28 C
Willemstad
• donderdag 6 mei 2021 11:14

PBC | Curaçao krijgt informatiecentrum Europese Unie

Persbureau Curacao Curaçao krijgt een informatiecentrum over de Europese Unie. Een initiatief van de Kamer van Koophandel en de Stichting Caribische belasting en Europawinkel. De Europese Commissie in...

PBC | Inspectie controleert 21 winkels en restaurants

Persbureau Curacao De Inspectie heeft een groot aantal restaurants een waarschuwing gegeven omdat zij zich niet aan de coronaregels houden. 21 zeken kregen een bezoekje. In de meeste gevallen...

PBC | Politie rolt autobende op

Persbureau Curacao De politie heeft gisteren een autobende opgerold. Dat gebeurde na een inval in een huis aan de Patagoniaweg. Daar werden allerlei auto-onderdelen en gestripte auto’s gevonden...

DolfijnFM | Politie controleert met aspirant agenten

De politie van Curaçao controleert deze dagen met een groot aantal aspirant politieagenten op de weg. Dinsdag en woensdag werden 140 auto’s gecontroleerd. 48 chauffeurs kregen een...

DolfijnFM | Twee patiënten overleden aan Covid

Twee patiënten zijn gisteren in een verzorgingstehuis overleden aan de gevolgen het coronavirus. Het totaal aantal mensen dat is overleden aan Covid-19 komt daarmee op 113. Slechts...

DolfijnFM | Morgen gaat de benzine en diesel omhoog op Bonaire

Morgen gaat de benzine en diesel omhoog op Bonaire. Dat is voor het eerst sinds april vorig jaar. Een liter benzine gaat 9 cent omhoog en kost...
- Advertisement -spot_img
HomeAuteursIngezondenIngezonden | CureUPG

Ingezonden | CureUPG

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Eric R. de Vries aan het woord.

Terwijl de politici in ons Koninkrijk de degens kruisen over financiële (crisis)hulp en er (weer) geluiden klinken ons paspoort af te pakken, kunnen wij ons beter concentreren op bovenstaand acroniem: ‘CUREUPG’.
Daarmee kan de bevolking van Curaçao namelijk zelf haar sociaaleconomische toekomst borgen.

Omdat echte welvaart door de eeuwen heen is verworven door burgers niet in arbeidsnaties, maar in handelsnaties (en grensgebieden). Denk aan het oude Griekenland, New York, Nederland, Singapore en het nieuwe China.
De reden hiervoor zijn de marges die gemaakt worden in de productie- en verkoopketen van ieder(e) product of dienst. Voor ‘handel’ wordt gewoon veel meer betaald dan voor ‘arbeid’.

Willen wij op Curaçao dus welvarend worden, dan moeten wij méér gaan handelen en mínder arbeiden. We hebben evenwel een kleine interne markt (circa 160.000 mensen). Daarin is niet veel te verhandelen.

De Europese Unie (EU) heeft ongeveer 450 miljoen burgers. In Zuid-Amerika wonen zo’n 450 miljoen mensen. In Noord-Amerika circa 580 miljoen.

Wat gebeurt er als Curaçao onderdeel wordt van de EU? Dan ontstaat er een interne markt voor Curaçao van 450 miljoen mensen. Met een handelspotentieel van en naar de EU via Curaçao voor circa een miljard mensen.
Dan kunnen we echt zakendoen. Kan iedereen geld verdienen. Net als in Nederland, Malta en Luxembourg.

Wij mogen ons deze kans niet langer laten onthouden. Curaçao holt met de huidige status achteruit. Iedereen wordt armer, terwijl de rest van de wereld rijker wordt.

Deze kans heet: Curaçao als ultraperifeer gebied (UPG) van de EU.
Een UPG is een grensgebied van de EU. In economische termen een soort handelspoort. Alles wat er doorheen gaat, levert welvaart op. Tolgeld voor Curaçao op ieder product van en naar de EU.

Ook goed dat de bevolking van Curaçao verschillende wereldtalen spreekt, met name Engels en Spaans. Als je de taal spreekt, kun je zakendoen. En dat Curaçao uitstekende haven-, financiële- en telecominfrastructuren heeft. Om goederen en diensten te vervoeren/leveren en af te rekenen.

Dat de gulden wordt vervangen door de euro is mooi meegenomen: makkelijk zakendoen, en geen angst meer voor een devaluatie van de gulden (of de dollar). Plus een besparing van vele miljoenen aan kosten.

Er zijn nog veel meer voordelen, maar voor nu moeten we ons concentreren op het acroniem ‘CUREUPG’: Curaçao Europees Ultraperifeer Gebied.
Laten we van onze politici eisen deze visie te omarmen.

Eric R. de Vries,
advocaat (op persoonlijke titel),
Curaçao

6 reacties

 1. @Zon,
  Wat is de toegevoegde waarde om producten via Curacao te verhandelen?

  Kost meer tijd en geld en geregel. En in de wereld van nu vliegt men gewoon van A naar B,

  Tenzij je fiscale trucjes wil uithalen?

  Misschien kunnen we bedrijfjes oprichten voor rijke mensen en het geld hier houden zodat zij geen belasting betalen in hun eigen land?

 2. Denken Zon.

  Waarom zou men produkten verhandelen via Curacao? Heeft geen enkele toegevoegde waarde.

  Komen een hoop kosten bij van opslag, transport en corrupte douane.

  Hoop tijdrovende red tape ook.

  Laat Eric Engerd de Vries zich beperken tot waar hij heel goed in is: het volledig uitkleden van zijn clienten en Girobank (Fish Farm Bonaire!).

  Dat laatste doet me denken… heeft Stephen Capella het vak van hem geleerd?

 3. 1 positief ding. De YDK houdt toch al niet van arbeiden.
  Liever manager en niets uitvoeren.

  Leuk dat handelen maar dan moet je wel iets hebben om te handelen.

 4. Eric de Vries van de Fishfarm van Gilbert Martina? En het fiskaal schuiven van Assets bij verschillende overheids entiteiten, zodat crediteuren naar hun centjes konden fluiten.

  UPG lijkt me overigens veel beter dan onder huidige structuur! Daar ben ik het mee eens!

 5. Ratvocaar Eric de Vries, bijgenaamd Eric Engerd vanwege zijn Aalvin Daaliaans hoog creepgehalte, heeft de belastingbetaler honderden miljoenen gekost aan peperdure fees en het vertegenwoordigen van andere ratten die onze overheid gigantisch bestolen hadden.

  Uiteraard slaat Eric ‘Engerd’ de Vries ook hier de plank weer volledig mis.

  Want een markt van 450 miljoen mensen klinkt leuk, maar ik kan niet 1 hier gemaakt produkt bedenken waarop die 450 miljoen mensen zitten te wachten.

  Of is dit een idee van zijn kantoorgenoot Rob ‘Polar’ Blaauw, na het innemen van de nodige spiritualien?

  Ons belangrijkste exportprodukt blijft de criminaliteit, vakkundig gefaciliteerd door lieden van laag allooi zoals deze Eric Engerd.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties