niet, in tegenstelling tot hen, met de nederlandse taal zijn opgegroeid. Dan hadden ze ook kunnen voorkomen dat curaçaoenaars als bijvoorbeeld ondergetekende hen ieder keer als ze hun mond opendoen over Curacaoenaars hun echte plaats wijs. Zodanig dat ze monddood worden en/of scheldkanonades starten.

  Niet dat Surinamers zo ontieglijk goed nederlands praten, dat is de perceptie die leeft. Maar de realiteit is een andere.
  Een heel groot deel van de suri’s spreekt nederlands, maar geen Algemeen Beschaafd Nederlands zoals in Nederland gewoon is. Dat willen ze ons op Korsou wel laten denken, maar dat is tevergeefse moeite, want de meeste yui Korsou weten dat de srananmang tiki chokolatie en hopi skuma is.

  Het enkel t.o.v. de Curaçaose Antilliaan ontwikkelde meerderwaardigheidscomplex van de Surinamers vindt haar oorsprong ten dele vanwege de Nederlandse taal. Het is sinds Shell Surinaamse gastarbeiders wierf om op Curacao te werken, een vastgeroest collectief Surinaams probleem, het idee fixe van superioriteit, dat overigens enkel t.o.v. de Curacaoenaars, is hen tussen de oren gaan zitten.

  Het is jammer, want ik vind het dieptreurig als een Surinamer in waarlijk slecht nederlands grapjes zit te maken over het nederlands die Antillianen volgens hem praten. En die grapjes vertelde de man in het slechtste nederlands dat ik ooit iemand heb horen praten..no joke. Ja, ik heb zo iets meegemaakt, de arme man wist niet eens dat hij met een Antilliaan zat te praten ..Je moest z’n gezicht zien toen ik hem, nadat ik geduldig al z’n grapjes aangehoord had. Maar goed, zoals eerder gezegd zullen ze zelf moeten oplossen. Als zij toch zulke geleerde en beschaafde mensen zijn kunnen ze zichzelf ook verlossen van een koloniale perceptie die zij zelf gecreëerd hebben.

  @Dus beste R., ik vind je normaal reageren. Ik denk dat Johan niet bekend is met Surinamers, of misschien is hij zelf suri, want het is bekend hoe Surinamers al vanaf het begin toen ze als gastarbeiders op ons eiland mochten werken, het mallotig idee gecreeërd hadden, dat vanwege het kromme nederlands dat zij spraken, zij automatisch de meerderen en de superieuren van de Yui Korsou waren. Dat doet kolonialisme met de gekoloniseerden. De Suriamers zijn nog steeds slachtoffers van dat systeem. Overigens, Antillianen niet minder, alleen hebben wij niet het mallotige idee fixe dat we beter, knapper en slimmer dan Surinamers zijn. Wij geloven ook niet dat we door het praten van de Nederlandse taal slimmere mensen worden.

 3. @R
  De Suri’s zoals u de mensen noemt zijn vaak al vele generatie en wel van rond de 30er jaren op de eilanden. Bovendien komt Carter van oorsprong uit het vroegere Brits Guyana. Dat ze niet zuiver op de graat is, is natuurlijk wat anders.
  Ik verbaas me eigenlijk iedere keer weer hoe hatelijk we naar anderen kunnen zijn, wat deze samenleving natuurlijk zo “bijzonder” maakt.

 4. Typisch dat min.Bernard Whiteman zichzelf als een Soberano beschouwd. Wijlen Helmin Wiels kennende, (kende de man weliswaar niet persoonlijk, maar toch.) zou hij t.a.v. de fraudeperikelen die deze Elisa Carter meteen een streep achter deze benoeming gezet hebben. Ik heb niets tegen deze Guyanese vrouw die in Suriname haar jeugd en adolescentie heeft doorgebracht. Ze heeft haar master MBA afgerond, dus aan professionaliteit ontbreekt het haar niet. Maar er hangt wel degelijk een zweem van fraude-schandalen om haar heen. Niet alleen in NL, maar kennelijk ook in Suriname, haar tweede vaderland. (Wanica).

  CV min. Ben Whiteman,
  Hij heeft mr. Huurman ontslagen omdat Huurman het waagde met de waarheid naar buiten te komen.. Daarna heeft hij iemand anders benoemd die in St.Maarten bot ving, want ook om die persoon hangt er een zweem van …. .
  Nu benoemd hij een Surinaamse vrouw die sinds 2013 werkloos is. Met andere woorden, er bestaat in min. Whiteman’s ‘denken’ geen Curaçaoenaar die kundig genoeg is om het ziekenhuis Nobo te begeleiden. Is Ben Whiteman wel een oprechte Soberano? Zoals hij zo vaak beweerd?
  Bernard Whiteman moet aftreden!

  Kadeh Wilsoe en Haime Cordoba, bisti boso karson i para e benoeming aki den tom!

  Het Bestuur van Erasmus MC heeft nooit ontkend noch bevestigd dat ze vanwege fraude en toko den toko activiteiten in het Erasmus mc, in 2012 moest aftreden. Ontkend noch bevestigd, iedereen weet wat dat inhoud, nietwaar? Dus ze blijft iig een sospechoso.
  Wiels zou een Curaçaoenaar aangesteld hebben en geen buitenlander.

  ‘Fraudebeschuldigingen over en weer bij Erasmus MC’
  15 jul 2013 | Actualiteiten
  Het Erasmus Medisch Centrum (EMC) heeft onderzoek laten doen naar mogelijke vriendjespolitiek en zelfverrijking door voormalig bestuurder Elisa Carter. Dat meldde het Financieel Dagblad afgelopen zaterdag.

  In opdracht van het ziekenhuis werd onderzocht of Carter op eigen houtje haar netwerk aan het werk zette in het ziekenhuis om ICT-problemen op te lossen en of daarbij ongeoorloofde betalingen zijn gedaan.
  Het fd onthulde een week eerder dat het EMC sinds 2010 kampt met chaotische automatiseringsperikelen.

 5. @Maggy, Cordoba heeft een paar dagen geleden duidelijk gezegd dat hij intern het een en ander met Whiteman gaat bespreken voordat hij naar buiten met informatie treedt. Whiteman was trouwens ook niet aanwezig bij de persconferentie van PS.
  Ik heb liever deze ”walrus” dan die mooie kabouter van jou.

 6. Vreemd, hier hoor je de walrus van PS, Cordoba niet over.

  Maar wat kun je verwachten van een partij die de bilmaat van Robbie dos Santos, Kade Wilsoe, in de partij en in de Staten gedoogt.

 7. Een vergoeding van ”35.000 per maand” zorg ervoor dat de PS fans massaal de partij verlaten. Als dat waar is dan…

 8. Snap niet wat deze Suri’s op Curaçao komen doen. Toen Wiels nog leefde kwam er ook zo’n vrouwelijke dokter in zijn programma zichzelf promoten. Ben haar naam gaan googelen, bleek ze uit het BIG-register te zijn geschrapt!

 9. Vraag me af of Whitemaan voldende onderzoek heeft laten plegen naar Carter;
  “Elisa Carter”
  Het Erasmus Medisch Centrum (EMC) heeft onderzoek laten doen naar mogelijke vriendjespolitiek en zelfverrijking door voormalig bestuurder Elisa Carter, zo meldt het Financieel Dagblad. Zij is voorzitter van de Raad van Toezicht van de EZVN. Forensisch accountants van PricewaterhouseCoopers onderzochten in opdracht van het Rotterdamse ziekenhuis of Carter op eigen houtje haar netwerk aan het werk zette in het ziekenhuis om ICT-problemen op te lossen en of daarbij ongeoorloofde betalingen zijn gedaan.
  Carter legde eind 2012 haar functie neer. Zij bevestigt dat zij is onderzocht op fraude, maar volgens haar is er niets gevonden. ‘Ze hebben niet kunnen aantonen dat ik geld heb zitten jatten.’ Het EMC bevestigt noch ontkent het fraudeonderzoek en stelt geen mededelingen te doen over oud-bestuurders”.

 10. Ben Wgiteman zou een man van het volk moeten zijn (PS).
  maar hij zit er voor eigen gewin. zakken vullen net als de rest.
  super fout figuur, zonder hersens of zijn hersens zijn aangetast door de isla.
  paap werkt bij de isla en daarom kon hij medicijnen studeren in venzuele.
  ik hoop hem nooit aan mijn zekbed te treffen.
  hij geeft niets om mensen en zijn eigen volk!!
  walchelijk, zo een minister van gezondheid…
  ik durf het niet te zeggen, maar zelfs constancia had nog iets goeds in haar doen en laten, als je haar vergelijkt met deze bijgoochem…

 11. …“ maar nee juist met deze mensen willen ze in zee gaan waarom?”

  Want soort zoekt soort, meneer Donker.

  ““Bobbing and weaving are methods and maneuvers by which we bend ethics, water down morals, and parse down values to serve our agendas.”
  Craig D Lounsbrough

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties