28 C
Willemstad
• vrijdag 19 augustus 2022

Laatste reacties

Ingezonden | De grootste leugens vanuit SDKK gevangenis

Ingezonden-brief
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we John H Baselmans aan het woord

In de rapportage die de Nederlandse Ministers/Kamerleden mochten ontvangen 18 januari 2016 blijken nog wat leugens te staan omtrent de vorderingen over het aanpassen van de SDKK gevangenis. De Kamerleden en Ministers trapten met grote voeten in dit rapport en minister Navarro kreeg zelfs een pluimpje omdat alles zo goed verliep in deze strafgevangenis.

Niets is minder waar en ik wil een zeer belangrijk punt even uitlichten uit deze niet naar waarheid opgesteld rapport. We gaan naar een aangifte en dan praten we over bijlage A van het rapport pagina 9 en dan wordt er gezegd; ik citeer; “Brandslanghaspels en nooddeuren. De brandslanghaspels zijn geleverd en geplaatst. De brandleidingen ontbreken nog op sommige plaatsen. De uitbreiding van de brandleiding zal worden opgenomen in het waterproject. DE MEESTE NOODDEUREN ZIJN GEPLAATST. Een passend slot ontbreekt nog. Dit zal worden opgenomen in fase 2 van het sluitplan”.

Wat is er werkelijk gebeurd:
De brandslang haspels zijn NIET geplaatst en dat zien we in de aangifte onder bijlage B kenmerk bhv/sdkk2016-02 15 maart 2016 waar het bedrijf die dit allemaal moet verrichten de gevangenis uitdrukkelijk laat weten in het rubriek “Geconstateerd werd”. Daar zijn 10 punten vernoemd onder andere; slangen doorgesneden, niet te openen kranen en slecht onderhouden brandkasten en zelfs brandkasten die op slot zijn en geen sleutel meer van is! Maar ook andere kasten die onbruikbaar waren daar ze voor andere doeleinden worden gebruikt. Wat ook bleek dat de weinige brandslangen totaal GEEN waterdruk hebben!

Maar nu komt het ergste en dat zijn de nooddeuren. De nooddeuren zijn ONMOGELIJK te openen omdat ze dichtgelast zijn! Dat wil zeggen dat we een “Schiphol situatie” hebben waar, als er brand uit breekt, men niet kan vluchten uit het gebouw. Dat omdat zowel de brandinstallatie (zoals gemeld door het bedrijf) als de branddeuren, gelogen in de rapportage, NIET aan de eisen voldoen!

Het is te hopen dat er geen grote brand uit gaat breken in de heren en dames afdelingen daar we dan vele mensenlevens zullen verliezen door schuld en van leugens verkopen in rapportages en slecht controleren en ingrijpen vanuit de top van de SDKK gevangenis.

Hoeveel moet er nog naar buiten komen eer dat een minister van justitie wakker gaat worden en juist die verantwoordelijke mensen die deze leugens verkondigen en vele mensenlevens in gevaar brengen, ontslagen worden van deze job? Waar is Nederland die simpele leugens accepteert en zelf niet op informatie uit gaat en veelal alles zet onder “interne aangelegenheid”, dat terwijl de VN al in de tijd van Mevr Bijleveld aangegeven heeft dat dit allemaal WEL onder de Nederlandse vlag gebeurt.

Wie gaat deze leugens stoppen en waar is controle van de brandweer?

John H Baselmans-Oracle
MKK Curacao
Tel 864-3595

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Ach John, in de bajes zit het uitschot van de samenleving. Who cares dat die een deukje of krasje oplopen na wat zij hun slachtoffers hebben aangedaan?

    Het is op Curacao met rechters als Irma Lips al zo moeilijk om in de gevangenis te komen.

    Zie Brian Mariano, zie (verkeers)moordenaar Gerrit Schotte.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...