AD | Mogelijk één soort airport tax

Luchthaven Curacao

Luchthaven Curacao

Willemstad – Curaçao Airport Partners (CAP) overweegt de mogelijkheid om in de toekomst geen verschil meer te hebben in de airport tax voor internationale bestemmingen en reizen naar de Beneden- en Bovenwinden, zo blijkt uit een persbericht van de CAP.

De optie is ter sprake gekomen tijdens een overleg van CAP en partners in de luchtvaart, waarbij er gesproken is over nieuwe luchtvaarttarieven. Als het verschil wordt opgeheven, zou de airport tax voor internationale vluchten aanzienlijk verlaagd kunnen worden, dat zou een positief effect op het toerisme kunnen hebben, aldus de verklaring.

Aan het overleg namen vertegenwoordigers van luchtvaartmaatschappijen deel en overheidsinstellingen op het gebied van luchtvaart. Daarbij is gesproken over de tarieven voor de periode 2016-2018. In mei vindt er weer een overleg plaats. Uiterlijk eind juli moet CAP het voorstel voor de nieuwe tarieven bij het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning indienen en bij Bureau Telecommunicatie en Post. In december 2012 werden de tarieven voor het laatst gewijzigd.

Bron: Antilliaans Dagblad

2 Reacties op “AD | Mogelijk één soort airport tax

  1. Joep Meloen

    Tarieven voor internationaal omlaag, maar dat impliceert dat de tarieven voor inter-insulair verkeer drastisch omhoog zullen gaan.
    En dan nog volhouden dat CAP het goed voor heeft met het eiland ?

  2. Reken maar niet op een verlaging bij de vrekken van CAP. Zij belasten wat ze maar belasten kunnen en maken alles waanzinnig duur, met als gevolg idiote horecatarieven op het vliegveld.

    En hoewel de reiziger honderden dollars tax per vlucht betaald (de helft van de ticketprijs is tax!) is de service die je ervoor krijgt van bedenkelijk niveau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *