28 C
Willemstad
• woensdag 21 april 2021 10:06

ParadiseFM | Vier mensen overleden; testratio opnieuw 5%

Opnieuw zijn vier mensen op 1 dag overleden aan de gevolgen van covid-19. Zij brengen het aantal op 94 slachtoffers in totaal. Dat blijkt uit de cijfers...

DolfijnFM | Testratio Curaçao blijft onder tien procent

De testratio van 5,3 was gisteren voor de vierde dag op rij lager dan tien procent. De druk op de zorg blijft hoog, al waren de cijfers...

DolfijnFM | Verenigde Naties verwachten meer Venezolanen naar de eilanden

De verenigde Naties denken dat dit jaar opnieuw meer Venezolanen op zoek naar eten en medicijnen op een van de Caribische eilanden Nu zijn dat er 195.000,...

DolfijnFM | Meeste ongelukken zijn vanwege voorrangsfout

Verreweg de meeste ongelukken op Curaçao zijn het gevolg van voorrangsfouten. Dat valt op te maken uit de ongevalsstatistieken van Forensys over 2020. ruim 22 procent van de...

DolfijnFM | Politie arresteert twee mannen met hulp van Marechaussee, Marine en VKC

De politie heeft gisteren twee mannen aangehouden op verdenking van overtredingen van de Opium- en Vuurwapenlandsverordening, van bedreiging, mishandeling en poging tot moord. Dat gebeurde bij twee...

FD | Mogelijk meer verdachte bestuurders in witwaszaak ABN Amro

Met feitenrelaas, transactieovereenkomst en persbericht. Pieter Couwenbergh Ivo Bökkerink | Financieel Dagblad ABN Amro trof maandag een schikking in een onderzoek dat sinds de zomer van 2019 liep. In...
- Advertisement -spot_img
HomeAuteursIngezondenIngezonden | De arrogantie van het Aqualectra monopolie

Ingezonden | De arrogantie van het Aqualectra monopolie

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Leopold Elsing aan het woord.

Einde 2017 gaat er wat fout in de administratie van Aqualectra.

Hierdoor vinden automatische afschrijvingen niet meer plaats, tot dat in maart 2018 een factuur binnenkomt waar voorgaande niet afgeschreven maand verbruiken in een keer in rekening worden gebracht. Deze rekening wordt door ons uit eigen beweging overgemaakt. In de daaropvolgende maanden tot op heden 2019 is geen enkele factuur correct en betalen wij uit eigen beweging enkel het bedrag van het verbruik van de maand zoals op factuur staat.

Betalingen worden niet verwerkt of zijn zoek en het saldo restante loopt tot grote hoogte op en er wordt gedreigd met afsluiting als de foute restante niet worden betaald. In het begin van 2018 vroeg naar Aqualectra kantoor te Santa Rosa getogen om te trachten de zaak op orde te brengen. Na vier uur zitten in een bomvolle wachtkamer, naar buiten met de mededeling, “dat het komt door een nieuw administratie- systeem en dat het allemaal goed komt”.

Op dat moment waren wij nog begripvol. Dit duurde slechts tot de volgende factuur waarin het saldo restante ferm opliep en waaruit bleek dat, grote betaalde geldbedragen gewoon zoek zijn en gewoon weer bij het saldo restante worden opgeteld. Een lichamelijke handicap hield ons tegen om weer vier uur in een Aqualectra wachtkamer te gaan zitten waarvan je van tevoren weet dat er niets mee gedaan wordt. Wij hebben toen het volgende gedaan:

1. Per mail maandelijks aangegeven waar de fouten in de facturen zitten
2. Bankafschriften van betaling gestuurd van zoekgeraakte bedragen
3. Tientallen e-mails met het verzoek ons niet af te sluiten en de zaak op te lossen
4. januari 2019 sturen wij bewijs van 12 maandelijkse betalingen van verbruik in 2018 en dachten dat dit toch wel genoeg bewijs was dat er in 2018 volledig betaald was, immers heeft een jaar 12 maanden, maar niet bij Aqualectra blijkt later, die hanteren 14 maanden.

Nu komen wij op de titel van dit epistel “De arrogantie van het monopolie”.
Ondanks al onze acties komt er pas einde van 2018 een telefonische reactie met de ons bekende mededeling “het komt allemaal goed”. Na bijna een jaar lang geen enkele reactie gehad te hebben, was dit al heel wat. Maar verder geen uitleg waar onze betalingen waren gebleven of excuus voor non communicatie met ons de klant, niets van dat alles.

Als genadeklap op onze frustratie schrijft Aqualectra in januari 2019 zonder enige vorm van overleg of vooraf gaande mededeling 2 maanden verbruik in 2018 af, die al lang betaald waren en waar bewijsstukken van in hun bezit zijn! Hiermede was ons pensioen voor deze maand op en moesten wij ons spaargeld aanspreken om boodschappen te doen. Wij hebben hier onmiddellijk tegen geprotesteerd per e-mail (ontvangst bevestigd via Website) en gesommeerd onmiddellijk te stoppen met automatisch afschrijven en het teveel betaalde onmiddellijk terug te storten. (Dit aanbevolen aan andere Aqualectra gebruikers dit te doen, want bij hen ga je zelf niet meer over je eigen geld en doen ze wat ze willen, zonder enige vorm van overleg!

En zoals al meer dan een jaar gebruikelijk, ook hierop geen enkele reactie gehad.

Wij voelen ons machteloos tegenover de machtspositie van Aqualectra, immers kunnen wij niet zonder water en elektra en moet je voorzichtig zijn dat je niet afgesloten wordt buiten je eigen schuld om. Je moet maar zien hoe je ten onrechte afgeschreven geld terug krijgt. Ook voelen wij ons onheus behandeld als jarenlange op tijd betalende klant. Tot slot:

Aqualectra, wij kunnen nergens anders naar toe voor water en elektra maar, u kan op zijn minst communiceren met uw klant als dit nodig is. Dit kan bijvoorbeeld gewoon met een e-mail, kleine moeite wat veel frustraties kan voorkomen. Gewoon een kwestie van FATSOEN!

Familie Elsing,
Curacao

Dit artikel is geplaatst in

10 reacties

 1. Zo krijg ik facturen op mijn adres, aan een ander gericht, voor een meter die ik niet heb. Voor mijn eigen meter heb ik nog geen factuur gezien. Ik ben ook al een aantal keer naar Aqualectra gegaan, maar ik ben het zat om een hele dag kwijt te zijn voor een factuur van iemand anders. Ik heb de hoop opgegeven.

 2. De immigratie naar een nieuw systeem moest goedkoop en is slecht gegaan. Geen uitgebreide vooraf testen en parallel draaien van 2 systemen. Ook werden er mensen uit India gehaald om de implementatie te begeleiden echter deze mensen zijn hierna meteen weggegaan zonder goede overdracht. Er is te weinig te kennis bij AQ en communicatie met India is niet zo makkelijk.
  En de consument is hier het slachtoffer van.

 3. Op zich is de kritiek en frustratie te begrijpen maar de oorzaak licht vaak niet bij de medewerkers maar bij de leiding van Aqualectra en de software leverancier. Het is vaak een terugkerende probleem bij overheid diensten, in het verleden had UTS ook hetzelfde probleem. Blijkbaar ondergaat de software geen gebruikerstest. Wellicht een kans voor onze jongeren, in plaats van bij Groot Kwartier souvenirs te maken, kunnen ze tot software testers opgeleid worden. Mochten ze op Curacao geen baan vinden, kunnen ze anders in de wereld terecht.

 4. De inzender heft mijn volle sympathie, maar svp niet appeleren aan kundigheid of fatsoen bij een overheidsbedrijf met meerkoppig waterhoofd als directie. Dat zijn kwaliteiten die zij niet hebben. Dit zijn mensen die een zonnetax bedenken voor opwekken van zonneenergie in een tropisch land, zodat de ongebreidelde reislust niet hoeft te leiden onder evt. dalende inkomsten. Dit zijn zakkenvullers die businessclass wegvliegen om onder het mom van een “studiereis” een nieuwe type kraan van dichtbij te bekijken. Blij dat zij mijn basic utilities niet verzorgen.

 5. Zelf nog niet zoiets aan de hand gehad maar 16 januari kreeg ik voor het eerst in 2 jaar ? een papieren versie van mijn verbruik ? hiervoor regelde ik het zelf via minkuenta ?wat wel apart was of ik deze rekening voor 12 januari wilde betalen ? zoals eerder vermeld kreeg ik deze 16 januari?

  Familie de Heer
  Cuaracao

 6. Ik geloof de schrijver, maar heb zelf nooit problemen gehad met Aqualectra.

  Rekeningen keurig op tijd, betalingen goed verwerkt en een door hen veroorzaakt en door mij gemeld probleem werd keurig en snel opgelost.

 7. Hopeloos met Aqualectra, vanaf het moment dat ze een “nieuw ” systeem hebben kreeg ik in 2018 slechts 3 maal een rekening via de mail, waarvoor ik jammer genoeg geopteerd had. Voor de overige maanden moet ik er zelf maar aan denken en gaan bellen en zoeken, met het risico dat ik het eens vergeet en dus wordt afgesloten. Mails worden niet beantwoord, veel beloftes via de telefoon dat het nu opgelost wordt, echter het resultaat is noppes/nada/niks.
  De inzender van het bovenstaande stuk heeft mijn sympathie.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties