Amigoe | Van der Sloot wil gevangenisstraf op Aruba uitzitten

Joran: Als ik boek publiceer, is de zaak opgelost

Joran: Als ik boek publiceer, is de zaak opgelost

ORANJESTAD — Joran van der Sloot, hoofdverdachte in de verdwijningszaak Natalee Holloway, ziet het wel zitten om zijn celstraf op Aruba uit te zitten. Hij is bereid om een deal te maken met justitie en hen voor eens en altijd de waarheid te vertellen.

Niet uit medelijden, empathie of wroeging voor de nabestaanden, maar voor persoonlijk gewin. In een eigen geschreven boek staan volgens hem alle bewijzen.

Dat blijkt uit de reportage van misdaadverslaggever John van den Heuvel genaamd ‘De Geheime Joran Tapes: De waanzinnige waarheid van een moordenaar’, die donderdagavond op de Nederlandse televisie werd vertoond.

De uitzending kluisterde 1,6 miljoen kijkers aan de buis en was het op één na beste bekeken Nederlandse programma van de avond. In de uitzending bezoekt Van den Heuvel de zwaarbeveiligde Challapalca- gevangenis die ook wel de ‘hel van Peru’ wordt genoemd.

Volgens één van de advocaten van Joran, Jaime Canales, is de situatie daar zodanig slecht, dat Amnesty International al meermalen heeft aangegeven dat het gebouw zijn deuren zou moeten sluiten. Spuugzat Van den Heuvel kreeg vanuit de Challapalca-gevangenis brieven van Joran waaruit zou blijken dat hij het daar ‘spuugzat’ is en graag uitgeleverd wil worden naar een ander land.

Echter, een andere advocaat van Joran, Maximo Altez, stelt dat Joran ook ‘volwassener is geworden’ en verantwoordelijkheid toont voor zijn gezin’. “Hij is veranderd, zijn persoonlijkheid is veranderd”, aldus Altez.

Volgens de misdaadverslaggever een mooie aanleiding om met hem te praten over de verdwijning van Natalee Holloway. Prima redden De misdaadverslaggever start het gesprek luchtig door te vragen hoe het met hem gaat. Joran:

“Ja, redelijk. Ik heb een paar weken geleden voor het eerst mijn dochtertje gezien, dat was best emotioneel.”

Hij vertelt dat hij met zo’n 160 anderen de gevangenis deelt en dat hij zijn tijd spendeert met een ‘klein beetje opdrukken, veel lezen en schaak spelen.’ Hij lijkt zich ‘prima te kunnen redden’, concludeert Van den Heuvel aan de hand van het gesprek. ‘Ik vertel alles’ Wat tijdens de beelden vooral naar voren komt is dat Joran er veel voor over heeft om uit de Challapalcagevangenis te komen.

“Ik zou het ook helemaal niet erg vinden als ik naar Nederland of naar Aruba zou kunnen, naar een gevangenis in een ander land”,

aldus Joran. Om die reden heeft hij een boek geschreven dat volgens hem interessant kan zijn voor het Arubaanse OM.

“Ik denk dat als ik het boek publiceer, dat ik uitgeleverd wordt aan Aruba. Daar heb ik geen twijfel over. (..) Ik zou het niet erg vinden als ze me naar Aruba brengen.”

In zijn boek zou hij onthullen hoe de moord op Natalee Holloway zich heeft voltrokken.

“Ik vertel alles. Bewijsbaar, ook andere dingen waar mensen nooit iets van hebben afgeweten, hoe ik bijvoorbeeld altijd aan geld ben gekomen. (..) Als ik dit boek schrijf is het ook over hè, dan is die zaak ook gewoon opgelost en is het ook gesloten en klaar.”

Op de vraag van Van den Heuvel waarom hij het boek dan niet publiceert, reageert Joran:

“Ik wil er toch het maximale bedrag uithalen. Dan wil ik toch mijn familie financieel verzekeren.”

Hij twijfelt echter ook over de publicatie, omdat hij nog niet 100 procent zeker weet of hij wel écht schoon schip wil maken.

“Zo lelijk is het en zo slecht kom ik er zelf in over.” ‘Ik ontken het nu niet’

Over de dood van Natalee Holloway laat Joran niet het achterste van zijn tong zien, maar met een grote grijns op zijn gezicht en terwijl hij de hand van zijn vriendin Leidy vasthoudt, vertelt hij wel waarom hij Stephanie Flores zou hebben vermoord. Op de beruchte dag zouden ze samen in zijn hotel drugs gebruiken, vertelt hij.

“Toen ik in de badkamer was, heb ik mezelf kunnen overtuigen dat zij een agent van de FBI was. Dat is de reden waarom ik haar heb vermoord, hoe raar het nu ook klinkt, het is de waarheid, ik ontken het nu ook niet.”

De beelden van Van den Heuvel zijn in handen van het Arubaanse OM. Gekeken wordt of aan de hand van de reportage de zaak Holloway heropend kan worden.

Bron: Amigoe

4 Reacties op “Amigoe | Van der Sloot wil gevangenisstraf op Aruba uitzitten

 1. Laat hem maar met zijn boek en ”verhaal” komen, we zijn benieuwd…

 2. Joran heeft ook de dood van zijn vader op zijn geweten, al zal ik daar niet mee zitten. Zijn vader was net zo’n vuile laffe rat als Joran zelf.

 3. Ik hoop dat hij daar zijn straf uitzit of wegrot dat vieze stuk uitschot. Een boek schrijven en via die weg proberen om er ook nog eens beter van te worden. Wat een leed heeft die lul veroorzaakt bij de families van die vrouwen.
  Geestelijk door en door verrot.
  En die John van de Heuvel is onderhand net zo’n gedrocht als die Peter de Vries.
  Alles voor de kijkcijfers.

 4. Laat hem doodrotten in zijn Peruaanse cel.

  Nathaly Hollywood is niet meer, haar familie krijgt haar niet terug met de zoveelste leugen of de waarheid.

  Zijn nog levende moeder die dit gedrocht op de wereld heeft gezet mag hem wat mij betreft gezelschap gaan houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *