28 C
Willemstad
• maandag 25 oktober 2021 06:15

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Bedankt Patrick Kluivert en ‘selekshon di Kòrsou’

Ingezonden-brief
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Eldon ‘Peppie’ Sulvaran aan het woord

Ik heb besloten dit stuk in het Nederlands te schrijven, omdat een deel van onze voetbalselectie het Papiaments (nog) niet helemaal beheerst en ik deze boodschap zo duidelijk mogelijk wil laten overkomen. Curaçao gaat grote en ongekende voetbaltijden tegemoet. Daar ben ik heilig van overtuigd. De eerste steen is nu door Patrick gelegd.

- Advertentie -

Het merendeel van jullie ouders is jaren geleden, op zoek naar een beter bestaan, naar Nederland geëmigreerd. Jullie zijn dan ook een talentvolle generatie ‘Yu di Kòrsou’. Wij zijn uitermate dankbaar dat jullie een deel van de voetbalpauze in Europa en dus ook een deel van jullie vakantie opofferen om ons (ei)land te komen vertegenwoordigen. Dankzij jullie inbreng gaan wij binnen Concacaf-verband echt meetellen en zal men terdege rekening met ons moeten gaan houden. Het bij elkaar houden van de kern van deze selectie is van groot belang.

Ik ben het niet altijd eens geweest met alle keuzes van Patrick dan wel met zijn opstelling, maar dat is slechts een detail en minder relevant, omdat elke voetbalsupporter een eigen mening zal en mag hebben. Patrick heeft door zijn naam en goede contactuele eigenschappen ervoor gezorgd dat wij goede spelers hebben kunnen aantrekken. Hij heeft ons nationaal elftal een herkenbaar gezicht gegeven.

Wij moeten geen enkel voetbalelftal onderschatten, maar ik ben ervan overtuigd dat wij ook tegen de Amerikaanse Maagdeneilanden een goed resultaat zullen boeken, op weg naar zowel de finale van de ‘Caribbean Cup’ als de Gold Cup. Wat zou dat veel voor ons ‘dushi Kòrsou’ betekenen. Curaçao in de wereldwijd uitgezonden Gold Cup! Dat was voor jullie komst onvoorstelbaar en onhaalbaar. Nu mogen wij daarvan dromen.

Dat een deel van het publiek even zijn twijfels heeft gehad komt doordat het elftal nog niet op elkaar was ingespeeld en de resultaten gezien de kwaliteit van de selectie tegenvielen. Wij beginnen steeds meer op een goed geoliede voetbalmachine te lijken. Het voetbalpubliek zal automatisch door de geboekte resultaten achter dit elftal gaan staan.

- Advertisement -

Ik ga ervan uit dat nu ook andere voetballers met onze afkomst geleidelijk zullen aansluiten. Namen als Charlison Benschop (Hannover 96), Roly Bonevacia (Wellington Phoenix) en Brandley Kuwas (Heracles). Sommigen van hen dromen wellicht van het Nederlands elftal. Dat lijkt mij geen realistische droom (meer). Hun kans om een groot toernooi te bereiken is met ons, vele malen groter.

Hopelijk kan iemand een of meer van hen overtuigen. Er is nog een hele lichting op komst in Nederland, waarvan sommigen met recht nog (voorlopig) van ‘Oranje’ mogen dromen. Voetballers als Richairo Zivkovic (Ajax), Juninho Bacuna (Groningen) en Joshua Brenet (PSV). Een juiste keuze maken is belangrijk en het is begrijpelijk dat velen die in Nederland zijn opgegroeid als topsporter het hoogst haalbare nastreven en voor het Nederlands elftal willen spelen.

Wij hebben diverse voorbeelden van voetballers die slechts een beperkt aantal keren voor het Nederlands elftal zijn opgeroepen en wier interlandcarrière vervolgens vroegtijdig definitief tot een einde is gekomen. Op dit moment is er dus een hele generatie spelers die in opkomst is. Te veel om hier op te noemen. Andere bekende namen zijn Tahith Chong (Manchester United), Sherel Floranus (Sparta) en Suently Alberto (PSV). Ook de toekomst ziet er dus goed uit. De volgende WK-voorronde start over drie jaar. Dan moeten wij er met velen van jullie en de komende talentvolle generatie staan.

Patrick heeft deze positieve ontwikkeling in gang gezet en wij zijn hem daar erg dankbaar voor. Patrick, het gaat je goed en wij zien elkaar bij de Gold Cup in juli 2017 in Amerika. ‘Te aworo i tur kos bon’ voor jou en je familie. De rest van jullie zien wij in oktober terug in een volgepakt Ergilio Hato stadion.

Prettige en veilige terugreis en nogmaals masha danki!

ELDON ‘PEPPIE’ SULVARAN

Curaçao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

  1. Maurice, heb je hem nou echt niet door of hou je je zelf van de domme. Dit is toch duidelijk een slijm slijm verkiezingstunt voor Gerrit de Raaf MFK en him selps, aan het mondy volk met een scholing van 0, een mens met een klein beetje verstand trapt hier toch niet in.

  2. Ik kan mijn ogen niet geloven: eindelijk een fatsoenlijk stuk van Peppie, met enige maatschappelijke betrokkenheid.

    Zou er dan toch een greintje fatsoen in die man zitten?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

FD | Agressieve lobby belastingadviseurs begint gênante vertoning te worden

Opinie Jan van de Streek | Financieel Dagblad Demissionair staatssecretaris Hans Vijlbrief legt de wetscommentaren van fiscaal adviseurs over het Belastingplan 2022 naast zich neer. In hun vragen...

Volkskrant | Machtigste drugsbaas van Colombia opgepakt na jarenlange klopjacht

De politie en het leger van Colombia hebben zaterdag tijdens een gezamenlijke operatie de leider van de beruchte drugsbende Clan del Golfo opgepakt. Het land had een...

PBC | Opnieuw coronadode in het CMC

Persbureau Curacao Op Curaçao is opnieuw een dodelijk slachtoffer gevallen als gevolg van Covid. Die viel in het CMC. In totaal zijn nu 173 mensen overleden door het...

PBC | SDKK: geen enkele gevangen heeft vier vingers verloren

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- De SDKK is niet blij met het nieuws dat een gevangene vier vingers is verloren door slechte medische zorg vanwege een worminfectie. Dat nieuws gaat...

PBC | CBCS: Economische opleving geen garantie voor duurzaam economisch herstel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Dit jaar stijgt het bedrag dat Curaçaoënaars met elkaar verdienen nauwelijks, maar volgende jaar komt het bruto nationaal product in de buurt van 6,2...

Column Youp | Kliniekclowns

Dus een cliniclown verdient meer dan een hoogopgeleide IC-verpleegkundige. Toen ik dit op de radio hoorde heb ik mijn auto een kwartiertje op de vluchtstrook geparkeerd. Met...
- Advertentie -