Blog Arthur Donker | Censuur en intimidatie door het politiekorps

Arthur Donker | Foto Persbureau Curacao

Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Lees hier het verhaal van een familielid; Gisternacht heb ik een dierbaar familielid verloren. Mijn dierbare achterneef Harrison Janga heeft een verschrikkelijk motorongeluk gehad, waarbij hij om het leven is gekomen. Harrison was behulpzaam en maar 23 jaar oud. Gisteravond om 22.30 uur lokale tijd reed Janga op zijn motor op de Schottegatweg West, waar hij werd aangereden door een bestuurder die onder invloed was van alcohol. De bestuurder moest Janga voorrang geven, maar had dit niet gedaan. Hij reed door zonder voorrang te verlenen. Dit had fatale gevolgen voor Janga.

De bestuurder van het voertuig is een wel befaamde politierechercheur in Curaçao. Nu kan er ook gesteld worden dat deze politierechercheur corrupt is. Na het ongeluk reed deze man gewoon door. Een aantal getuigen moesten achter hem aanrijden om aan hem door te geven dat hij een jongeman had doodgereden. Ooggetuigen zagen dat hij een fles alcohol in de tuin van de buren had gegooid, toen anderen ooggetuigen de politie over het ongeluk alarmeerde.

De politierechercheur was dronken, en de politiekorps had daarom besloten om geen foto’s van de dader bekend te maken. Foto’s van de rechercheur mogen niet gepubliceerd worden of op Facebook worden geplaatst. Wij als familieleden krijgen geen informatie over de toedracht van het ongeluk. De politie in Curaçao gaat er nu vanuit dat de familie niet bekwaam genoeg is om tegen een misdaad van een politieagent in opstand te komen. Er is sprake van overmacht.

Het ziet er naar uit dat deze corrupte politieagent met door door schuld gewoon vrijuit zal gaan. Er heerst corruptie in Curaçao. En dit moet nu echt stoppen. Wij als familieleden zullen er alles aan doen om de dader te laten boeten voor wat hij heeft gedaan.

Door: Arthur Donker
te, Curaçao

Schijnbaar wordt de familie van het overleden slachtoffer van dat ongeluk waarbij een scooterrijder doodgereden is door een dronken politieagent, onder druk gezet. Dit om de naam en de foto van de agent niet op Facebook te plaatsen. Schijnbaar is de agent na het ongeluk doorgereden en wist hij niet eens dat hij iemand had aangereden. We gaan het uitzoeken en zullen de bevindingen delen want volgens mij heet dat in mijn boek censuur en intimidatie! We will keep you posted!

17 Reacties op “Blog Arthur Donker | Censuur en intimidatie door het politiekorps

 1. Stanley, het is mooi dat u nog vertrouwen in onze rechtsstaat heeft maar het is tegelijk ook aandoenlijk naief.

  Hoe kunt u dat vertrouwen nog hebben als Schotte niet eens vervolgd is voor zijn verkeersmoord en Nelson dos Santos die wel vervolgd is voor zijn drievoudige verkeersmoord slechts een straf van enkele maanden kreeg.

  Brian Mariano werd tot een zwaardere straf veroordeeld voor de smokkel van een kilo cocaine maar hoeft die straf niet uit te zitten. Hoe leg je dat aan de bevolking uit?

 2. stanley Held

  Ach, Margret, u doet ook mee, om mensen weg te zetten. Preecies 70 jaar geleden gebeurde dit ook. Laat het recht zijn beloop laten gaan. In onze rechtstaat hebben wij, altijd de kans om een hogere rechtbank te benaderen. Om mee te doen met de rest gebeurde precies 70 jaar geleden. Het wegzetten van persoon vind ik laf. en bewust onder een Schuilnaam.

 3. Hugo Kock, via de sociale media en websites als deze moet het toch mogelijk zijn de naam van de criminele agent bekendheid te geven?

  Zeker dadelijk als het een openbare rechtszaak wordt. Irma ‘do the crime, not the time’ Lips zal de dader vrijspreken, maar de media kunnen daarna met hem afrekenen.

  Als hij familie van mij had doodgereden zou hij enkele maanden in het Sehos moeten verblijven voor hij uberhaupt in staat was voor een rechter te verschijnen.

 4. stanley Held

  Beste heer Allers, uw commentaar vind ik op zijn plaats. Er heeft een misdrijf plaatsgevonden. Voordat de verdachte voor het gerecht verschijnt, wordt met naam en toe genoemd over de rechters. Laat het recht zijn beloop laten gaan. Soms vind ik het niet waard om bepaalde commentaren te beantwoorden. U heeft gelijk.

 5. Indien de politie niet mee wil werken en weigert om de foto van de politie agent te publiceren en andere gegevens achterhoudt, dan moet de familie naar de officier van justitie stappen om hun verhaal en klacht te doen. Niemand staat boven de wet, al zei een O.v.J. in Aruba eens: “Hij is niet zomaar iemand”.
  Klagen helpt niet. Men moet wat doen. Laat je tanden zien.

 6. JM Eustatia

  Niets nieuws onder de zon. Dit is de Curacaosche werkelijkheid, die meer weg heeft van de Russische werkelijkheid: Wanneer je aan de macht bent, ben je practisch onschendbaar.
  Dat geldt niet alleen voor ministers en politiefunctionarissen: Het is mij nog steeds niet gelukt een corrupte rechter veroordeeld te krijgen.Zijn collega rechters buitelen over elkaar heen om hun bloedbroeder uit de wind te houden door konkrete niet weerlegbare feiten die vaker uitgebreid in de pers zijn benoemd met quasi argumenten onder de tafel te vegen. Een van die rechters ging daarbij zelfs zo ver om ondanks hem gepresenteerde meer dan 10 voorbeelden van bewijsbaar partijdig en corrupt optreden van zijn collega rechter, de corrupte collega vrij te pleiten van zelfs de SCHIJN van partijdigheid .
  Voor degenen die twijfelen omdat ze ervan uitgaan dat deze rechter vanwege het simpele feit dat hij een Europese Nederlander is, perse onfeilbaar moet zijn: De in de toentertijd plaats gevonden procedure werd deze rechter door een door hem zelf officieel aangestelde Nederlandse accountant deskundige verplicht één van zijn vele corrupte besluiten te herzien. Dat had deze corrupte rechter die tot dan toe steevast de adviezen van de toenterijd reeds een dubieuze reputatie genietende accountant Terry Hernandez volgde, wellicht niet verwacht
  Als ik Jan boezeroen was geweest had ik al lang het bijltje er bij moeten neerleggen en knarsen tandend en wonden likkend mij bij het onvermijdelijke hebben moeten neerleggen .
  Ik ben gelukkig geen Jan Boezeroen en ben er van overtuigd dat de waarheid vroeg of laat de leugen zal inhalen . Zelfs als daarvoor de lange weg naar de Hoge Raad moet worden afgelegd.
  De familie van de zo jammerlijk omgekomen Janga heeft in elk geval het voordeel van de wakkere communis opinio. Wees niet bang , vermeld de rakker bij naam en toenaam , want er is ( bij mijn beste weten althans) geen wet die dat verbiedt.

 7. Renee, rechters zijn gebonden aan de wettelijke strafmaat voor een misdrijf die in veel gevallen veel te laag is. Maar dat valt de rechter niet kwalijk te nemen.

  Als de rechter, en dan heb ik het nu over de beruchte Irma Lips, ver onder die wettelijke strafmaat gaat zitten bij een case met 3 doden door grove schuld dan lijkt me begrip niet op zijn plaats maar eerder een advies voor een bezoekje aan de Capriles kliniek.

  Of aan de nabestaanden van de malloot Nelson dos Santos die door haar in de watten werd gelegd. Misschien vanwege de familienaam?

 8. Helemaal mee eens !!! Emoties of gevoel zijn een mening zonder geldende argumenten. Je moet de waarheid dan inderdaad ook niet verwarren met de mening van de (schreeuwende) meerderheid…

 9. Per abuis was in dit bericht de verkeerde naam gezet, waarvoor onze excuses.
  Reacties met de foute naam zijn door ons dan ook aangepast.

 10. john h baselmans Oracle

  @Johan

  Als u goed gelezen had dan is het een uitspraak van oud hoofd van politie heer W.W en NIET mijn uitspraak heer Johan!!
  Het is wel tekenend deze uitspraak als deze vanuit het korps gedaan wordt en zegt alles wat de politie is.

  Overigens de half broer van WW was heer en commandant politie heer Oldenboom en de vader van W.W was ook commandant van dit korps commandant Wauben de bewuste man van de vermoorde chinezen weet u wel? Mocht u meer weten van het korps mail me even privé dan kan ik u een boekwerk sturen over de uitspraken van WW en zijn korps.

 11. Renée van Aller

  Het geweld en gebrek aan fatsoen nemen toe in de maatschappij. Dan is het opmerkelijk dat in toenemende mate politici en politiefunctionarissen die ernstige fouten of misdrijven begaan doorrijden of zichzelf proberen vrij te pleiten. In de VS wordt dat versterkt door discriminatie. De wettelijke regels gelden voor iedereen dus ook voor wetshandhavers, artsen, politici en anderen die iemand aanrijden met ernstig letsel of de dood tot gevolg en dan ontkennen dat ze iets fout deden of het hazenpad kiezen. Is de eigen verantwoordelijkheid ook al bezweken aan het eigenbelang en het in stand houden van een fictie? Wij vinden het zeer gênant dat steeds dezelfde ‘slecht rechtsprekende rechter’ wordt genoemd op grond van het gezonde volksgevoel zonder dat daarvoor bewijsbare feiten worden aangedragen. We hebben vanwege dat boosaardige maar gezonde volkgevoel zelfs het instrumentarium aangedragen, zodat onderzoek naar de kwaliteit van de rechtspraak kon worden gedaan. Maar niemand die zich meldde tot nu toe, voor zover wij weten. Als er werk aan de winkel is lijkt niemand thuis. Waarom niet? Wel constant mopperen, maar daadwerkelijk iets meten en verbeteren, dat zien we nog niet. Het alleen maar afgeven op betreffende rechter is een vorm van reputatiemanagement, dat met een rechtsstaat niets van doen heeft en alleen maar gaat over het eigen gelijk, denken wij te mogen concluderen. Meer in de geest van: “ik vind dat rechter x, ij of z criminelen bevoordeelt, dus is het zo.” Alleen als het ons eigen geliefde familielid is die en Dacapo blijkt te zijn, piepen we over het algemeen wel anders. Zo niet, dan zien we graag dat héél Curaçao zich feitelijk inzet voor een bewijsbaar kwalitatieve rechtspraak. Het verstand zou de gierende emoties toch enigermate in bedwang moeten kunnen houden? Renée van Aller&John de Vries

 12. Treurig verhaal, over mijnheer Janga. Er moet natuurlijk alles aan worden gedaan om deze rechercheur veroordeeld en ontlagen te krijgen.
  U zult ingetwijfeld via de media voldoende ruimte krijgen om dit verder uitgediept te krijgen

  @Baselmans
  Ik vind uw reactie wel erg generaliserend, absurd en ongepast. Niet iedere agent is een crimineel of het nou hier is of elders. Dit slaat werkelijk alles.

 13. @heer Donker,
  uw verhaal is duidelijk en spreekt voor zichzelf.
  hopelijk komt de dader niet voor het gerecht bij Irma.
  En zal de dader echt moeten boeten.
  veel sterkte met uw verlies en strijd voor gerechtigheid.

 14. @Hans,

  ik geloof niet dat Irma Lips verantwoordelijk was voor de vrijspraak van schotte, die een oudere dame doodreed met 100km per uur omdat hij bepaalde pakketjes ergens moest afleveren (voor zijn schoonpapa?)
  er werden na het ongeluk snel wat maffia maatjes gebeld en hebben toen 2 zwarte sprottassen meegenomen met onbekende inhoud.
  zegt mij genoeg, waar Schotte toen al mee bezig was,
  zijn schoonpapa was minister van justitie en daarom kreeg Schotte vrijspraak.
  ik geloof niet dat Irma lips toen al in beeld was.

 15. Hans Verschalk

  Deze politieman was zwaar fout en moet het gevang in, en niet alleen zoals Brian Mariano op papier en niet hoeven te zitten.

  Ik vond wel de schade aan de auto beperkt en betwijfel daarom dat het slachtoffer een valhelm droeg. Ben ook wel benieuwd naar zijn snelheid (en of hij verlichting voerde). Ik bedoel, als ik linksaf sla mag ik tegemoetkomend verkeer op de wettelijk toegestane maximumsnelheid inschatten en niet op het dubbele daarvan.

  Helaas denkt het rechtersgilde onder aanvoering van de verguisde Irma Lips daar anders over. Die liet Schotte vrijuit gaan nadat hij met twee maal de maximumsnelheid een bejaarde doodreed die de weg opreed niet rekening houdende met de idiote snelheid van draaideurcrimineel Schotte.

 16. john h baselmans Oracle

  Een van de vele gevallen waarbij de politie als afperser en intimideerder naar buiten komt. Men doet er alles aan om de criminelen in het korps te beschermen en zaken te verdoezelen.
  Mijn gewezen schoonvader W.W. vertelde me altijd (zelf oud hoofd van politie)
  Bij de politie zitten alleen criminelen omdat je alleen met criminelen, criminelen kan bevechten
  Hij kon het weten want wat hij op zijn vele dienstjaren had staan was genoeg om vele burgers voor het leven achter slot en grendel te zetten (wat hij me later ook vertelde dat hij wel mee moest doen)

 17. Familie van de Heer Janga, veel sterkte met uw verlies en nog meer sterkte bij de strijd om de dader veroordeeld te krijgen (ik hoop van ganser harte dat dit geen zaak wordt voor Irma Lips, haar complete gebrek aan rechtsgevoel hebben we gezien bij haar bijna-vrijspraak bij de drievoudige moord op de EEG weg).

  Ik roep u op om via dit medium het publiek te blijven informeren. Wat mij betreft gaat de betreffende agent aan de publieke schandpaal en geeft u hier zijn naam en adres vrij.

  Dood door schuld wegens alcoholmisbruik moet zwaar bestraft worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *