26 C
Willemstad
• zaterdag 10 april 2021 08:37

PBC | Reproductiegetal op Curaçao blijft boven de 1

Persbureau Curacao Willemstad- Alhoewel het aantal gevallen wellicht iets zijn gedaald is de positivity rate onverminderd hoog. Volgens epidemioloog Izzy Gerstenbluth ligt deze rond de 35 procent. Ook...

PBC | Vaccinatielocatie WTC wordt ingericht

Persbureau Curacao Er wordt nog een locatie geopend om te vaccineren. Ook het WTC wordt ingericht als vaccinatielocatie. Deze opent op 14 april. Vanaf morgen kunnen mensen zich...

NTR | Tien partijen in verkiezingsrace: boosheid over beperkingen campagnevoering

Sharina Henriquez ORANJESTAD – Tien partijen hebben aangegeven mee te willen doen aan de verkiezingen die na de val van de regering vervroegd op 25 juni plaatsvinden. Maar...

PB | Gouverneur samen met Gilmar Pisas en Ruthmila Larmonie-Cecilia

WILLEMSTAD – De Gouverneur van Curacao, Hare Excellentie Lucille George-Wout, heeft op 9 april 2021 de politieke leiders van de Movementu Futuro Korsou, de heer Gilmar Pisas...

BNR | Zorgmedewerkers schieten te hulp op Curaçao

Tientallen zorgmedewerkers stappen vanmiddag op het vliegtuig naar Curaçao. Ze gaan daar hun collega's helpen. De intensive cares op het eiland liggen namelijk bomvol coronapatiënten. 'We gaan met...

ParadiseFM | Twee mensen overleden; bijna 26% positivity rate

Opnieuw twee coronadoden op ons eiland vandaag, blijkt uit de cijfers: een persoon in het ziekenhuis en een persoon thuis. In totaal zijn nu 60 mensen aan...
- Advertisement -spot_img
HomeGezondheidIngezonden | Coronavaccin

Ingezonden | Coronavaccin

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Luuk van der Wolde aan het woord.

Afgelopen vrijdag was ik aan de beurt om mijn eerste vaccinatie te krijgen. Een beetje te vroeg kwam ik aan bij de poli waar twee gastdames mij verwelkomden. Ze vertelden mij de procedure en ik mocht buiten op een stoeltje gaan zitten. Al vrij snel mocht ik naar binnen.

Na een aantal check-points kwam ik terecht in de prikruimte. Daarna nog een kwartier bijkomen en ik mocht naar huis. Ik heb heel wat personeel ontmoet. Opvallend was dat ze allemaal heel rustig, vriendelijk, duidelijk en zorgzaam waren. Een groot compliment voor het verplegend personeel. Voor de angsthazen: de prik voel je niet of nauwelijks.

De volgende ochtend was de plek waar de injectie had plaatsgevonden wat pijnlijk. Dat kon ik weten, want dat stond vermeld in een duidelijke folder. Met een glas koude awa di lamunchi en een aspirientje was dit probleem snel opgelost.

Luuk van der Wolde,
Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

16 reacties

 1. Blijkbaar kent @Marinus van Staalduinen, Zita Jesus Leito niet. Het is een vrouw die van voren niet weet dat ze van achteren leeft. De vrouw is ooit als slechtste minister van dit kabinet gekozen en mag nu twee ministeries beheren.

 2. Nederlandse overheid onthoudt overwinteraars Pfizer.

  Volgens minister van Gezondheid Zita jesus-Leito zou dit echter vanaf maandag 1 maart op de website van de overheid mogelijk zijn. Helaas. Vanochtend 2 maart laat de ggd Curaçao weten dat Nederland geen vaccinaties toelaat ivm BSN registratie. Nou eerst reclame maken en zeggen dat je met Nederland hebt overlegd en nu dit.

  Marinus van Staalduinen

 3. Als ik @meliuslegere goed begrijp, zegt hij, met een druppel honing kan je meer vliegen vangen dan met een vat accijn.

 4. @Snuitje: Ik heb vrijdag ook mijn eerste bakuna gescoord. Een kwestie van op de eerste dag om 8 uur ‘s morgens beginnen te bellen en volhouden:
  1 Bij bezettoon snel verbinding verbreken en redial toetsen (zo snel mogelijk achter elkaar herhalen.
  2 Bij taalkeuze 2 (Nederlands) kiezen: ik heb er op gegokt dat er minder Nederlands sprekenden bellen, waardoor de kans dat je tussen de bellers heen komt, groter is. Uiteraard, toen ik iemand aan de lijn kreeg, Papiamentu gesproken met de bijzonder vriendelijke dame.
  Binnen een uur had ik mijn 2 afspraken.

  @ericlapas:
  Ik ben geen YDK en mijn naam klinkt niet ‘Europees Nederlands’.
  Ik probeer gewoon beleefd en vriendelijk te zijn tegen IEDEREEN, vooral t.o.v. helpdeskmedewerkers die overal ter wereld veel te verduren hebben van ongeduldige, gefrustreerde, scheldende, vloekende ‘klanten’.

  @Robert:
  Dat is ook mijn ervaring.

 5. EClapas wanneer stop je nu een keer met je Europees NL gebral.
  Accept people for who they are.
  Je bent te gefrustreerd, erg jammer wel vooral voor jou, maar irritant op dit forum!

 6. Heb niet anders dan positieve reacties gehoord van mensen die voor de vakuna zijn gegaan. Goed georganiseerd, aardige mensen, alles heel duidelijk en netjes: chapeau, bravo, pabien medewerkers en pabien Korsou!

 7. De behandeling van de medewerkers, artsen, Rode Kruis etc. van de vaccinatie-afdeling is niet ras-etnisch gerelateerd. Als YDK en velen met mij, zijn wij uitstekend behandeld net als Luuk van der Wolde, ingezetene van Curaçao.

 8. Hoezo was je vrijdag aan de beurt. Hoe heb je je geregistreerd? Ik probeer al een week telnr 9345te bellen. Lukt niet.
  Luuk ben je 60+, werk je in de zorg?

 9. Gerrit Schotte klinkt ook wel Europees Nederlands,

  Misschien is Luuk gewoon aardig voor de dames die er werken. En beleefd.

  Wij kunnen vaak zonder respect ergens binnen komen en een grote mond hebben.

 10. De naam Luuk van der Wolde, klinkt Europees Nederlands dus of de goede behandeling daar aan te danken is, zullen we nooit weten. Het komt wel heel vaak voor dat de YDK door zijn eigen soort, anders behandeld wordt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties