Ingezonden | Antwoord Ben op Curacao aan Nicolas uit Caracas

Ingezonden-brief

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Anoniem (naam bij redactie bekend) aan het woord

Beste Nicolas,

Dank voor je briefje. Moet zeggen, niet erg opbeurend.

Op de één of andere manier heeft de Knipselkrant Curacao er toch lucht van gekregen. Daar ben ik niet blij mee. Het gekke is wel dat er nog geen enkel parlementslid vragen over heeft gesteld; begrijp je dat nou?

Als je als parlementslid niets doet met deze signalen, dan wil je óf dat het niet beter gaat met Curaçao óf dat er hier en daar gul met geld wordt gestrooid. Kan ook nog  zijn dat ze bij de struisvogelfarm met de kop in het zand zitten.

Ik ben er ook verbaasd over dat de pers op Curaçao hier niet verder in duikt.

Ik vraag me af hoe de Nederlandse parlementsleden hier tegenaan kijken. Plasterk zal het wel weer een zaak van Curaçao vinden, maar die begrijpt blijkbaar niet wat er echt aan de hand is in Venezuela. Hij zou eens meer de Latin American Herald Tribune of de Caracas Chronicles  moeten lezen. Wat dat betreft heb ik meer vertrouwen in Bert Koenders.

Ik heb geprobeerd je te bellen, maar kreeg je niet te pakken. Ik heb een voice mailtje achtergelaten, maar lees net dat jullie niet meer naar het buitenland kunnen bellen omdat Telefonica en Digitel ondanks de gierende inflatie de prijzen niet mogen verhogen.

Het was denk ik ook niet zo handig om Rajoy voor rotte vis uit te maken. Zal ook niet geholpen hebben om de telefoon weer aan de gang te krijgen.

Weet niet of internet bij jullie nog werkt of dat het gecensureerd is. Daarom hier in ieder geval een paar artikelen over hoe het buitenland over de toekomst van Venezuela denkt: Zo zegt de Miami Herald  dat het afgelopen is met je, terwijl de Washington Post “een explosie” voorspelt en zegt CNN dat het IMF voor volgend jaar een inflatie van meer dan 1600% voorspelt. Lijkt me rampzalig voor de bevolking van Venezuela en dus voor jou en denk dus dat je beter maar naar je parlement kan luisteren en je biezen moet pakken.

Ik begrijp ook dat jullie een dik probleem hebben met Avianca omdat ze nog zo’n 230 miljoen dollar krijgen? Hoop wel dat je InselAir op tijd betaalt, maar dan wel graag in US dollars, want van de Venezolaanse Bolivar word ik niet vrolijk.

Hebben jullie vorige maand nog maar $100 miljoen hebben gekregen voor jullie olie terwijl het vorig jaar maart zo’n 2,3 miljard dollar was? Dat moet wel erg zeer doen.

Ik zat net nog even op marinetraffic.com te kijken; er liggen nog wel heel veel tankers voor de kust bij jullie te wachten. Komt dat omdat iedereen nog steeds upfront betaald wil worden of omdat er nog steeds een aantal laad- en lospunten kapot zijn?  Ja, dat krijg je als je geen onderhoud pleegt, dan gaat alles naar z’n mallemoer.

Zien we hier ook bij ISLA, die stinkt nog steeds, stort elke dag steeds meer groene smurrie uit en de SO2 uitstoot gaat nog steeds door het dak. We hadden op 13 april weer een piekje in de SO2 uitstoot van tegen de 700.  Hier moet je echt iets aan doen, ik denk niet de mensen hier op Curaçao dit nog veel langer zullen pikken en ook maar gauw dat toegezegde onderzoek naar de groene smurrie en de gezondheid moet laten doen.

Ik begrijp dat ook Schlumberger hun support op een laag pitje gaan zetten omdat ze blijkbaar nog minstens US$ 1 miljard van jullie moeten krijgen? Die olieclub van je ontkent dit wel, maar gezien alle andere verhalen ga ik er maar van uit dat het verhaal van Schlumberger wel klopt. Als dit betekent dat wij geen olie meer krijgen hebben de mannen hier niets meer te doen. Worden ze helemaal boos omdat ze ook al geen opslag krijgen dit jaar.

Komt nog bij dat alles wat jullie in het verleden beloofd hebben voor wat betreft modernisering van de raffinaderij ook niet hebben waargemaakt

Ik denk dus dat ik het parlement maar bij elkaar ga roepen om te zeggen dat we niet meer op Venezuela moeten rekenen. Voordat er hier een schop in de grond gaat ben jij afgezet en zijn Venezuela en PDVSA failliet.

Als ik jouw en mijn conclusies bij elkaar neem EN het beste voor heb met Curaçao (en dat heb ik!) dan moet ik maar even door de zure appel bijten en voor Greentown gaan!

Met vriendelijke groet,

Ben Whiteman

Een bekeerde Minister President van Curaçao

Een Reactie op “Ingezonden | Antwoord Ben op Curacao aan Nicolas uit Caracas

  1. Goed dat Ben Whiteman uiteindelijk in gaat zien dat alleen Greentown, curaçao kan redden van een glorieuze ondergang.
    Nu maar hopen dat de rest van het kabinet het ook gaat inzien.

    jaaahaa, ik weet ook wel dat deze brief een persiflage is.
    wat trouwens, heel jammer is….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *