31 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

Ingezonden | Bon bini en danki mevrouw van Huffelen

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Anouk Balentina aan het woord.

Ik wil u hartelijk danken want uw komst zorgt voor activiteit zijdens onze bestuurders. Want opeens komen allerlei mensen en instanties in actie om te zorgen dat de buitenkant van Parkietenbos er piekfijn uitziet.

Uiterlijk vertoon is namelijk waar het allemaal om draait. Nu krijgt mijn straatje opeens een mooie beurt. Planten en bomen langs de weg worden mooi gesnoeid, alle plantsoenen en langs de weg wordt mooi schoongemaakt, de gaten in de weg worden met asfalt snel “gefixed” zodat als u straks met uw delegatie over deze weg rijdt u niet door elkaar wordt geschud.

Ik zie dat de Parkietenbos dump netjes wordt opgeruimd, de smeulende branden worden telkens met zand afgedekt en plotseling zijn er wel bulldozers beschikbaar om ervoor te zorgen dat er geen spontane branden ontstaan.

Toen enkele weken geleden een hele stapel banden in de fik stond die enorme zwarte rookwolken produceerde waren die bulldozers in geen velden of wegen te bekennen. Aan de rechterzijde bij de ingang van de dump zijn een heleboel containers op elkaar gestapeld, waarschijnlijk om uw uitzicht zoveel mogelijk te belemmeren. En ik durf te stellen dat ze heel snel voorbij zullen rijden om zo snel mogelijk uit deze buurt te verdwijnen.

Ik hoop dat u deze façade, dit uiterlijke vertoon door heeft en de durf heeft om uw chauffeur te zeggen om even te stoppen. Bijvoorbeeld vlak voor mijn huis of daar waar de zogenaamde windvaan en vlag staan die ons moet informeren wanneer de wind verkeerd staat en of de incinerator aan is. Vraag de chauffeur om niet door te rijden maar de poort in te gaan om de incinerator zelf te zien. Die hoogstwaarschijnlijk even is stil gelegd om vooral de overlast niet te laten zien.

Aruba Parkietenbos bezoek Van Huffelen | Vóór het bezoek, geen containers
Aruba Parkietenbos bezoek Van Huffelen | Opgestapelde containers ter belemmering van uitzicht

Vraag ze waar de sludge van de rioolwaterzuiveringsinstallatie te drogen wordt gelegd. En stap even uit om de poepgeur te ruiken waar wij dag en nacht aan worden blootgesteld.

Laat u niet bedotten door deze cosmetische ingrepen om vooral u zand in de ogen te strooien dat het allemaal wel meevalt. Want het valt niet mee. Echt niet.

En daarom ben ik vandaag nu u hier bent en langs komt rijden blij, heel blij, want dan hebben buurtbewoners ook een dagje rust. Geen stank, geen giftige stoffen om in te ademen. Eindelijk een dagje met schone lucht. Iets wat u en die bestuurders te Oranjestad zo vanzelfsprekend vinden, maar wij, de buurtbewoners van Parkietenbos iedere dag naar snakken.

Dus, komt u alstublieft zo veel mogelijk en zeg dan dat u iedere keer als u uit het vliegtuig stapt langs Parkietenbos wil rijden. Dan hebben wij telkens plezier aan uw komst.

Nogmaals, welkom mevrouw van Huffelen.

Anouk Balentina
Aruba

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...