28 C
Willemstad
• dinsdag 19 oktober 2021 07:12

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | GreenTown en dan

Ingezonden-brief
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Carlos Weeber aan het woord

ARDRÉS CASIMIRI alias vadertje GreenTown, sluit na een prima analyse van het recente gedoe rondom de raffinaderij zijn relaas af met een totaal onbruikbaar advies: ‘Laat een onpartijdige partij een degelijk plan uitwerken voor een alternatief voor de raffinaderij’.

- Advertentie -

Vorige week adviseerde Fred de Haas iets dergelijks voor het dilemma tussen het Curaçaose en Arubaanse Papiaments. Beide geloven als brave opportunisten in objectiviteit en neutraliteit. In deze kleine gemeenschap is onpartijdigheid een illusie. Iedereen heeft links- of rechtsom te maken met belangen, is het niet buurman of baas, dan is het politiek- of eigenbelang.

Toch zijn wij het op het belangrijkste punt eens. De raffinaderij is ten dode opgeschreven en sluit binnenkort. Iedereen die dat nu nog niet inziet loopt met een olieblik op zijn hoofd. Maar waarom daarna dit tot op het bot vervuilde gebied gebruiken om verliezen die ontstaan te compenseren? Dat kan beter elders. Er is bij Bullenbaai voldoende ruimte en is veel gunstiger gelegen. Isla kan wachten tot zich daar iets aandient, desnoods 1000 jaar. Het rokend Hart van Willemstad wordt een ‘Central Park’ en Schottegat een ‘Blue Lagun’.

Denk ruim, geef toekomst meer maat.

CARLOS WEEBER

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. Ik weet niet wat degene met de schuilnaam/ werkelijke naam ‘Ronnie’ in zijn leven heeft gepresteerd, maar getuige deze reactie kan dat niet veel zijn.
    Dit in tegenstelling tot Carel ‘Carlos’ Weeber, google maar even beste Ronnie, kennis verruimt je blik en voorkomt domme, niet onderbouwde reacties.

    Goed opgemerkt van Weeber, waarom persé “dit tot op het bot vervuilde gebied gebruiken om verliezen die ontstaan te compenseren?”
    Weeber heeft een praktische en goedkope oplossing: maak er een Curaçaos Central Park van en als Curaçao zo nodig een raffinaderij wil hebben, doe dat dan bij Bullenbaai.
    Dit idee lijkt me het tegendeel van kortzichtig.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Monday, October 19, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 19 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Medici Curaçao distantiëren zich van minister van Volksgezondheid

Persbureau Curacao Huisartsen en specialisten op Curaçao distantiëren zich van uitspraken van minister van Volksgezondheid Dorothy Pietersz-Janga. In een Tv-interview afgelopen donderdag zei zij geen bezwaar te zien...

PBC | Passagiers tussen Bonaire en Curaçao zijn honderden dollars extra kwijt aan coronatesten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Passagiers die reizen tussen Bonaire en Curaçao zijn vanaf vandaag honderden dollars kwijt, alleen al aan Covid-testen. De extra uitgaven zijn het gevolg van...

PBC | Bonaire heeft ruim meer besmettingen dan andere eilanden

Persbureau Curacao KRALENDIJK – De besmettingscijfers op Bonaire zijn vier keer hoger dan op Curaçao. Vergeleken met Aruba is het zelfs zes keer. Dat concludeert het RIVM op...

PBC | Twee koninklijke onderscheidingen voor twee bijzonder vrouwen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Yvonne Christiaan heeft een koninklijke onderscheiding gekregen voor haar werk als oprichtster, secretaris en huidige voorzitter van de stichting Shimaruku. Daarnaast kreeg Greta Trapenberg...
- Advertentie -