28 C
Willemstad
• zaterdag 13 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Brief aan de minister-president

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Brief aan de minister-president
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Naam bij redactie bekend aan het woord.

U heeft meerder keren aangegeven dat u iets tegen de corruptie wilt doen. Ook heeft u al enkele bedrijven weer, groten deels, uit de handen van de, niet functionerende staat gehaald. Daarmee bent u op de goede weg.

U mist alleen het belangrijkste punt. Wij hebben een niet functionerende democratie. Het parlement wordt gekozen en kan dan tot de volgende verkiezingen, doen wat ze willen zonder rekenschap af te leggen in die periode. Daar door komt er uit elke regeringsperiode een wildgroei aan maatregelen en bij behorende uitgaven die discutabel zijn en waar van de samenleving de rekening krijgt voor geschoteld.

En in elke regeringsperiode word de schuld van het tekort bij de voorgangers neergelegd en begint alles op nieuw. Op deze manier is er geen toekomts te maken of plannen en zit de politiek in in cirkel waarbij de beheerders beter worden en de bevolking slechter.

U kunt de daad bij het woord voegen en maatregelen afkondigen die deze praktijken in dammen de politiek en de financiën transparant en openbaar maken, onderzoek doen en maatregelen nemen bij de toppen van de overheid, de overheids NV’s en bedrijven waarin de overheid een aandeel heeft. En daar de kosten voor de overheid verlagen en waar gewenst het rendement verhogen.

Zulke maatregel lijken op politieke zelfmoord omdat het parlement en waarschijnlijk uw eigen kabinet het hier niet mee eens zal zijn. Maar u maakt een statement die heel krachtig is. Zo krachtig dat als het vertrouwen opgezegd word en nieuwe verkiezing worden uitgeschreven. De bevolking u een hoop steun zal geven en het zittende parlement, grotendeels naar huis zal sturen.

Dit kan de weg vrij maken voor politieke hervormingen die, hopelijk, leiden tot een functionerende democratie. Als u serieus bent met uw 10 jaren plan en u wilt deze echt realiseren is de eerste stap aan u.

Naam bij redactie bekend,
Curacao

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. Tenzij dit gedrag gestopt word door een bestuurder die daar de macht toe heeft en daarna een sterk mandaat krijgt van de bevolking om een politieke hervorming af te dwingen. Mijn hoop is gevestigd op Ruggenaath.

 2. Geld uitgeven wat er niet is is normaal in een staatsbegroting het kapitaal dat moet worden opgebracht komt uit de verwachte inkomsten voor de periode en meestal eindigt dit in een begrotingstekort en die schuiven we weer door naar de volgende periode waar het begrotingstekort weer toe neemt. Niets bijzonders in dit geval. Dus is de motivatie van de bestuurders ook dat “dat beetje extra” er wel bij kan. Zo is het waarschijnlijker dat onderhoud en scholing eerder zonder geld komt te zitten als de graaiende bestuurders.

 3. Zeer binnenkort is hópelijk ook het geld op om de (vele, vele, vele ex) politici te betalen : einde van deze zinloze verspilling van geld (wat er helemaal niet is).

 4. Om verkozen te worden had hij steun nodig van een partij met niet echt schoone handen. Om minister president te worden had hij steun nodig van andere partijen met vuile handen. Nu loopt hij op het einde van een regeringsperiode en is hij in staat om zijn eigen handen te wassen en maatregel te nemen tegen het overige vuil. En zo een geweldloze revolutie te ondketen. Als hij gelooft in zijn visie is het tijd to put his money were his mouth is. Als hij het niet doet is hij net zo vuil als de openlijke graaiers. Als hij het wel doet denk ik dat hij brede steun van de bevolking krijgt.

 5. ‘Naam bij redactie bekend’ heeft gelijk, alleen is hij echt zo dom dit te verwachten van ruggengraatloze Ruggenaath?

  Ruggenaath heeft niet alleen Stella van Rijn haar tiende jaar in Forti laten ingaan, maar haar zelfs benoemd tot coordinatrice van de commissie INTEGRITEIT!!!! Schottes slet Stella van Rijn of all people!!!!

  Ruggenaath heeft nooit, zoals keihard beloofd, de Pik Pisas benoemingen ongedaan gemaakt.

  Ruggenaath laat honderden Tilly Pikeries met behoud van riante salarissen thuis zitten, ondank zijn belofte daar ook een einde aan te maken.

  Met andere woorden, Ruggenaath is geen haar beter dan Alexandra Rosaria, het laffe wijf van PAIS.

  Mijn stem gaat volgende verkiezingen naar Menki ‘Moe’ Rojer. Die voert net als Ruggenaath ook geen reet uit, maar doet dat tenminste in het openbaar.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties